Citat:
În prealabil postat de Corinusha
dSincer, prefer sa nici nu ma apropiu mai tare de ortodoxie, pentru ca asta ar inseamna sa detest tot ce nu are legatura cu ortodoxia, ar insemna sa uit ca in primul rand, persoana de langa mine e un om, inainte sa aiba vreo religie/confesiune sau sa apartina vreunui cult, sau mai rau, sa fie ateu.
Nu, prefer sa cred in valorile umane personale, care tot Dumnezeu ni le-a dat, decat sa incep sa am ganduri urate despre oameni doar din cauza credintei sau a lipsei acesteia. Prefer de 100 de ori un ateu care face faptele bune si ajuta pentru ca el crede in asta, in bunatate, decat ortodoxul care o face doar cu scopul mantuirii.
Bunatatea lui Dumnezeu se reflecta si in oameni care nu apartin ortodoxiei, Dumnezeu lucreaza in mod misterios, si nimeni nu va sti cum. Si sincer, am incredere in Dumnezeu, stiu ca e Acolo, dar chiar nu cred in religii/confesiuni, tocmai pentru ca religia ne face mai rai pe alocuri;
|
ceea ce expui tu aici nu este ortodoxie. In invatatura ortodoxa nu exista decat iubire si smerenie. Ca sunt oameni care inca nu le-au invatat, asta nu inseamna ca invatatura ortodoxa este rea. Fiecare cu neputintele sale. Noi ortodocsii suntem chemati la desavarsire si asta inseamna a invata sa fim mereu buni si iubitori cu toata lumea fara deosebire. Insa acest drum de invatare este anevoios, cu multe ispite , iar tu vezi oameni ce se afla la diferite nivele pe acest drum. Relatia dintre om si Dumnezeu nu se rezuma doar din a sti ca este acolo, si atat, izolat undeva, nici nu stii unde. Tatal este persoana , Hristos este persoana, El poate sa ne vorbeasca , noi sa il ascultam. Exista legatura personala a fiecaruia cu Dumnezeu, insa tocmai lipsa iubirii taie aceasta legatura care ar trebui sa fie reala si nu imaginara. Ortodoxia nu este religie ci este dreapta credinta, asa cum am primit-o de la Hristos. insa ramane neinteleasa de multi tocmai pentru ca se lovesc de pacatele lumii ca de un zid de nepatruns. Si asta pentru ca in loc sa caute pe Hristos, cauta la oameni, la cum sunt, la fata lor, la faptele lor.
De ce este ortodoxia dreapta credinta>? pentru ca este singura care ofera calea desavarsirii. Nici o alta religie sau credinta nu ofera calea care aduce omul atat de aproape de Dumnezeu asa cum o face ortodoxia.