Citat:
În prealabil postat de Fani71
Chiar daca 'vietuiesc ca ingerii', exista o legatura speciala dintre soti care nu se desface cu moartea. Exista o continuitate a dragostei dintre ei si in Imparatie.
Din motive legate de viata mea proprie, am am aprofundat mult acest subiect.
|
Asertiunea este pertinenta, insa consider asa cum am precizat anterior ca eros-ul ca manifestare a dragostei intre soti nu va mai fi dupa invierea cu trupurile pnevmatizate, intrucat nu va mai fi nastere de prunci, ca rod firesc al acestei manifestari a dragoste intre soti (si nu ca un scop al casatoriei. Deci cine considera ca scopul prinicipal tainei casatoriei este nasterea de prunci este in inselare, intrucat scopul casatoriei este mantuirea si mai apoi ca scop secundar care nu periciliteaza mantuirea sotilor, este nasterea de pruci. Adica daca intr-o familie sotii nu pot avea copii din motive biologice nu inseamna ca au ratat scopul casatoriei care este mantuirea; si din nefericire sunt familii care au o "droaie" de copii si care nu ating scopul casatoriei: mantuirea familiei... caci fie amandoi soti, fie doar unul din ei, fie un copil sau mai multi... nu se mantuie, datorita faptului ca ei insisi refuza mantuirea... si in situatii tragice o "pericliteaza" - prin patimi, pacate, dracovenii - si pe a celorlati membri ai familiei).
Asadar intrucat nu mai mancam (hrana fizica, spre nutritie) dupa inviere pentru ca nu mai este nevoie intrucat avem hrana vesnica: Iisus Hristos si harul lui Dumnezeu, asa este si cu activitatea sexuala... nu va mai fi, pentru ca nu va mai fi nevoie (si nicidecum pentru ca placerea fireasca asociata: mancarii, bautului apei si al vinului-insa nicidecum spre "imbatare", sexului; este rea in sine).
Consider ca dupa inviere, asa cum nu vom gusta hrana fizica doar pentru palacerea gustului asa nici sotii nu se vor mai impreuna doar pentru a "gusta" placerea asociata firescului activitatii sexuale.
Doamne ajuta. Har si pace sa ne daruiasca Domnul Iisus Hristos. Amin.