![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Facerea 3,22 Pentru ca sufletul* lor să nu devină nemuritor. O să vi se pară răutăcios răspunsul meu, dar acesta este adevărul rostit de Dumnezeu și negat cu vehemență de diavol (Facerea 3,4).
Last edited by osutafaraunu; 27.10.2011 at 19:16:08. Motiv: * Am folosit termenul "suflet" în sens biblic, adică ființă. Am reușit să atenuez puțin duritatea răspunsului? |
|
|
||||
|
||||
|
Pentru a nu exista confuzie, Facere 3:22 spune:
Și a zis Domnul Dumnezeu: "Iată Adam s-a făcut ca unul dintre Noi, cunoscând binele și răul. Și acum nu cumva să-și întindă mâna și să ia roade din pomul vieții, să mănânce și să trăiască în veci!..." De aceea l-a scos Domnul Dumnezeu din grădina cea din Eden, ca să lucreze pământul, din care fusese luat. [COLOR=black]Adam nici nu mai putea vedea "pomul vietii", din moment ce a fost alungat din Eden si osandit in lumea inferioara, sa lucreze pamantul, din care a fost luat si implicit trebuia sa-si lucreze caracterul, care in urma pacatului a devenit la fel de stricat ca si pamantul neroditor. Lumea inferioara a fost creata de cea superioara, iar ea trebuie sa simbolizeze superiorul.[/COLOR] Adam era in stare de pacat, deci un om conectat la rau si nemuritor, ar fi fost nesalvabil, un demon, caderea sa spirituala n-ar mai fi avut frana :) Daca el ar fi mancat, noi am fi fost de ne-rascumparat, pierduti vesnic in pacatele noastre. Gata, va las pe voi sa raspundeti. Citat:
Last edited by ioanna; 27.10.2011 at 20:00:36. |
|
|
|||
|
|||
|
Trices, iar ești pe dinafară. I-auzi, suflet cu sensul de ființă! De unde ai scos prostia asta, dom'le?
Prostul este dușmanul a ceea ce nu cunoaște (Ibn Arabi) Last edited by Mihailc; 27.10.2011 at 20:29:35. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
"Atunci, luând Domnul Dumnezeu țărână din pământ, a făcut pe om și a suflat în fața lui suflare de viață și s-a făcut omul ființă vie." (Facerea 2,7) Atât în originalul ebraic [נֶפֶשׁ], cât și în traducerea Septuaginta [ψυχή], termenul este suflet. Aceeași "prostie" o veți întâlni și în Fac. 12,5; 36,6; Lev. 4,2 și în multe alte zeci de versete biblice. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Păi pentru tine ontos și psyche sunt sinonime? Ia mai citește odată textul, pricepe (dacă te duce capul) relația dintre suflet și ființă, și apoi poți să dispari pe o perioadă nedeterminată pentru a aprofunda măcar logica elementară.
|
||||
|
||||
|
Cand faceti o afirmatie de genul „acesta e adevarul rostit de Dumnezeu”, va rog sa redati exact citatul biblic , pentru ca Dumnezeu n-a rostit ceea ce ati spus d-voastra. E foarte grav sa substituiti Cuvantul Lui Dumnezeu din Sf. Scriptura cu cuvantul d-voastra si sa-L atribuiti Lui Dumnezeu. Nu exista "Pentru ca sufletul* lor să nu devină nemuritor." in Facere 3:22. Cel putin spuneti „asta am dedus eu din versetul 3:22 ”, asa l-am inteles, ca nu-i nicio problema. Va multumesc.
|
|
|
||||
|
||||
|
Constat, cu tristețe, că până și acest topic, care începuse atât de promițător, ajunge a fi stâlcit de stâlcitorii Bibliei. Ioana și ceilalți: nu intrați în acest joc. Continuați ignorându-i pe cei care vor să rupă suflete de la Dumnezeu, pretinzând că grupulețele lor ecleziale ar fi Ecclesia Dei.
|
|||
|
|||
|
Citat:
"Și a zis Domnul Dumnezeu: "Iată Adam s-a făcut ca unul dintre Noi, cunoscând binele și răul. Și acum nu cumva să-și întindă mâna și să ia roade din pomul vieții, să mănânce și să trăiască în veci!..." (Fac.3,22) Nu cumva să trăiască în veci! poate fi exprimat altfel "Nu cumva să fie nemuritor!" Având în vedere faptul că Adam a fost creat un suflet viu/ o ființă vie (vezi postarea de mai sus), trageți dumneavoastră concluzia. Dar posibil ca răspunsul meu să nu fie corect. Aștept confirmarea ori infirmarea. |
|
|
||||
|
||||
|
Repet, cand spuneti “acesta e adevarul rostit de Dumnezeu”, redati cuvintele Sale, nu umblati cu “cioara vopsita”, caci se creeaza confuzii. In text nu apare suflet, nu apare fiinta, apare Adam. Totul ati dedus d-voastra, deci Dumnezeu n-a rostit acele cuvinte, cum ati afirmat cu atata siguranta!
Pana apare Ludovic sa ne dea raspunsul la care el s-a gandit, propun ca oricine sa preia initiativa si sa puna o intrebare. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Intrebari despre Biblie | Odinsson | Despre Sfanta Scriptura | 5 | 31.01.2012 17:03:28 |
| Biblie si... | mihaiparaschiv | Teologie si Stiinta | 14 | 13.06.2011 21:26:56 |
| Intrebari pe care nu le gasim in Biblie.. | tigerAvalo9 | Generalitati | 11 | 02.09.2009 23:33:22 |
|
|