![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Sigur, nu vor mai fi placeri patimase. Patima este ca un rau puternic care iese din albie si inunda totul. Dar daca raul curge unde trebuie, are multa putere si se varsa in mare... Har haideti sa incercam noi sa nu mai folosim placerea nici ca anestezic, nici ca idol. Haideti s-o lasam sa ne scalde in recunostinta si bucurie pentru marimea lui Dumnezeu. Cand mancam ceva bun, sa nu mancam compensativ, ci cu multumire si bucurie. Intalnirea dintre soti sa nu fie pura cautare a satisfacerii sau a unei placeri pur fizice, ci bucuria intalnirii pline de dragoste si aducatoae de unire pe toate planurile. Noi, cei botezati in Hristos, sa fim chiar asa departe de asta cat se spune pe aici? Uitam ca suntem 'sfinti'. Hristos ne-a scapat deja de dependenta de patimi. Ne ramane noua sa traim asta.
|
||||
|
||||
|
Citat:
Reamintesc totusi pentru evitarea oricarui echivoc, ca la inviere "nu se mai insoara si nici nu se mai marita, ci sunt (vietuiesc, traiesc) ca ingerii din ceruri". Citat:
Astfel consider mai indicat sa reformulam: Hristos Iisus ne daruieste mantuirea, posibilitatea (con)lucrarii cu harului Duhului Sfanta pe cele mai inalte nivele ale hristificarii, mantuirii, sfinteniei: indumenzeirea prin har. Deci de fiecare om in parte depinde acceptarea hristificarii. Doamne ajuta.
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit"; Last edited by Eugen7; 19.10.2012 at 13:11:51. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Dar in acelasi timp (deci, antinomic) se spune in Biserica ortodoxa ca cununia nu se face ca un contract care se desface la moarte, ci este si dupa moarte. Chiar daca 'vietuiesc ca ingerii', exista o legatura speciala dintre soti care nu se desface cu moartea. Exista o continuitate a dragostei dintre ei si in Imparatie. Din motive legate de viata mea proprie, am am aprofundat mult acest subiect. Sau in fine, poate e mandrie sa spun asa ceva. Citat:
|
|||
|
|||
|
Citat:
Eu stiu ca legatura casatoriei, cea binecuvantata de Biserica, este pana la moarte. Nimic mai mult. Citat:
Dar, in general astea sunt legaturi de natura subiectiva, exista o dragoste care nu este limitata la acest gen de legaturi, mult mai mare, mult mai puternica, jertfelnica (adica doare tare) si care inca mai avem de lucru pana sa o aflam. Iar daca in naivitatea noastra ne cantonam la cea din prima categorie, crezand ca l-am prins cu ea pe Dumnezeu de un picior, confundand indragosteala si alte fenomene hormonale cu dragostea autentica, si mai mult, turnam si incapatanre peste acesta gresala, s-ar putea sa ajunge sa aflam si de a doua, dar nu pe cai tocmai fericite. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Citat:
Îmi cer scuze celor pe care i-am supărat! "Trebuie sa mori înainte de a muri Pentru a nu muri atunci când mori" Last edited by DragosP; 19.10.2012 at 14:23:15. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Tot asa cum 'Iosif nu a cunoscut-o pe Maria pana ce a nascut' nu insemana ca dupa aia 'a cunoscut-o' (a trait trupeste cu ea), - asta e interpretarea ortodoxa a acestui verset... Recasatorirea vaduvilor se face prin iconomie in BO. Cununia se considera in principiu unica.
|
||||
|
||||
|
Asta spui tu că înseamnă inclusiv în. Dar când am un curier door2door, nu-mi intră-n casă.
Înțeleg să ne "ciondănim" pe cestiuni mai subtile, da' aici e destul de clară exprimarea.
|
|||
|
|||
|
Citat:
La noi nu exista formula 'pana ce moartea ii va desparti'.
|
||||
|
||||
|
Citat:
Asadar intrucat nu mai mancam (hrana fizica, spre nutritie) dupa inviere pentru ca nu mai este nevoie intrucat avem hrana vesnica: Iisus Hristos si harul lui Dumnezeu, asa este si cu activitatea sexuala... nu va mai fi, pentru ca nu va mai fi nevoie (si nicidecum pentru ca placerea fireasca asociata: mancarii, bautului apei si al vinului-insa nicidecum spre "imbatare", sexului; este rea in sine). Consider ca dupa inviere, asa cum nu vom gusta hrana fizica doar pentru palacerea gustului asa nici sotii nu se vor mai impreuna doar pentru a "gusta" placerea asociata firescului activitatii sexuale. Doamne ajuta. Har si pace sa ne daruiasca Domnul Iisus Hristos. Amin.
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit"; Last edited by Eugen7; 22.10.2012 at 10:50:43. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
In prima parte a mesajului tau, se intelegea altceva. Citat:
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Poate deveni abstinenta o problema? | teodoraianys | Generalitati | 110 | 21.09.2013 21:09:21 |
| Cine da lui isi da, cine face lui isi face | spre_rasarit | Generalitati | 0 | 11.10.2011 14:18:21 |
| Cine poate face o religie unica pe tot pamintul?? | Mihai36 | Generalitati | 14 | 28.07.2011 20:42:24 |
| Educație sexuală în școli iar | Iustin32 | Generalitati | 21 | 28.09.2009 22:30:02 |
|
|