Citat:
În prealabil postat de stefan florin
Nu am folosit link-ul dat de Adriana. Daca vrei sa aflii ce mancau evreii de Paste in timpul lui Iisus intrii pe Google si scrie "DESPRINSE DIN TRADITIA IUDAICA". Acesta este un material despre Cina Domnului si Cina Pascala iudaica in care se citeaza diferiti cercetatori si inclusiv arata meniul (daca pot sa zic asa) ce se folosea la o Cina Pascala iudaica in timpul lui Iisus si ceremonia ce avea loc la acesta masa (pag 47 a materialului). Tot de aici am aflat si eu de acest sos special. Doamne ajuta!
|
M-am uitat pe link si am citit, am gasit ca autorul e penticostal, desi nu are mare importanta. El nu da niste referinte, deci trebuie sa-l credem pe el. Cand spune ca se folosea un sos nu stiu sigur daca nu a tras concluzia din faptul ca el crede ca la Cine au fost Pastile evreiesti, deci acolo fiind vorba de sos inseamna ca se folosea sos. Dar s-ar putea sa fi citit chiar surse rabinice, nu stiu.
De asemenea, el spune ca atunci era ziua Pastilor, nu a fost Cina cu o seara inainte. Nu stiu cum cred catolicii, s-ar putea ca si ei sa spuna ca Cina a fost in ziua Pastilor, si nu ce sustinem toti aici (inclusiv Adriana), ca Cina a fost cu o seara/noapte inainte.