Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.10.2011, 17:15:21
ludovic ludovic is offline
Member

Data înregistrării: 15.01.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Foarte bine! insa mai sunt inca doua :)
hmm, mi-am amintit de tabita pe care a inviat-o Petru dar de a doua nu imi mai amintesc nimic.
Reply With Quote
Vechi 27.10.2011, 17:18:22
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Mai exista si episodul invierii unor sfinti la moartea Lui Iisus, cand a avut loc cutremurul (Matei 27:51-53):
51. Și iată, catapeteasma templului s-a sfâșiat în două de sus până jos, și pământul s-a cutremurat și pietrele s-au despicat;
52.Mormintele s-au deschis și multe trupuri ale sfinților adormiți s-au sculat.
53. Și ieșind din morminte, după învierea Lui, au intrat în cetatea sfântă și s-au arătat multora.

6 din 7 cred ca e suficient pentru a prelua stafeta :)
Ai cuvantul, Ludovic!
Reply With Quote
Vechi 27.10.2011, 17:24:49
Member

Implicit

Citat:
Mai exista si episodul invierii unor sfinti la moartea Lui Iisus, cand a avut loc cutremurul (Matei 27:51-53):
51. Și iată, catapeteasma templului s-a sfâșiat în două de sus până jos, și pământul s-a cutremurat și pietrele s-au despicat;
52.Mormintele s-au deschis și multe trupuri ale sfinților adormiți s-au sculat.
53. Și ieșind din morminte, după învierea Lui, au intrat în cetatea sfântă și s-au arătat multora.

6 din 7 cred ca e suficient pentru a prelua stafeta :)
Ai cuvantul, Ludovic!
De ce era important ca Adam si Eva sa nu manance din pomul vietii dupa ce au pacatuit?
Reply With Quote
Vechi 27.10.2011, 17:54:23
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ludovic Vezi mesajul
De ce era important ca Adam si Eva sa nu manance din pomul vietii dupa ce au pacatuit?
Dupa cadere, drumul catre Pomul Vietii a fost pazit de heruvimi, pentru ca era important ca cei doi sa-si cultive virtutea caintei, pentru a se putea apropia din nou de Dumnezeu si a intra in comuniune cu El. Pomul vietii e pomul de comuniune cu Dumnezeu, iar cei doi se aflau in stare de pacat.

Și izgonind pe Adam, l-a așezat în preajma grădinii celei din Eden și a pus heruvimi și sabie de flacără vâlvâitoare, să păzească drumul către pomul vieții. (Facere 3:24)

De asemenea, ar fi incalcat din nou o porunca divina, daca ipotetic ar fi mancat, din moment ce ei au pierdut dreptul la nemurire, fiind in stare de pacat.
Și a zis Domnul Dumnezeu: "Iată Adam s-a făcut ca unul dintre Noi, cunoscând binele și răul. Și acum nu cumva să-și întindă mâna și să ia roade din pomul vieții, să mănânce și să trăiască în veci!..."

Last edited by ioanna; 27.10.2011 at 18:00:28.
Reply With Quote
Vechi 27.10.2011, 18:00:28
Member

Implicit

Citat:
Dupa cadere, drumul catre Pomul Vietii a fost pazit de heruvimi, pentru ca era important ca cei doi sa-si cultive virtutea caintei, pentru a se putea apropia din nou de Dumnezeu si a intra in comuniune cu El. Pomul vietii e pomul de comuniune cu Dumnezeu, iar cei doi se aflau in stare de pacat.

Și izgonind pe Adam, l-a așezat în preajma grădinii celei din Eden și a pus heruvimi și sabie de flacără vâlvâitoare, să păzească drumul către pomul vieții.
Raspunsul e corect partial , si dupa pocainta lor ei tot nu au mai avut acces la pomul vietii.
Altul e motivul principal pentru care era esential ca ei sa nu manance din acel pom.
Raspunsul nu-l gasesti direct in text, trebuie analizat un pic.
Reply With Quote
Vechi 27.10.2011, 18:13:00
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ludovic Vezi mesajul
Facerea 3,22 Pentru ca sufletul* lor să nu devină nemuritor. O să vi se pară răutăcios răspunsul meu, dar acesta este adevărul rostit de Dumnezeu și negat cu vehemență de diavol (Facerea 3,4).

Last edited by osutafaraunu; 27.10.2011 at 18:16:08. Motiv: * Am folosit termenul "suflet" în sens biblic, adică ființă. Am reușit să atenuez puțin duritatea răspunsului?
Reply With Quote
Vechi 27.10.2011, 18:27:42
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Implicit

Pentru a nu exista confuzie, Facere 3:22 spune:
Și a zis Domnul Dumnezeu: "Iată Adam s-a făcut ca unul dintre Noi, cunoscând binele și răul. Și acum nu cumva să-și întindă mâna și să ia roade din pomul vieții, să mănânce și să trăiască în veci!..."
De aceea l-a scos Domnul Dumnezeu din grădina cea din Eden, ca să lucreze pământul, din care fusese luat.

[COLOR=black]Adam nici nu mai putea vedea "pomul vietii", din moment ce a fost alungat din Eden si osandit in lumea inferioara, sa lucreze pamantul, din care a fost luat si implicit trebuia sa-si lucreze caracterul, care in urma pacatului a devenit la fel de stricat ca si pamantul neroditor. Lumea inferioara a fost creata de cea superioara, iar ea trebuie sa simbolizeze superiorul.[/COLOR]

Adam era in stare de pacat, deci un om conectat la rau si nemuritor, ar fi fost nesalvabil, un demon, caderea sa spirituala n-ar mai fi avut frana :) Daca el ar fi mancat, noi am fi fost de ne-rascumparat, pierduti vesnic in pacatele noastre.

Gata, va las pe voi sa raspundeti.

Citat:
Pentru ca sufletul* lor să nu devină nemuritor
Adam era nemuritor inainte de pacat, din moment ce se hranea din Pomul Vietii, deci sufletul sau era nemuritor si nu era nicio problema,nu? Atunci insa se bucura de harul sfinteniei originare, iar in urma pacatului, s-a nascut noua identitate adamica. Noua identitate nu putea fi "nemuritoare", din moment ce era o alterare a creatiei initiale, introducand "pacatul" in firea sa. N-ar mai fi avut sens intruparea Domnului, daca Adam ar fi mancat din Pomul Vietii dupa pacat, nu-l putea rascumpara.

Last edited by ioanna; 27.10.2011 at 19:00:36.
Reply With Quote
Vechi 27.10.2011, 19:23:07
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Trices, iar ești pe dinafară. I-auzi, suflet cu sensul de ființă! De unde ai scos prostia asta, dom'le?

Last edited by Mihailc; 27.10.2011 at 19:29:35.
Reply With Quote
Vechi 27.10.2011, 19:32:10
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Facerea 3,22 Pentru ca sufletul* lor să nu devină nemuritor. O să vi se pară răutăcios răspunsul meu, dar acesta este adevărul rostit de Dumnezeu și negat cu vehemență de diavol (Facerea 3,4).
Cand faceti o afirmatie de genul „acesta e adevarul rostit de Dumnezeu”, va rog sa redati exact citatul biblic , pentru ca Dumnezeu n-a rostit ceea ce ati spus d-voastra. E foarte grav sa substituiti Cuvantul Lui Dumnezeu din Sf. Scriptura cu cuvantul d-voastra si sa-L atribuiti Lui Dumnezeu. Nu exista "Pentru ca sufletul* lor să nu devină nemuritor." in Facere 3:22. Cel putin spuneti „asta am dedus eu din versetul 3:22 ”, asa l-am inteles, ca nu-i nicio problema. Va multumesc.
Reply With Quote
Vechi 27.10.2011, 19:47:06
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Constat, cu tristețe, că până și acest topic, care începuse atât de promițător, ajunge a fi stâlcit de stâlcitorii Bibliei. Ioana și ceilalți: nu intrați în acest joc. Continuați ignorându-i pe cei care vor să rupă suflete de la Dumnezeu, pretinzând că grupulețele lor ecleziale ar fi Ecclesia Dei.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Intrebari despre Biblie Odinsson Despre Sfanta Scriptura 5 31.01.2012 16:03:28
Biblie si... mihaiparaschiv Teologie si Stiinta 14 13.06.2011 20:26:56
Intrebari pe care nu le gasim in Biblie.. tigerAvalo9 Generalitati 11 02.09.2009 22:33:22