![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
hmm, mi-am amintit de tabita pe care a inviat-o Petru dar de a doua nu imi mai amintesc nimic.
|
|
||||
|
||||
![]()
Mai exista si episodul invierii unor sfinti la moartea Lui Iisus, cand a avut loc cutremurul (Matei 27:51-53):
51. Și iată, catapeteasma templului s-a sfâșiat în două de sus până jos, și pământul s-a cutremurat și pietrele s-au despicat; 52.Mormintele s-au deschis și multe trupuri ale sfinților adormiți s-au sculat. 53. Și ieșind din morminte, după învierea Lui, au intrat în cetatea sfântă și s-au arătat multora. 6 din 7 cred ca e suficient pentru a prelua stafeta :) Ai cuvantul, Ludovic! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Și izgonind pe Adam, l-a așezat în preajma grădinii celei din Eden și a pus heruvimi și sabie de flacără vâlvâitoare, să păzească drumul către pomul vieții. (Facere 3:24) De asemenea, ar fi incalcat din nou o porunca divina, daca ipotetic ar fi mancat, din moment ce ei au pierdut dreptul la nemurire, fiind in stare de pacat. Și a zis Domnul Dumnezeu: "Iată Adam s-a făcut ca unul dintre Noi, cunoscând binele și răul. Și acum nu cumva să-și întindă mâna și să ia roade din pomul vieții, să mănânce și să trăiască în veci!..." Last edited by ioanna; 27.10.2011 at 18:00:28. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Altul e motivul principal pentru care era esential ca ei sa nu manance din acel pom. Raspunsul nu-l gasesti direct in text, trebuie analizat un pic. |
|
|||
|
|||
![]()
Facerea 3,22 Pentru ca sufletul* lor să nu devină nemuritor. O să vi se pară răutăcios răspunsul meu, dar acesta este adevărul rostit de Dumnezeu și negat cu vehemență de diavol (Facerea 3,4).
Last edited by osutafaraunu; 27.10.2011 at 18:16:08. Motiv: * Am folosit termenul "suflet" în sens biblic, adică ființă. Am reușit să atenuez puțin duritatea răspunsului? |
|
||||
|
||||
![]()
Pentru a nu exista confuzie, Facere 3:22 spune:
Și a zis Domnul Dumnezeu: "Iată Adam s-a făcut ca unul dintre Noi, cunoscând binele și răul. Și acum nu cumva să-și întindă mâna și să ia roade din pomul vieții, să mănânce și să trăiască în veci!..." De aceea l-a scos Domnul Dumnezeu din grădina cea din Eden, ca să lucreze pământul, din care fusese luat. [COLOR=black]Adam nici nu mai putea vedea "pomul vietii", din moment ce a fost alungat din Eden si osandit in lumea inferioara, sa lucreze pamantul, din care a fost luat si implicit trebuia sa-si lucreze caracterul, care in urma pacatului a devenit la fel de stricat ca si pamantul neroditor. Lumea inferioara a fost creata de cea superioara, iar ea trebuie sa simbolizeze superiorul.[/COLOR] Adam era in stare de pacat, deci un om conectat la rau si nemuritor, ar fi fost nesalvabil, un demon, caderea sa spirituala n-ar mai fi avut frana :) Daca el ar fi mancat, noi am fi fost de ne-rascumparat, pierduti vesnic in pacatele noastre. Gata, va las pe voi sa raspundeti. Citat:
Last edited by ioanna; 27.10.2011 at 19:00:36. |
|
|||
|
|||
![]()
Trices, iar ești pe dinafară. I-auzi, suflet cu sensul de ființă! De unde ai scos prostia asta, dom'le?
Prostul este dușmanul a ceea ce nu cunoaște (Ibn Arabi) Last edited by Mihailc; 27.10.2011 at 19:29:35. |
|
||||
|
||||
![]()
Cand faceti o afirmatie de genul „acesta e adevarul rostit de Dumnezeu”, va rog sa redati exact citatul biblic , pentru ca Dumnezeu n-a rostit ceea ce ati spus d-voastra. E foarte grav sa substituiti Cuvantul Lui Dumnezeu din Sf. Scriptura cu cuvantul d-voastra si sa-L atribuiti Lui Dumnezeu. Nu exista "Pentru ca sufletul* lor să nu devină nemuritor." in Facere 3:22. Cel putin spuneti „asta am dedus eu din versetul 3:22 ”, asa l-am inteles, ca nu-i nicio problema. Va multumesc.
|
|
||||
|
||||
![]()
Constat, cu tristețe, că până și acest topic, care începuse atât de promițător, ajunge a fi stâlcit de stâlcitorii Bibliei. Ioana și ceilalți: nu intrați în acest joc. Continuați ignorându-i pe cei care vor să rupă suflete de la Dumnezeu, pretinzând că grupulețele lor ecleziale ar fi Ecclesia Dei.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Intrebari despre Biblie | Odinsson | Despre Sfanta Scriptura | 5 | 31.01.2012 16:03:28 |
Biblie si... | mihaiparaschiv | Teologie si Stiinta | 14 | 13.06.2011 20:26:56 |
Intrebari pe care nu le gasim in Biblie.. | tigerAvalo9 | Generalitati | 11 | 02.09.2009 22:33:22 |
|