![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Mie mi se pare crud sa ma gandesc ca, intr-un grup de, sa zicem, 15 copii, 14 cred in mos craciun si al 15-lea simte prost ca el nu a auzit de asa ceva, sa mai rau, le zice celor 14 ca mos craciun nu le exista si ca mos craciun e de fapt cineva pus de parinti, sau hiar parintii, care pun cadourile sub brad.
Iar bradul de craciun deja e un simbol vechi de ce putin 100 de ani, e dinainte sa stie omenii de mos craciun; bunica mi-a zis ca si acum 97 de ani la strabunica mea (mama buniii) in familie sa impodobea un bradut de craciun (cu nuci si mere). Aflareavestii ca mos craciun pot eveni o trauma daca copilul afla de la cine stie cine, copii carora li s-a zis din start ca mos craciun nu exista si care au dat vestea mai departe. Eu am aflat concret ca mosul nu exista, in clasa a 5-a, des banuiam deja de 2 ani ca "mosul" e de fapt mami si tati, iar atunci a gasit cadoul in dulap. N-am avut nici o trauma, nici un soc. Traume s socuri au ce care afla intr-un mod prea brutal pentr intelegerea lor.
Zambeste, maine poate fi mai rau. Iarta, maine poate ai tu nevoie de iertare. Iubeste si nu astepta nimic in schimb. Daruieste si vei primi la randul tau. Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata. Last edited by Corinusha; 22.12.2014 at 15:20:08. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Despre brad nu am ce sa spun, chiar daca e un obicei probabil pagan nu are vreo influenta negativa tinerea lui. |
|
|||
|
|||
![]()
Stai putin, Catalin, ti se pare normal sa crezi, ca si copil, in minciuna asta de marketing?! Mi se pare mie, sau o pui pe acelasi plan cu credinta in Dumnezeu?! te rog mult, fii mai precis; ma tem ca nu inteleg. Dumnezeu exista. "Mos Craciun" nu.
Fara "credinta" ca exista santa claus ne putem mantui, copii sau adulti. Fara credinta in Dumnezeu, nu. In evul mediu, copilul (nu mai zic, adultul) crestin credea in ceva mult mai important: Prefacerea Reala si Prezenta Reala. De Sfanta Nastere copiii mergeau la biserica si se impartaseau. O fi "mosu'" cineva, dar cineva inexistent. Impartasania e Cineva real. Toata povestea cu cadourile e doar un alt stimul pentru comertul capitalist. E mult mai frumos sa stii ca acele cadouri sunt de la parinti, pentru ca ai fost cuminte si ei te iubesc. Familia e ceva real, si creat de Dumnezeu; e cuibul in care ne formam. "Mosu' nu stiucare" nu e real, si nu e creat de Dumnezeu sau dogmatizat de Biserica. Nu ai observat ca mass-media foloseste chestia aia grasa si rosie ca sa Il scoata pe Cristos din mintea infantila? "Stii cine e Cristos? - Nu. - Stii cine este Mos Craciun? - Da, e Mosul care ne aduce cadouri". Cam asta se vrea sa se ajunga/se ajunge. Si nu imi spune ca treaba cu santa claus faciliteaza mai tirziu credinta. Singur ai spus ca ai fost ateu. Si asta, chiar daca ai crezut, ca si copil, in mosu'. ![]() Cum cumperi pe cineva cel mai eficient? Dindu-i ce isi doreste, nu? In cazul copiilor (si nu numai, noi toti suntem practic stadiul larvar sau degenerat daca vrei al lui Adam-inainte-de-cadere), e vorba de cadouri. In Occidentul practic indracit e o inflatie cu aiureala asta cu santa claus. Si? Combate asta ateismul? Nu, e doar o substitutie infecta a ideii de divinitate. Intelegi unde bat? Last edited by Theodore_of_Mopsuestia; 22.12.2014 at 16:23:06. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am observat ca in unele filme americane (care au si dezvoltat povestea asta cu personajul imaginar) copiii stiu doar ca se dau cadouri, de la parinti, nu si povestea cu minciuna (desigur, doar in unele familii). Asta chiar la ei, care au fost propagatorii povestii. Nu-i mai frumoasa povestea cu Sfantul Nicolae si darurile, adica cineva real, nu inventat? Eu vad povestea asta (cu MOs Craciun coemercial) ca un substitut pentru credinta, poate de aceea a si fost dezvoltata asa. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
E o idee buna, de exemplu, sa se spuna copiilor ca mos craciun e un rol interpretat de mami si tati, ca sa le dea cadouri. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Vă rog ascultați Povestea lui Mos Craciun: https://www.youtube.com/watch?v=JxZt93zmrL8 Se pare că nu ați ascultat. |
|
|||
|
|||
![]()
O multime de Grinch pe topicul acesta :) Eu l-am vazut cu ochii mei pe Santa Claus azi de dimineata in Alexanderplatz,o sa-i spun sa va taie de pe lista fun spoliers ce sunteti :) Semnat : ,,bulinele exista" :))
|
|
|||
|
|||
![]()
.............:))))
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eu desi nu doresc sa fac brad de Craciun,in fiecare an primesc cate unul in ghiveci ,desigur, de la prieteni si colegi. Acum ,vrei ,nu vrei trebuie sa-l faci...!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|||
|
|||
![]() |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
cine este aproapele meu? | luminitarodina | Despre Biserica Ortodoxa in general | 30 | 27.07.2016 11:28:12 |
cine din voi este in Bruxelles? | TIBS | Generalitati | 9 | 17.06.2010 00:27:49 |
cine este din iasi? | bogdan_222 | Calugarul | 0 | 14.05.2010 13:22:05 |
Cine este responsabil? | eclat_de_lune | Generalitati | 1 | 07.11.2009 14:57:06 |
Cine este cel mai puternic om? | amatyyy | Teologie si Stiinta | 29 | 16.09.2009 13:49:04 |
|