Citat:
În prealabil postat de Laura19
Inca ceva, tu doresti sfaturi din punct de vedere ortodox sau umaniste?
|
Din punct de vedere ortodox.
De asemenea, as dori sa stiu daca ea este de acord sa mai stam un timp impreuna ( asa in pacat cum se spune ) ce cale trebuie sa urmam apoi spre mantuire. ( rugaciune, canon s.a.m.d )
Imi place sa cred ca nu este chiar un pacat strigator la cer, si exista o cale prin care sa ne mantuim.
Citat:
În prealabil postat de AlinB
E suficienta o doza de sinceritate si sa luati la rand toate capitolele casniciei (verbal ...) si sa vedeti ce parere aveti fiecare.
Ex.
Cum va place mancarea? Cine va face mancare, cine stie sa faca mancare?
Banii - cum vedeti gestionarea lor? Care inclina spre economisire, care inclina spre cheltiala, pe ce ar cheltui fiecare banii, ce pasiuni are fiecare (pasiuni care implica si cheltuieli mai serioase), etc.
Timpul liber - cum va ganditi fiecare sa petreceti timpul liber, etc.
Copiii - cati vrei, cat de mult doreste fiecare sa se implice in cresterea lor, etc.
Etc. - ....
Oricum, nu te astepta sa afli toate lucrurile astea din experienta de cateva luni pentru ca e nevoie de ani buni si chiar si asa, chiar daca exista nepotriviri, atat timp cat exista dragoste, diferentele care ar trebui sa genereze conflicte se diminueaza si chiar dispar.
Pentru ca ce nu acopera o astfel de cunoasterea, teoretica - ar trebui sa acopere dragostea.
Daca este.
Dupa cum ai pus tu problema, mai bine rupeti deja relatia si va vedeti deja de drumul vostru fiecare.
Din ce spui tu, se pare ca relatia este deja intr-un impas major.
Ea vrea cat mai repede casatorie "ca sa nu traiti in pacat". Ti-a spus vreodata ca esti barbatul la carea a visat?
Tu vrei mai incolo ca sa va testati unul pe altul. Evident, ti-e teama.
Dragostea unde este in toata ecutia asta?
Teama e un indiciu - arata ca ceva lipseste si nu e vorba in mod necesar de cunoastere, cat de dragoste.
"În iubire nu este frică, ci iubirea desăvârșită alungă frica" (1Ioan4:18)
Casatoria (adevarata) se face din dragoste (care implica incredere si credinta).
Concubinajul - din indoiala care nu e in nici un caz semn de bun augur pentru o relatie.
In orice caz, casatoria are multe ispite, vor fi destule momente in care iti va parea rau pentru alegerea facuta.
In astfel de momente e bine sa-ti aduci aminte DE CE ai facut acea alegere si e bine sa ai un raspuns f. bun, pe care sa nu-l uiti niciodata si mai ales, sa fii sigur ca nu se va schimba niciodata.
|
Eu zic ca exista dragoste intre noi, astfel nu am mai fi trecut peste toate problemele.
( si au fost destule...)
Stii tu, la teorie zicem multi ca facem, ca dregem...dar aflati in fata problemelor, nu o sa reactionam mereu cum ne-am propus. Stiu ca nu putem fi perfecti, nici nu caut perfectiunea...dar nici nu doresc sa stau cu o persoana cu care sa ma cert/contrazic in fiecare zi.
Ea incepe discutii de la lucruri simple, cand nu zic un lucru mic/simplu , vede negru in fata ochilor, si desparte firul in 4. De asemenea, se intampla sa ii dau un mesaj simplu, si isi face fel de fel de ganduri, de parca i-as scrie metafore si se gandeste la semnificatia cuvintelor.
I-am spus ca vreau sa ne relaxam, sa fim mai calmi pentru ca viata e scurta iar noi stam majoritatea timpului incordati, suparati si nemultumiti.
Citat:
În prealabil postat de ioanna
Nu m-am referit la logodna religioasa, tinand cont de situatia dintre voi, ci la o asumare a relatiei, la o fagaduinta(logodna) intre voi si planuirea unei casatorii. Din ce ai scris am dedus ca tu n-ai deschis subiectul casatoriei, l-ai tot amanat. Probabil se gandeste si ea ca daca tu nu doresti sa te insori cu ea, sa-i spui de pe acum. Ai pus vreodata problema ca vrei sa te insori anul viitor la vara, iar ea sa-ti spuna ca daca nu va cununati anul acesta se desparte? Te-ai gandit la un concubinaj de proba, sa vezi daca va potriviti, dar si separarea de proba poate fi o modalitatea de a cunoaste ce simtiti cu adevarat.
|
Am deschis subiectul casatoriei ca doresc sa fac acest pas, dar vreau sa simt si eu cu adevarat, nu doar sa fiu constrans de situatie ( de ea ) sau de religie. ( sa nu traim in pacat). Imi place sa cred ca daca ea ma iubeste cu adevarat, nu se va desparti de mine pentru motivul ca nu ne casatorim cand si-ar dori ea, si ne-am casatori cu 6 luni mai tarziu de exemplu.
Vreau sa inteleaga, ca nu-mi doresc sa avem mare avere, apartament, masina etc inainte de casatorie, dar nu sunt de acord nici sa facem credit ca sa putem face nunta.