Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.07.2012, 14:23:39
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eodor nastasa Vezi mesajul
De ce atata graba ?
Cum? N-ai o neliniște-n ogradă neștiind ce soi de cuman o fo' Mircea cel Bătrân?
Reply With Quote
Vechi 02.07.2012, 18:35:02
laurastifter laurastifter is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Locație: România
Implicit

Sunt de acord cu opinia potrivit căreia această cercetare științifică este interesantă și utilă din punct de vedere istoric pentru că "adevărul nu dăunează niciodată unei cauze drepte". De ce ne temem de adevărul istoric? Oare dacă primii noștri domnitori au fost cumani (oricum, conștiința națională era aproape inexistentă în sec. al XIV-lea), noi vom deveni mai puțin patrioți? Așa cum remarca un coforumist, regii României, cei care au avut un rol atât de important în progresul țării noastre, au făcut parte dintr-o dinastie... germană... și Carol I a fost ales cu bună știință de către politicienii români care, în plină epocă de dezvoltare a naționalismului, au dorit ca țara noastră să fie condusă de... nemți. :) De ce oare?
Așa cum foarte pertinent remarca domnul MihaiG, n-avem niciun motiv să credem în ideologia naționalismului. Voi completa această idee afirmând că, în opinia mea, noi, creștinii de astăzi, este bine să înlocuim naționalismul specific mai mult celor de acum două secole cu... cu Galateni3, 28.
Unii dintre colegii de forum au afirmat faptul că rezultatele acestei cercetări ar putea fi utilizate în scopuri neetice. Așa este, orice descoperire științifică poate fi folosită în scopuri contrare binelui comun, contrare adevărului și moralei. Ce putem face? Să renunțăm la știință? Să ne ferim de a căuta adevărul, ca nu cumva acesta să fie folosit împotriva intereselor noastre?
Adevărul absolut este Hristos și, din acest motiv, consider că cei care studiază onest istoria, mărturisind sincer adevărul pe care-l descoperă, intră în comuniune cu Adevărul suprem, chiar dacă adevărurile lor sunt pământești și relative, iar El, Adevărul personal, este unic, divin, absolut.

Doamne ajută!
"Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis)
Câteva gânduri scrise de mine:
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca
Reply With Quote
Vechi 03.07.2012, 09:57:24
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Eu cred ca este o smecherie si e bine ca s-a oprit la timp. Nu am nici o indoiala ca rezultatul ar fi fost pozitiv, ca domnitorii nostri au fost cumani, chiar daca nu acesta ar fi adevarul. In cazurile astea testele ADN se fac pentru a inchide gura criticilor, nu pentru a afla adevarul, nu prea vad cum am putea afla adevarul cu ajutorul testelor ADN.
Reply With Quote
Vechi 03.07.2012, 10:18:24
horatiu.miron's Avatar
horatiu.miron horatiu.miron is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2010
Religia: Alta confesiune
Implicit

E inadmisibil cum ministrul culturii, din ratiuni pur politice, se baga cu picioarele intr-o cercetare stiintifica si o opreste. Vorbim aici despre aflarea adevarului, aparent unora le e frica de el.

User vechi: hmiron.
User si mai vechi: scrabble.
Reply With Quote
Vechi 03.07.2012, 10:25:35
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de horatiu.miron Vezi mesajul
E inadmisibil cum ministrul culturii, din ratiuni pur politice, se baga cu picioarele intr-o cercetare stiintifica si o opreste. Vorbim aici despre aflarea adevarului, aparent unora le e frica de el.
Pai eu cred ca deja era stabilit adevarul si ca testul ADN numai ar fi "confirmat" ca sant cumani.
Ministrul culturii e totusi de meserie.
Reply With Quote
Vechi 03.07.2012, 15:39:00
mihaiB mihaiB is offline
Banned

Data înregistrării: 28.02.2011
Implicit

Citat:
Daca in Turcia un om al stiintei ar deshuma si preleva bucati din oasele unui sultan, sa zicem il intereseaza daca este de origine romana (de altfel plauzibil avnd in vedere cate tinere domnite au fost maritate cu sultani)? Ce atitudine crezi ca ar avea oamenii, presa, organizatiile religioase?

Last edited by mihaiB; 03.07.2012 at 15:46:57.
Reply With Quote
Vechi 03.07.2012, 15:52:30
eodor nastasa's Avatar
eodor nastasa eodor nastasa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.03.2010
Locație: ...
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihaiB Vezi mesajul
Daca in Turcia un om al stiintei ar deshuma si preleva bucati din oasele unui sultan, sa zicem il intereseaza daca este de origine romana (de altfel plauzibil avnd in vedere cate tinere domnite au fost maritate cu sultani)? Ce atitudine crezi ca ar avea oamenii, presa, organizatiile religioase?
Pai ce sa zica bre, si-ar acuti iataganu' s'ar urla : Pei, daca nu, pe masa lor !
Vechi 03.07.2012, 18:07:53
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
Există interese străine de țară care vor să demonstreze(acolo unde există un puternic sentiment naționalist) că nu există o bază reală pentru acest sentiment; altfel spus, (atenție!) rezulatul analizei este prestabilit, fiind necesar doar experimentul fizic, doar procedura dezgropării și recoltarea de ”probe”, indiferent că-i lemn, pământ sau os.

Cu alte cuvinte și ca să vă simțiți puțin ”implicat”, dvs ați fi de acord să se facă analize din ADN tatălui dvs care să demonstreze că el nu-i orotdox?

Rațiunile lui Hașoti nu sunt politice(deschideți ochii!), ci pur și simplu ale ființei noastre naționale, pentru că interesele străine sunt de a desființa numele de ”român” pentru a ne dezbina și de a accepta să fim guvernați de legile lor, așa-zis ”europene”.

Last edited by Demetrius; 03.07.2012 at 21:11:09.
Reply With Quote
Vechi 03.07.2012, 23:42:38
FlaviusM FlaviusM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.09.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Cu alte cuvinte și ca să vă simțiți puțin ”implicat”, dvs ați fi de acord să se facă analize din ADN tatălui dvs care să demonstreze că el nu-i orotdox?
Cum anume credeti ca se poate determina religia unui individ prin analiza ADN? Sa inteleg ca unui ortodox care se converteste la religia islamica i se modifica ADN-ul?
Reply With Quote
Vechi 04.07.2012, 00:33:50
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de FlaviusM Vezi mesajul
Cum anume credeti ca se poate determina religia unui individ prin analiza ADN? Sa inteleg ca unui ortodox care se converteste la religia islamica i se modifica ADN-ul?
Mă bucur nespus că ați pus această întrebare deosebit de ”inteligentă”!
Asta dovedește că astfel de ”studii academice” chiar au o ”piață” extrem de generoasă pe care o pot manipula cum vor EI, pentru că studiile lor(în funcție de interes) pot demonstra ORICE.
Care ”EI”?
EI, care ne consideră pe noi ceilalți... vite.

P.S. Un ofițer superior nazist spunea: ”Dacă repeți o minciună de mai multe ori, mulți vor ajunge să o creadă”.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Istorie adevărată Decebal Generalitati 13 16.12.2012 12:01:35
Istorie, subiectivism confesional si dublul standard Theodor_de_Mopsuestia Biserica Romano-Catolica 8 30.09.2011 23:10:17
Icoane si Cruci cu luminite - o profanare? colaps Generalitati 37 16.11.2010 13:19:25
Istorie a islamului si Coranului Petruta2 Religia Islamica 0 24.05.2007 02:43:36