Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.11.2012, 15:20:37
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Petru37 Vezi mesajul
Din pacate, desi suntem pe un site dedicat CRESTINILOR ORTODOCSI replicile tale nu par cele la care m-as fi asteptat.
Sunt replici care seamana cu cele pe care le-am intalnit adesea la cei care promoveaza ateismul sau alte "valori" asemanatoare.

Misto-ul (cred eu) nu face parte din bagajul unui crestin ortodox si de obicei bucura doar personajele la care face referire haloween-ul.

Nu te mai obosi sa imi dai replica "inteligenta"
Dialogul este inchis din punctul meu de vedere.
Bine ati venit pe forum ,
Se pare ca nu ati inceput cu dreptul ca sa spun asa...
Ce ma face sa cred asta?
In primul rand atitudinea superioara cu care ati intrat cat si lansarea presupunerilor legate de anumiti useri.
A spune despre userul AlinB ca nu este un adevarat crestin si altele nu va face nici pe dvs. un adevarat crestin.
Luati-o catinel, mai cititi si alte mesaje din urma,alte topicuri din trecut si faceti-va o parere concreta asupra userilor(mai ales ca fiind vb despre o comunicare virtuala nici nu stiti cu cine aveti de-a face in viata reala).
Important este sa nu va grabiti cu calificativele,cu renuntarea sau blocarea comunicarii etc...
Mult succes!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 02.11.2012, 15:47:54
Yasmina's Avatar
Senior Member

Implicit

Desi nu sunt pro-Halloween totusi nu pot nici sa cad in extrema cealalta vorbind despre sarbatoarea costumelor si a bomboanelor ca despre un ritual satanic.
Ar fi mult prea mult si prea exagerat.

Daca intrebi americanii de ce poarta masti hidoase iti raspund ca pt a speria duhurile necurate care ar umbla libere in acea seara.Mai este si amuzamentul de prost gust ca vrei sa sperii pe cineva,ca sa poti rade de reactia lui.
Nimic nou sub soare,si eu desi nu aveam costum hidos imi placea sa ma ascund si sa o sperii pe mama ,ma amuza ca si copil.

Ce as putea sa mai adaug despre Halloween ? Din cate cunosc seamana cu o promenada mascata in care se urmareste deghizarea persoanei reale in altceva. Mastile si costumele nu sunt preponderent satanice,demonice sau morbide ci creativitatea si imaginatia este lasata libera.
Una din mastile preferate este si cea a presedintelui prezent in mandat sau actori actori celebri,personaje mass media,dar cum spuneam poti sa fi si o sticla de Coca-Cola sau un inofensiv borcan de castraveti.
Copiii adora sa fie costumati in animale,insecte,personaje de poveste sau ingeri.

Mai este si liberul arbitru al persoanei respective,de exemplu anul acesta la serviciu,colegele care din fire sunt rautacioase,dracoase,barfitoare si nesuferite s-au costumat in: papusa cu capul descompus si vrajitoare urata si descompusa,cu rani sangerande.
O alta colega care emana in jur numai zambet si voie buna s-a costumat intr-o doamna din anii '50,iar un alt coleg la fel de inofensiv s-a costumat intr-un brad de Craciun.
Si exemplele pot continua...
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.

Last edited by Yasmina; 02.11.2012 at 15:51:42.
Reply With Quote
Vechi 02.11.2012, 15:53:29
Petru37
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Bine ati venit pe forum ,
Se pare ca nu ati inceput cu dreptul ca sa spun asa...
Ce ma face sa cred asta?
In primul rand atitudinea superioara cu care ati intrat cat si lansarea presupunerilor legate de anumiti useri.
A spune despre userul AlinB ca nu este un adevarat crestin si altele nu va face nici pe dvs. un adevarat crestin.
Luati-o catinel, mai cititi si alte mesaje din urma,alte topicuri din trecut si faceti-va o parere concreta asupra userilor(mai ales ca fiind vb despre o comunicare virtuala nici nu stiti cu cine aveti de-a face in viata reala).
Important este sa nu va grabiti cu calificativele,cu renuntarea sau blocarea comunicarii etc...
Mult succes!
Chiar daca nu imi pare corect si frumos sa ma apostrofati asa, va cer Iertare daca v-am suparat.(mesaj inclusiv pentru AlinB)
Nu am avut intentia sa par nici superior nici altceva.(nici nu stiu de unde ideea...)
M-as fi bucurat doar sa vad macar aici ceva diferit decat vezi pe alte forumuri, de asta am si anuntat ca ma retrag din discutie, nu din superioritate ci ca sa evit polemica atat de usor de gasit pe celelate forumuri.
Consider ca atunci cand sunt diferente de opinie atat de evidente mai bine ma opresc din discutie decat sa continui.
Cand sunt convins foarte tare de ceva (cazul de fata cu impotrivirea la haloween se potriveste perfect) imi este greu sa fiu de acord cu parerile contra (venite din partea fratilor crestini) sau cu parerile care iau un pic in bascalie ce am incercat (de buna credinta) sa transmit.Dar stiu ca si asta e doar o slabiciune pe care incerc cu ajutorul lui Dumnezeu sa o vindec.
In naivitatea mea (de asta pot fi acuzat clar) am crezut ca toti gandim la fel, ca ne dorim aceleasi lucruri, avand in vedere ca toti suntem crestini ortodocsi.
Iar subiectul haloween pare sa fie foarte usor de transat pentru un crestin ortodox (ba chiar si de un laic, dar din cu totul alte puncte de vedere)
Nu m-am asteptat ca pe un forum ca acesta sa gasesc sustinatori ai halowenului si poate m-am aprins un pic.

Imi cer din nou iertare.
Reply With Quote
Vechi 02.11.2012, 16:10:40
Yasmina's Avatar
Senior Member

Implicit

Nu vreau sa va supar,dar imi doresc sa va feresc de exagerari.
Eu nu sunt sustinatoarea acestei sarbatori straine mie,insa va asigur ca s-au strecurat niste enormitati legate de aceasta sarbatoare.
Nu mai intru in amanunte,am dat exemple mai sus.

Cat despre forum,nu puteti sa fiti dezamagit chiar la primul subiect,mai sunt atatea sanse.
Acesta este un topic de generalitati,insa sunt numeroase alte topice care abunda in probleme de religie.
De acea am ales sa va fac o mica observatie.
Sper sa nu va suparati si sa gasiti aici ceea ce cautati!
Numai bine.
Reply With Quote
Vechi 02.11.2012, 16:17:24
antiecumenism antiecumenism is offline
Banned

Data înregistrării: 07.08.2006
Locație: ROMANIA,jud. Brasov
Implicit

Citat:
Din pacate, desi suntem pe un site dedicat CRESTINILOR ORTODOCSI replicile tale nu par cele la care m-as fi asteptat.
Sunt replici care seamana cu cele pe care le-am intalnit adesea la cei care promoveaza ateismul sau alte "valori" asemanatoare.

Misto-ul (cred eu) nu face parte din bagajul unui crestin ortodox si de obicei bucura doar personajele la care face referire haloween-ul.

Nu te mai obosi sa imi dai replica "inteligenta"
Dialogul este inchis din punctul meu de vedere.
-corect,nota 10
Reply With Quote
Vechi 02.11.2012, 16:27:48
Banned

Implicit

Citat:
Nu am avut intentia sa par nici superior nici altceva.(nici nu stiu de unde ideea...)
M-as fi bucurat doar sa vad macar aici ceva diferit decat vezi pe alte forumuri, de asta am si anuntat ca ma retrag din discutie, nu din superioritate ci ca sa evit polemica atat de usor de gasit pe celelate forumuri.
Consider ca atunci cand sunt diferente de opinie atat de evidente mai bine ma opresc din discutie decat sa continui.
Cand sunt convins foarte tare de ceva (cazul de fata cu impotrivirea la haloween se potriveste perfect) imi este greu sa fiu de acord cu parerile contra (venite din partea fratilor crestini) sau cu parerile care iau un pic in bascalie ce am incercat (de buna credinta) sa transmit.Dar stiu ca si asta e doar o slabiciune pe care incerc cu ajutorul lui Dumnezeu sa o vindec.
In naivitatea mea (de asta pot fi acuzat clar) am crezut ca toti gandim la fel, ca ne dorim aceleasi lucruri, avand in vedere ca toti suntem crestini ortodocsi.
Iar subiectul haloween pare sa fie foarte usor de transat pentru un crestin ortodox (ba chiar si de un laic, dar din cu totul alte puncte de vedere)
Nu m-am asteptat ca pe un forum ca acesta sa gasesc sustinatori ai halowenului si poate m-am aprins un pic.

Imi cer din nou iertare.
-sunt de acord cu tine 100% ,ai dreptate asa ar trebui sa stea lucrurile crestinii trebuie sa aiba aceleasi idei inspre bine ,normal
-nu trebuie sa te retragi din discutie pt ca ai intr-adevar dreptate,ei ceilalti ar trebuie sa mai taca din gura pt ca halloweenul este o "sarbatoare" satanica
-se chinuie anumiti preoti sa interzica in scoli aceasta "sarbatoare si "crestinii" de pe acest forum (unii) o sustin sau sunt indiferenti sau...

-adevarul despre satanicul Halloween:
http://www.youtube.com/watch?v=0io--OOlD9o

uitativa la aceasta emisiune si cred ca o sa recunoasteti si voi daca sunteti crestini ca halloweenul e o sarbatoare satanica
-"Cea mai bună dovadă că este vorba de un eveniment ocult, abject și inspirat de forțele întunericului este acela că însuși „părintele“ modern al „bisericii lui Satan“, tenebrosul și terifiantul Anton Szandor LaVey, obișnuia să spună că Halloween este una dintre cele mai mari sărbători în calendarul satanic, alături de „Noaptea Walpurgică“ sau Sabatul vrăjitoarelor, de pe 1 mai."

Last edited by antiecumenism; 02.11.2012 at 16:30:00.
Reply With Quote
Vechi 02.11.2012, 17:01:22
Petru37
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de antiecumenism Vezi mesajul
-sunt de acord cu tine 100% ,ai dreptate asa ar trebui sa stea lucrurile crestinii trebuie sa aiba aceleasi idei inspre bine ,normal
-nu trebuie sa te retragi din discutie pt ca ai intr-adevar dreptate,ei ceilalti ar trebuie sa mai taca din gura pt ca halloweenul este o "sarbatoare" satanica
-se chinuie anumiti preoti sa interzica in scoli aceasta "sarbatoare si "crestinii" de pe acest forum (unii) o sustin sau sunt indiferenti sau...

-adevarul despre satanicul Halloween:
http://www.youtube.com/watch?v=0io--OOlD9o

uitativa la aceasta emisiune si cred ca o sa recunoasteti si voi daca sunteti crestini ca halloweenul e o sarbatoare satanica
-"Cea mai bună dovadă că este vorba de un eveniment ocult, abject și inspirat de forțele întunericului este acela că însuși „părintele“ modern al „bisericii lui Satan“, tenebrosul și terifiantul Anton Szandor LaVey, obișnuia să spună că Halloween este una dintre cele mai mari sărbători în calendarul satanic, alături de „Noaptea Walpurgică“ sau Sabatul vrăjitoarelor, de pe 1 mai."
@ Antiecumenism

Multumesc pentru suportul moral.
Cred eu ca ar trebui sa fim cu totii mai implicati si sa facem dovada ca suntem crestini, iar a fi impotriva haloweenului este ceva chiar usor de facut.( chiar si laicii antiamericanizare / antiglobalizare se vor uita admirativ.)

Cred eu ca daca poruncile Domnului NU le indeplinim macar sa nu ne punem fete dracesti si sa jucam....e usor.
Cat despre copii...ce sa mai zic....daca asta vrem sa fie societatea de maine......e pacat.
Reply With Quote
Vechi 02.11.2012, 17:13:03
Banned

Implicit

Citat:
@ Antiecumenism

Multumesc pentru suportul moral.
Cred eu ca ar trebui sa fim cu totii mai implicati si sa facem dovada ca suntem crestini, iar a fi impotriva haloweenului este ceva chiar usor de facut.( chiar si laicii antiamericanizare / antiglobalizare se vor uita admirativ.)

Cred eu ca daca poruncile Domnului NU le indeplinim macar sa nu ne punem fete dracesti si sa jucam....e usor.
Cat despre copii...ce sa mai zic....daca asta vrem sa fie societatea de maine......e pacat.
-asa este,din ce confesiune faci parte ?
Reply With Quote
Vechi 02.11.2012, 17:22:26
Petru37
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de antiecumenism Vezi mesajul
-asa este,din ce confesiune faci parte ?
Sunt Ortodox, nu suntem toti de aici ortodocsi?
Reply With Quote
Vechi 02.11.2012, 17:34:42
Banned

Implicit

Citat:
Sunt Ortodox, nu suntem toti de aici ortodocsi?
-nu sunt chiar toti ortodocsi,unii sunt catolici altii de alta confesiune (ma gandesc ca protestanti sau neoprotestanti)
-normal ca majoritatea sunt ortodocsi ,cel putin botezati la ortodocsi ca daca vezi cum gandesc(unii) iti vine sa-ti dai palme
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Impotriva Halloween-ului C.tin Vrajitoria 37 01.03.2017 12:56:53
'Pagini din istoria neamului romanesc' Laura19 Generalitati 43 25.06.2013 12:31:16
Portul popular/traditional romanesc zaharia_2009 Generalitati 32 03.09.2012 16:54:30
B.O.R. = MAICA SPIRITUALA A NEAMULUI ROMANESC Blanca Biserica Ortodoxa Romana 4 06.08.2008 18:51:45
Abecedar romanesc z3nn Stiri, actualitati, anunturi 4 11.03.2007 23:32:22