Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.12.2014, 16:41:20
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodore_of_Mopsuestia Vezi mesajul
Stai putin, Catalin, ti se pare normal sa crezi, ca si copil, in minciuna asta de marketing?! Mi se pare mie, sau o pui pe acelasi plan cu credinta in Dumnezeu?! te rog mult, fii mai precis; ma tem ca nu inteleg. Dumnezeu exista. "Mos Craciun" nu.
Fara "credinta" ca exista santa claus ne putem mantui, copii sau adulti.
Fara credinta in Dumnezeu, nu.
Nu cred ca ai citit cu atentie mesajul (mesajele) meu. Eu am spus ca nu sunt de acord cu mosul imaginar inventat pentru deziluzionarea copiilor. Iar copilul crede ca exista acest personaj imaginar si cand afla ca nu exista isi poate zdruncina credinta adevarata.
Am observat ca in unele filme americane (care au si dezvoltat povestea asta cu personajul imaginar) copiii stiu doar ca se dau cadouri, de la parinti, nu si povestea cu minciuna (desigur, doar in unele familii). Asta chiar la ei, care au fost propagatorii povestii. Nu-i mai frumoasa povestea cu Sfantul Nicolae si darurile, adica cineva real, nu inventat? Eu vad povestea asta (cu MOs Craciun coemercial) ca un substitut pentru credinta, poate de aceea a si fost dezvoltata asa.
Reply With Quote
Vechi 22.12.2014, 16:44:32
Theodore_of_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Nu cred ca ai citit cu atentie mesajul (mesajele) meu. Eu am spus ca nu sunt de acord cu mosul imaginar inventat pentru deziluzionarea copiilor. Iar copilul crede ca exista acest personaj imaginar si cand afla ca nu exista isi poate zdruncina credinta adevarata.
Am observat ca in unele filme americane (care au si dezvoltat povestea asta cu personajul imaginar) copiii stiu doar ca se dau cadouri, de la parinti, nu si povestea cu minciuna (desigur, doar in unele familii). Asta chiar la ei, care au fost propagatorii povestii. Nu-i mai frumoasa povestea cu Sfantul Nicolae si darurile, adica cineva real, nu inventat? Eu vad povestea asta (cu MOs Craciun coemercial) ca un substitut pentru credinta, poate de aceea a si fost dezvoltata asa.
Iti multumesc. Ai mare dreptate.
E o idee buna, de exemplu, sa se spuna copiilor ca mos craciun e un rol interpretat de mami si tati, ca sa le dea cadouri.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
cine este aproapele meu? luminitarodina Despre Biserica Ortodoxa in general 30 27.07.2016 11:28:12
cine din voi este in Bruxelles? TIBS Generalitati 9 17.06.2010 00:27:49
cine este din iasi? bogdan_222 Calugarul 0 14.05.2010 13:22:05
Cine este responsabil? eclat_de_lune Generalitati 1 07.11.2009 14:57:06
Cine este cel mai puternic om? amatyyy Teologie si Stiinta 29 16.09.2009 13:49:04