Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.08.2011, 20:26:31
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Nu pot fi deacord cu tine din mai multe motive. Femei misionare au fost multe si avem sfinte femei care au convertit cu cuvantul si sfintenia lor multime de oameni. Una dintre ele este chiar o ucenica a Sf. Ap. Pavel. Si vezi in Biserica catolica femeile misionare in tari pline de saracie, mizerie si boli ale mizeriei. Nu toate au ideile tale cu apa de la robinet. Sunt milione de femei care nu au cu ce sa se spele in mod curent, care traiesc in foame etc. Nici una nu este scutita pe motiv ca ar fi femeie. Ba chiar dimpotriva, in imaginile filmate in zonele cu inundatii recente merita sa le revezi, sa vezi ce se intampla langa masinile cu alimente: barbatii se folosesc de forta lor fizica pentru a se favoriza pe ei. In toate tarile sarace este cunoscut ca cei mai deprivati de hrana, imbracaminte etc sunt exact femeile si copii, pentru ca barbatii isi trag spuza pe placinta lor. Deci cliseele tale nu au nici o legatura cu realitatatea.
Da, femei misionare au fost si vor mai fi. Noi vorbim de femei preoti. Referitor la clisee, "barbatii care isi trag spuza pe turta lor, barbatii care se folosesc de forta fizica" le consider clisee. Vorbim de conceptul femeie-preot.

Citat:
Apoi, Cina cea de Taina a fost Cina Pascala ori se stie foarte bine ca la Cina Pascala trebuia taiat un miel si mancat in intregime de toti cei din casa iar daca cei dintr-o casa erau prea putini pentru a manca mielul, trebuiau sa se adune oamenii din doua case sa il manance. Iisus era insotit si de o multime de femei printre care si mama Sa. Ca atare toti au luat Cina Pascala nu numai barbatii. Insa cum la evrei femeile nu prea contau si ca atare nu se puneau niciodata la numaratoare, iata ca nu sunt amintite asa cum nici Ap. Pavel nu le-a amintit cand a zis ca Domnul la Inviere s-a aratat prima data apostolilor. Am cunoscut protestanti care mi-au spus ca Ap. Pavel nu a zis nimic gresit pentru ca si femeile (cele la care s-a aratat Iisus) erau apostoli. Si tot la ei (sau la unii dintre ei) am vazut ca stiu ca la Cina nu erau numai barbatii. Revenind deci la Cina, Iisus ne-a zis la noi toti sa mancan Trupul Sau si sa bem Sangele Sau, nu a zis numai barbatilor sau numai preotilor sacramentali, ci tuturor, ca atare si faceti aceasta intru amintirea Mea se refera la noi toti. Faceti inseamna a da si a primi. Nu a zis nicaieri ca in momentul in care Apostolii primeau painea si vinul intruchipau toti crestinii iar cand Iisus le dadea Impartasania, apostolii il intruchipau pe Iisus. Absurd.
La evrei femeile nu prea contau? La Isus contau iar El a ales ca cina sa o manince numai cu ucenicii Lui. Isus ne-a spus tuturor sa mincam Trupul si Singele Lui, insa numai unor barbati le-a spus sa mearga sa predice Cuvintul Domnului. Intii le-a spus cind era in viata, iar ei s-au dus si s-au intors, dupa ce unii l-au parasit, iar apoi i-a trimis din nou, inainte de Inaltare. Si toti au fost barbati.

Citat:
Apoi, in dupa-amiaza asta am fost la un sanctuar al Sfintei Rita unde s-a facut rugaciunea Rozariului. Esti catolica, stii cine este Sfanta Rita si ce este Rozariul. Aceasta sfanta a avut un sot violent, bataus, nici vorba sa fie cliseul barbatului iubitor si sfant care-si salveaza mireasa pacatoasa si vai de ea, ci dimpotriva, ea era sfanta si barbatul un bataus care nu o merita. Si din pacate fii baieti si-au imitat tatal si nu mama. Toti trei au pierit. Si cine s-a opus apoi sfintei sa se calugareasca? Biserica! Dumnezeu insa nu a lasat-o, a facut dreptate si o sa faca dreptate tuturor femeilor. Si dreptatea deja a inceput. Spui ca Sfanta Fecioara tace, nimic mai fals in Biserica catolica. Sa iti spun din omelia tinuta de preotul catolic cu ocazia Rozariului. A zis ca primul lucru pe care i l-a cerut Bernadette Sfintei Fecioare a fost sa o invete Evanghelia. A spus ca atat Sfanta Fecioara cat si Sf. Bernadette si Sf. Rita ne invata mereu despre Iisus. A zis ca in toate aparitiile sale, Sfanta Fecioara ne cere sa ne convertim si sa il primim pe Fiul Sau. Iar tu vii sa spui ca Fecioara tace. Nimic mai fals. Incepand cu nunta de la Caana, nu a incetat niciodata sa ceara oamenilor sa il primeasca pe Fiul Sau si sa se converteasca. Numai orbii de inima pot crede ca Sfanta Fecioara tace. Nu tace ci dimpotriva, ne cere convertirea inimii, ne cere sa il primim pe Domnul, ne cere dreptate. A venit timpul ca oamenii sa accepte ceea ce este drept, de asta s-au inmultit aparitiile sale in care nu tace absolut deloc. Judecata Fiului Sau se apropie, si nimeni nu este tinut sa taca dimpotriva, acolo unde omul va tace, pietrele vor vorbi.
Ce legatura are sfinta Rita cu femeia preot? Din contra, sfinta Rita e exemplu de tacere. Ce a facut ea? S-a retras intr-o minastire unde s-a rugat si a vindecat bolnavi. Acolo Isus i-a dat un spin din coroana Lui de spini, iar la moartea ei, in plina iarna, trandafirul din fata ferestrei a inflorit. Toate astea s-au petrecut in liniste si pace;
Sfintul apostol Pavel a spus ca barbatii necredinciosi se vor mintui prin femeile credincioase. Acesta e si cazul sfintei Rita.

Sfinta Lucia, sfinta Bernadetta, sfinta Ecaterina Laboure, cele carora li s-a aratat Sfinta Fecioara, toate, fara exceptie, s-au retras in minastiri. Colegele acestora nici nu stiau ca ele sint cele carora li s-a aratat sfinta Fecioara. Iar sfinta Fecioara ce le-a spus? Mergi la preot, mergi la episcop si bate o medalie, sau ridica un sanctuar etc. Ele erau niste mesagere. Iar de vorbit s-a vorbit: au vorbit preotii. Ele au ales sa taca si numai datorita ascultarii si-au scris memoriile, ca sa intelegem si noi putin din sfintenia lor.

Iar in aceasta disputa nu cred ca are rost sa continuam prea mult. Eu cred ca femeile nu trebuie sa fie preoti, iar dumneavoastra da; ce sens au disputele? Cred ca in aceste zile toata lumea vorbeste, toti sint experti in tot si in toate, toti au ceva de spus, de comentat, de adaugat. Iar femeia, dupa parerea mea, trebuie sa faca aceleasi lucruri pe care le-au facut femeile sfinte din Sfinta Scriptura: sa puna masa, sa aduca apa, sa-L insoteasca pe Isus pe Calvar (acolo barbatii au cam dat bir cu fugitii), sa fie ca Veronica, acea femeie sfinta care i-a sters fata Lui Isus cu o marama, atunci cind isi cara cruce, sa inmorminteze mortii, sa mearga la cimitir sa faca toata rinduiala etc.

Last edited by nutucutu; 15.08.2011 at 20:29:46.
Vechi 15.08.2011, 20:47:18
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Da, femei misionare au fost si vor mai fi. Noi vorbim de femei preoti. Referitor la clisee, "barbatii care isi trag spuza pe turta lor, barbatii care se folosesc de forta fizica" le consider clisee. Vorbim de conceptul femeie-preot.

La evrei femeile nu prea contau? La Isus contau iar El a ales ca cina sa o manince numai cu ucenicii Lui. Isus ne-a spus tuturor sa mincam Trupul si Singele Lui, insa numai unor barbati le-a spus sa mearga sa predice Cuvintul Domnului. Intii le-a spus cind era in viata, iar ei s-au dus si s-au intors, dupa ce unii l-au parasit, iar apoi i-a trimis din nou, inainte de Inaltare. Si toti au fost barbati.

Ce legatura are sfinta Rita cu femeia preot? Din contra, sfinta Rita e exemplu de tacere. Ce a facut ea? S-a retras intr-o minastire unde s-a rugat si a vindecat bolnavi. Acolo Isus i-a dat un spin din coroana Lui de spini, iar la moartea ei, in plina iarna, trandafirul din fata ferestrei a inflorit. Toate astea s-au petrecut in liniste si pace;
Sfintul apostol Pavel a spus ca barbatii necredinciosi se vor mintui prin femeile credincioase. Acesta e si cazul sfintei Rita.

Sfinta Lucia, sfinta Bernadetta, sfinta Ecaterina Laboure, cele carora li s-a aratat Sfinta Fecioara, toate, fara exceptie, s-au retras in minastiri. Colegele acestora nici nu stiau ca ele sint cele carora li s-a aratat sfinta Fecioara. Iar sfinta Fecioara ce le-a spus? Mergi la preot, mergi la episcop si bate o medalie, sau ridica un sanctuar etc. Ele erau niste mesagere. Iar de vorbit s-a vorbit: au vorbit preotii. Ele au ales sa taca si numai datorita ascultarii si-au scris memoriile, ca sa intelegem si noi putin din sfintenia lor.

Iar in aceasta disputa nu cred ca are rost sa continuam prea mult. Eu cred ca femeile nu trebuie sa fie preoti, iar dumneavoastra da; ce sens au disputele? Cred ca in aceste zile toata lumea vorbeste, toti sint experti in tot si in toate, toti au ceva de spus, de comentat, de adaugat. Iar femeia, dupa parerea mea, trebuie sa faca aceleasi lucruri pe care le-au facut femeile sfinte din Sfinta Scriptura: sa puna masa, sa aduca apa, sa-L insoteasca pe Isus pe Calvar (acolo barbatii au cam dat bir cu fugitii), sa fie ca Veronica, acea femeie sfinta care i-a sters fata Lui Isus cu o marama, atunci cind isi cara cruce, sa inmorminteze mortii, sa mearga la cimitir sa faca toata rinduiala etc.
Te cam contrazici. Ai spus ca femeile nu puteau merge in lume cu predicarea Evangheliei pentru ca nu au fizicul necesar ci barbatii sunt mai potriviti pentru asta ca sa spui apoi ca femeile trebuie sa mearga pe Calvar ca barbatii au cam dat bir cu fugitii. Eu ti-am aratat ca in ciuda fizicului si lipsa apei de robinet, femei misionare sunt foarte multe si nu le-ar durea sa evanghelizeze oamenii asa cum o fac cele protestante, ci sunt pur si simplu impiedicate de Biserica.
Sfanta Rita o dadeam ca exemplu din cauza unui alt user care sustine ca femeia este vai de capul ei si doar barbatul o salveaza. Cazul Sfintei Rita este exact pe dos, ea si-a stapanit barbatul care s-a convertit pana la urma, din pacate prea tarziu pentru ca a fost ucis pentru rautatile trecute. Iar biserica nu a vrut sa o primeasca pe Sf. Rita ca si calugarita decat dupa ceva timp. Asa-i biserica, ii ia timp pana sa accepte voia lui Dumnezeu. Cat despre femeile care au avut aparitii de ale sfintei Fecioare, normal ca au fost trimise la preoti si episcopi, ca daca acestia erau femei, tot la ei le-ar fi trimis. Tu insa nu cunosti intregul lor mesaj, nu cunosti ce s-a cenzurat, nu cunosti vad modul in care au fost tratate aceste femei si nu cunosti modul in care cel putin o parte din Biserica ta lupta din interior pentru a se face dreptate si a se implini vointa lui Dumnezeu. Dar dreptatea se va face. Iar faptul ca sunt alese femeile ca mesager si nu barbatii arata ca ele sunt mai capabile sa primeasca si sa duca un mesaj mai departe, exact ca si femeile de la mormant.

Last edited by Adriana3; 15.08.2011 at 20:50:29.
Vechi 15.08.2011, 21:19:09
Senior Member

Implicit

Citat:
Eu ti-am aratat ca in ciuda fizicului si lipsa apei de robinet, femei misionare sunt foarte multe si nu le-ar durea sa evanghelizeze oamenii asa cum o fac cele protestante, ci sunt pur si simplu impiedicate de Biserica.
Femeile catolice, daca vor, pot foarte bine sa mearga sa lege ranile leprosilor, sa ingrijeasca bolnavii, sa fie educatoare sau profesoare, sa adune bolnavii de pe strazi, sa-i spele pe cei murdari, sa-i imbrace pe cei dezbracati. Iar in felul acesta si evanghelizeaza (asa cum a facut maica Tereza de Calcutta).

Citat:
Sfanta Rita o dadeam ca exemplu din cauza unui alt user care sustine ca femeia este vai de capul ei si doar barbatul o salveaza. Cazul Sfintei Rita este exact pe dos, ea si-a stapanit barbatul care s-a convertit pana la urma, din pacate prea tarziu pentru ca a fost ucis pentru rautatile trecute. Iar biserica nu a vrut sa o primeasca pe Sf. Rita ca si calugarita decat dupa ceva timp. Asa-i biserica, ii ia timp pana sa accepte voia lui Dumnezeu. Cat despre femeile care au avut aparitii de ale sfintei Fecioare, normal ca au fost trimise la preoti si episcopi, ca daca acestia erau femei, tot la ei le-ar fi trimis. Tu insa nu cunosti intregul lor mesaj, nu cunosti ce s-a cenzurat, nu cunosti vad modul in care au fost tratate aceste femei si nu cunosti modul in care cel putin o parte din Biserica ta lupta din interior pentru a se face dreptate si a se implini vointa lui Dumnezeu. Dar dreptatea se va face. Iar faptul ca sunt alese femeile ca mesager si nu barbatii arata ca ele sunt mai capabile sa primeasca si sa duca un mesaj mai departe, exact ca si femeile de la mormant.
Daca vointa Lui Dumnezeu este ca femeile sa fie preot aceasta vointa va triumfa cu sau fara lupta dumneavoastra. Acele sfinte au fost tratate cum au fost tratate din cauza unor calugarite care inca nu erau sfinte. Iar acele femei s-au sfintit si datorita rautatilor colegelor calugarite. Au rabdat nedreptatea de dragul Domnului Lor, Isus Cristos. Si la fel se intimpla si in cazul unor calugari barbati. Ca sa ajungem desavirsiti trebuie sa ne lepadam de toata rautatea, iar rabdarea in suferinta nedreapta sfinteste. Asemenea Lui Isus, care a suferit nedreptatea si nu a scos nici un cuvint de ura sau razbunare atunci cind a fost batjocorit, biciuit, rastignit, acelasi lucru l-au facut si acele calugsrite.

Referitor la mesageri, Dumnezeu, de-a lungul timpului, a ales atit femei cit si barbati. Iar daca ne referim la Biserica Catolica, au fost si barbati: sfintul Dominic a fost un mesager (cel caruia i s-a relevat rugaciunea rozariului), sfintul Francisc deasemenea (nu numai Luciei i s-a aratat sfinta Fecioara, dar si lui si surorii lui); sfintul Anton de Padova a fost deasemenea mesager; exact pe 15 August, el era in indoiala referitor la participarea la slujba in care trebuiau sa o celebreze pe sfinta Fecioara Maria care s-a inaltat cu trupul si sufletul la cer. Pentru aceasta sarbatoare nu exista argument biblic. Sa nu mearga insemna neascultare, care insemna pacat. Meditind la aceasta i-a aparut chiar Sfinta Fecioara care i-a confirmat adevarul.

Deci, daca Dumnezeu doreste ca femeile sa fie preot, ele vor fi. Pina cind Biserica va decide asta, eu cred ca noi trebuie sa ne vedem de ale noastre.
Vechi 15.08.2011, 23:20:37
Banned

Implicit

Citat:
Femeile catolice, daca vor, pot foarte bine sa mearga sa lege ranile leprosilor, sa ingrijeasca bolnavii, sa fie educatoare sau profesoare, sa adune bolnavii de pe strazi, sa-i spele pe cei murdari, sa-i imbrace pe cei dezbracati. Iar in felul acesta si evanghelizeaza (asa cum a facut maica Tereza de Calcutta).

Daca vointa Lui Dumnezeu este ca femeile sa fie preot aceasta vointa va triumfa cu sau fara lupta dumneavoastra. Acele sfinte au fost tratate cum au fost tratate din cauza unor calugarite care inca nu erau sfinte. Iar acele femei s-au sfintit si datorita rautatilor colegelor calugarite. Au rabdat nedreptatea de dragul Domnului Lor, Isus Cristos. Si la fel se intimpla si in cazul unor calugari barbati. Ca sa ajungem desavirsiti trebuie sa ne lepadam de toata rautatea, iar rabdarea in suferinta nedreapta sfinteste. Asemenea Lui Isus, care a suferit nedreptatea si nu a scos nici un cuvint de ura sau razbunare atunci cind a fost batjocorit, biciuit, rastignit, acelasi lucru l-au facut si acele calugsrite.

Referitor la mesageri, Dumnezeu, de-a lungul timpului, a ales atit femei cit si barbati. Iar daca ne referim la Biserica Catolica, au fost si barbati: sfintul Dominic a fost un mesager (cel caruia i s-a relevat rugaciunea rozariului), sfintul Francisc deasemenea (nu numai Luciei i s-a aratat sfinta Fecioara, dar si lui si surorii lui); sfintul Anton de Padova a fost deasemenea mesager; exact pe 15 August, el era in indoiala referitor la participarea la slujba in care trebuiau sa o celebreze pe sfinta Fecioara Maria care s-a inaltat cu trupul si sufletul la cer. Pentru aceasta sarbatoare nu exista argument biblic. Sa nu mearga insemna neascultare, care insemna pacat. Meditind la aceasta i-a aparut chiar Sfinta Fecioara care i-a confirmat adevarul.

Deci, daca Dumnezeu doreste ca femeile sa fie preot, ele vor fi. Pina cind Biserica va decide asta, eu cred ca noi trebuie sa ne vedem de ale noastre.
Ceea ce ai insirat ca ar trebui sa faca femeile, trebuie sa le faca si barbatii, nu crezi? Unde a invatat Domnul ca omul trebuie sa fie disociat, unul cu cuvantul si altul cu fapta? Dimpotriva, cine nu are fapta, este prooroc mincinos. Iar femeile din primul secol evanghelizau, nu le impunea nimeni sa taca. Mai pe urma au interpretat gresit crestinii ceea ce Ap. Pavel spusese corintenilor unde scopul era cu totul altul. Duhul Sfant se revarsase peste multi oameni, barbati dar mai ales femei care prooroceau insa fara nici o ordine, ca la balamuc, de nu mai intelegea nimeni nimic. De aceea a vrut sa faca un pic de ordine in Biserica Corintului si nicidecum sa ii interzica femeii sa evanghelizeze. Iar Biserica catolica o stie foarte bine, eu l-am vazut scris negru pe alb in tot felul de pliante in Biserici aici si cunosc personal femei catolice trimise de Biserica sa evanghelizeze pe strazi in oras, mai ales in cartierul arab. Si pe una din ele am cunoscut-o tocmai in Biserica, facea un anunt pentru un curs gratuit cu invatatura Ap. Pavel asa ca m-am dus sa vad cine il va tine, ea sau un barbat, avand in vedere ca Ap. Pavel a zis ca femeia sa invete in tacere si sa nu invete ea pe altii. Exact ea il tinea, si era trimisa de biserica.

Cat despre barbati mesageri, au fost si barbati bine-nteles. Eu vorbeam de aparitiile tot mai frecvente din ultimul timp.

Cat despre faptul ca Biserica catolica inca nu face femei preot este din doua motive, si o stiu de la acelasi reprezentant al Vaticanului: pe de o parte pentru ca fiind Biserica universala trebuie sa tina cont si de celelalte Biserici iar pe moment Bisericile Ortodoxe nu sunt pregatite. Si pe de alta parte din cauza Africii pentru ca acolo exista inca mentalitatea tribala in care femeia trebuie sa fie supusa barbatului si mai ales sefului religios, supunerea mergand pana la servicii sexuale pe care nu are voie sa le refuze. Ori la femeile abuzate cu astfel de mentalitati le este teama sa iasa din ele si ca atare se opun cel mai mult la ideea ca o femeie ar iesi din "rolul" ei pentru a fi preot. Ca atare ceea ce fac ei in Africa este sa educe in primul rand femeile si apoi sa se incerce reintroducerea femeilor diacon pentru a se obisnui lumea cu prezenta feminina in cler si abia apoi sa se treaca la femeile preot pentru ca si-au dat seama ca nu exista nici o interdictie canonica si asta de cand exista femeile preot la protestanti si au studiat mai atent problema. Este si motivul pentru care Papa Benedict XVI nu s-a pronuntat niciodata impotriva preotiei la femei asa cum a facut Papa Ioan Paul II. Asta habar nu aveam. Il apreciam pe Papa Benedict pentru ca este un bun teolog, dar nu stiam ca ajunsese cu intelegerea atat de departe. Si apoi exact acelasi lucru
l-am aflat si de la un preot ortodox ca se preconizeaza introducerea femeilor diacon in Bisericile ortodoxe dar ca trebuie intai pregatit terenul ca sa nu esueze misiunea iar cei care trebuie pregatiti din nou sunt femeile, ele se opun cel mai mult. Dar canonic nu exista motive sa nu fie femei preot pentru ca diaconia femeilor in primul secol a fost sacramentala, cu punerea mainilor. Si desi am inteles perfect de ce se opun femeile, este exact sindromul
abuzului psihologic primit de atata timp, i-am zis preotului ca este o mare ipocrizie din partea bisericii ca nu are curajul sa anunte pur si simplu oamenilor ceea ce este drept, macar acum ca si-au dat seama. Atat mi-a repetat ca oamenii nu sunt pregatiti iar o anuntare fara o pregatire prealabila risca sa esueze totul. Si vad foarte bine ca la cata lipsa de iubire fata de femeie exista, nici vorba sa fie lumea pregatita in Bisericile traditione.

Si apoi zici tu ca pana nu decide biserica sa faca femei preoti noi sa ne vedem de treaba noastra. Pai tocmai ca treaba noastra este sa cautam mai intai Imparatia si restul ni se adauga pe deasupra. Un preot catolic de aici, cand i-am facut capul banita cu femeia preot, stii ce mi-a zis? Ca el cunoaste multe femei mai bune teolog decat el, ca sunt multe femei in BC care duc aceeasi lupta ca si mine si ca atare mi-a zis sa ma inscriu la Facultatea de Teologie la ei. Nici vorba sa ma trimita la plimbare ca tine!! Macar ca i-am spus ca sunt ortodoxa, ar fi putut sa-mi zica sa-mi vad de ale mele la ortodocsi si sa ii las pe catolici in pace. Nici urma de asa ceva.
Vechi 16.08.2011, 08:43:38
Senior Member

Implicit

Citat:
Cat despre faptul ca Biserica catolica inca nu face femei preot este din doua motive, si o stiu de la acelasi reprezentant al Vaticanului: pe de o parte pentru ca fiind Biserica universala trebuie sa tina cont si de celelalte Biserici iar pe moment Bisericile Ortodoxe nu sunt pregatite. Si pe de alta parte din cauza Africii pentru ca acolo exista inca mentalitatea tribala in care femeia trebuie sa fie supusa barbatului...
Biserca Catolica nu are femei preoti pentru ca nu asta e vointa Lui Dumnezeu.

Citat:
Si apoi zici tu ca pana nu decide biserica sa faca femei preoti noi sa ne vedem de treaba noastra. Pai tocmai ca treaba noastra este sa cautam mai intai Imparatia si restul ni se adauga pe deasupra.
Sa cautam imparatia Lui Dumnezeu nu are nimic de-a face cu a milita pentru femei preot. Daca Domnul va voi ca eu sa fac asta, sa militez pentru femei preoti, o voi face. Cum nu mi-a spus, este cazul sa il las pe El sa gestioneze Biserica Lui si sa nu-l bat la cap cu parerile mele. Daca Voia Lui va fi asta ma voi supune Lui; pina atunci ramin la parerea pe care o am, aceiasi parere cu Biserica Catolica
Citat:
Un preot catolic de aici, cand i-am facut capul banita cu femeia preot, stii ce mi-a zis? Ca el cunoaste multe femei mai bune teolog decat el, ca sunt multe femei in BC care duc aceeasi lupta ca si mine si ca atare mi-a zis sa ma inscriu la Facultatea de Teologie la ei. Nici vorba sa ma trimita la plimbare ca tine!! Macar ca i-am spus ca sunt ortodoxa, ar fi putut sa-mi zica sa-mi vad de ale mele la ortodocsi si sa ii las pe catolici in pace. Nici urma de asa ceva.
Iarasi, ce legatura are faptul ca o femeie oarecare ar fi un teolog mai bun ca un preot oarecare cu ideea de femeie preot? Daca vi s-a parut ca v-am trimis la plimbare imi cer scuze. V-am spus insa ca nu am aceiasi parere. Cum o sa fiti femeie preot si cum o sa convertiti masele barbare la care doriti sa ajungeti daca vi se pare ca niste forumisti care au alta parere fata de a dumneavoastra va trimit la plimbare? Asa cum faceti confuzii intre proorocie si preotie, intre misionariat si preotie, tot asa vi se pare si ca lumea va trimite la plimbare, cind de fapt are o opinie diferita.
Si inca ceva: nici o lucrare nu aduce roade daca nu vine de la Domnul. Sa ne amintim ca parohul din Ars se incurca in propriile predici invatate pe de rost la inceput. Si totusi a convertit mase mari de oameni. Sfinta Ecaterina de Sienna nici nu stia sa scrie sau sa citeasca. Si totusi insasi papa a ascultat de ea. Sfinta Bernadetta, cea careia i s-a aratat sfinta Fecioara la Lourdes deasemenea, era greoaie la invatat. Ideia e ca Domnul isi alege El lucratorii; nu e nevoie sa ne agitam noi prea mult pentru ca NOI dorim altceva.
Vechi 16.08.2011, 09:34:03
Mihai36 Mihai36 is offline
Banned

Data înregistrării: 09.09.2008
Locație: Constanta
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mihai36
Implicit

Cine este mai sfint? Un preot sau un prooroc? Cel infailibil in cuvint este proorocul caci are daruri de cunoastere. Pe cind preotul nu este obligat sa le detina. Si nimeni dintre marii dregatori fie ei si teologi.
Ce calitati sau harisme trebuie sa ai ca sa fii preot? Ce ii lipseste unui prooroc sa fie preot? in conditiile in care ambii au duh sfint si o sumedenie de alte harisme.
Daca proorocul este femeie ce o impiedica sa fe hirotonita.
Facind abstractie de hirotonirea femeilor raminem la subiectul diaconitelor- care au fost destule in primul secol (la fel si proorocite) dupa care le-a fost interzis.
Faptul ca Fecioara nu a fost diaconita sau proorocita sau chiar preoteasa -desi nu putem spune ca nu era capabila de acest lucru -nu dovedeste nimic impotriva femeilor -pur si simplu alta a fost misiunea ei, cel mai probabil aceea de vindecare si de alinare a suferintelor. (Conform Evangheliei Mariei).
Un sfint ortodox spune ca avea a treia treapta de sfintenie insa daca avea doar 3 nu ar mai fi considerata mai presus decit serafimii , heruvimii , arhanghelii etcd mai presus decit cetele de ingeri , nu s-ar mai fi spus ca "Atunci cind Iisus binecuvinteaza din ceea ce este al Tau ia."

Iisus spunea la un moment dat niste vorbe prin care dezaproba rudele Lui (intr-un anume context) insa realitatea a dovedit ca Iisus nu s-a putut opune vointei Ei la nunta din Cana chiar daca aparent (prin vorbe) ar fi facut acest lucru -deci atunci era timpul incepuului lucrarilor Lui-chiar daca El a spus ca nu ar fi -asta ca sa ne pice si noua fisa ca si Ea stia exact ce puteri are el si cind este inceputut, Si ca nici nu-i poate fi refuzata intentia. Asta arata autoritatea Ei din umbra in ceea ce priveste lucrarile divine.
In realitate cind cineva binecuvinteaza -indiferent cine -o face doar cu puterea Duhului Sfint. Insa daca Iisus ea din puterea Ei inseamna ca Ea insasi este intruparea Duhului Sfint - insa acest lucru trebuia bine tainuit fiidca nu se cade ca impotriva Duhului Sfint sa se huleasca si nici sa existe riscul sa fie rastignita odata cu Iisus. Rastignirea era doar pentru El.

Insa este posibil ca hula impotriva Ei sa nu se refere la cei care nu o venereaza "ca pe Dumnezeu" prin faptul ca nu se roaga la Ea - cum sint adentistii de ex sau alte denominatiuni- ci la o hula si demonizare viitoare in perspectiva in care Duhul Sfint va mai veni odata intrupat pentru a realiza acea biserica unica-mireasa inaintea venrii celui asemenea Fiului Omului cit si pentru a calauzi in tot adevarul pe cei care vor fi intelepti caci restul nu vor intelege -conform proorocirilor VT si NT interpretate in lumina unor revelatii calugaresti mai putin cunoscute.

In lumea occidentala circula o profetie conform careia ultimul papa cu care se va incheia definitv istoria papalitatii va fi femeie (acel Petrus Romanus din profetia sfintului Malachi.)

Alta profetie spune ca "Se va face dreptate pentru femei." Intelegind in acest fel lucrurile vedem ceva mai clar intelesul revelatiei sfintului Selafiil cel Orb:

“Părintele spunea că vremea este aproape. O să înceapă mare învălmășeală în Biserică, eu n-o s-o prind, dar voi o s-o prindeți.Mai spunea că e aproape timpul cînd cărțile ortodoxe vor fi nesemnate și se vor răspîndi din mînă în mînă. Atunci vor propovădui femeile, ca pe vremea sfinților apostoli, deoarece preoții nu o vor putea face. Dreapta credința va fi păstrată prin epistole răspîndite printre credincioși, deoarece partea oficială a Bisericii nu va mai propovădui adevărul. Cu toate acestea, părintele spunea să mergem așa înainte, fără să ne rupem de episcopi“.

Last edited by Mihai36; 16.08.2011 at 10:07:33.
Vechi 16.08.2011, 09:59:33
Banned

Implicit

Citat:
Biserca Catolica nu are femei preoti pentru ca nu asta e vointa Lui Dumnezeu.

Sa cautam imparatia Lui Dumnezeu nu are nimic de-a face cu a milita pentru femei preot. Daca Domnul va voi ca eu sa fac asta, sa militez pentru femei preoti, o voi face. Cum nu mi-a spus, este cazul sa il las pe El sa gestioneze Biserica Lui si sa nu-l bat la cap cu parerile mele. Daca Voia Lui va fi asta ma voi supune Lui; pina atunci ramin la parerea pe care o am, aceiasi parere cu Biserica Catolica

Iarasi, ce legatura are faptul ca o femeie oarecare ar fi un teolog mai bun ca un preot oarecare cu ideea de femeie preot? Daca vi s-a parut ca v-am trimis la plimbare imi cer scuze. V-am spus insa ca nu am aceiasi parere. Cum o sa fiti femeie preot si cum o sa convertiti masele barbare la care doriti sa ajungeti daca vi se pare ca niste forumisti care au alta parere fata de a dumneavoastra va trimit la plimbare? Asa cum faceti confuzii intre proorocie si preotie, intre misionariat si preotie, tot asa vi se pare si ca lumea va trimite la plimbare, cind de fapt are o opinie diferita.
Si inca ceva: nici o lucrare nu aduce roade daca nu vine de la Domnul. Sa ne amintim ca parohul din Ars se incurca in propriile predici invatate pe de rost la inceput. Si totusi a convertit mase mari de oameni. Sfinta Ecaterina de Sienna nici nu stia sa scrie sau sa citeasca. Si totusi insasi papa a ascultat de ea. Sfinta Bernadetta, cea careia i s-a aratat sfinta Fecioara la Lourdes deasemenea, era greoaie la invatat. Ideia e ca Domnul isi alege El lucratorii; nu e nevoie sa ne agitam noi prea mult pentru ca NOI dorim altceva.
Si cum stii ce iti cere Domnul si cum isi alege El lucratorii? Cand ti-a spus tie Domnul ca nu ar vrea femei preot? Daca El nu le vrea, cum de exista deja in lumea protestanta iar in BC si BO sunt deja capi care se gandesc la metode pentru introducerea lor? Tu crezi ca Domnul iubese discriminarea umana in numele Lui?
Vechi 16.08.2011, 10:49:43
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
Si cum stii ce iti cere Domnul si cum isi alege El lucratorii? Cand ti-a spus tie Domnul ca nu ar vrea femei preot?
Iisus a respectat prescriptiile iudaice, a respectat preotia , n-a propus ca femeia sa fie preot slujitor. Din Evangheliile canonice, dar si din scrierile apocrife reiese ca Iisus milita pentru cunoastere, ca femeia e indreptatita la cunoastere, asemenea barbatului, caci cu totii suntem inzestrati cu "preotia harica", care nu se confunda cu preotia slujitoare, nu se rezuma stric la ea, deci Domnul n-a discriminat pe nimeni. Harul poate fi dobandit si de laici, iar formele de transmitere nu se limiteaza la punerea manilor prin care episcopii hirotonisesc pe preoti. Laicii (inclusiv femeile) fac parte din "preotia generala", cu totii suntem "preoti si jertfe" in Biserica, invatatori si calauzitori spre mantuirea noastra, dar si a altora. Credinta si identitatea religiei este pazita de aceasta "preotie generala", iar noi nu introducem invataturi si randuieli noi, ci le respectam, dezvoltandu-le si imbogatindu-le, doar crestinismul presupune o dezvoltare spirituala continua, fara a sustine un sincretism religios sau orice forme straine de mediul in care s-a format Biserica. Putem sprijini revitalizarea unor practici, putem sustine, de exemplu, reinstaurarea diaconicatului femeilor. Asta inseamna in opinia mea ati apara religia si nu a o instraina, caci religia nu se rezuma doar la credinta, ci si la practici milenare, ce pot fi dezvoltate, insa pastrand o unitate cu trecutul si nu renegandu-l. Atata timp cat nu ma simt aleasa de Domnul sa produc schimbari radicale in Biserica, cum propui tu Adriana, prin sustinerea femeii ca preot slujitor, eu ma abtin sa le promovez.

Last edited by ioanna; 16.08.2011 at 11:14:27.
Vechi 16.08.2011, 11:23:33
Senior Member

Implicit

Citat:
Si cum stii ce iti cere Domnul si cum isi alege El lucratorii? Cand ti-a spus tie Domnul ca nu ar vrea femei preot? Daca El nu le vrea, cum de exista deja in lumea protestanta iar in BC si BO sunt deja capi care se gandesc la metode pentru introducerea lor? Tu crezi ca Domnul iubese discriminarea umana in numele Lui?
Am intrat acum pe un tarim care face parte exact din subiectul acestui topic: despre viclenia sectantilor. Dar dumneavoastra cum stiti ca Domnul va vrea preot? Nu are sens sa incepem o discutie interminabila despre cum perceptia mea aupra vointei Domnului e mai buna sau mai proasta decit a altora. Eu stiu citeva lucruri de baza:
1.Pentru lucrurile mari: nu am voie sa interpretez Biblia dupa bunul plac (asa ne-a spus sfintul apostol Petru) si atunci ma ghidez dupa ceea ce spune Biserica Catolica. Daca Biserica Catolica spune ca femeile nu trebuie sa fie preot, sint si eu de acord. Cind isi va schimba Biserica Catolica decizia, mi-o voi schimba si eu.
2. Pentru lucrurile mai mici, de zi cu zi, ascult de ceea ce-mi spune Domnul (Ioan 14.21):
21. Cel ce are poruncile Mele și le păzește, acela este care Mă iubește; iar cel ce Mă iubește pe Mine va fi iubit de Tatăl Meu și-l voi iubi și Eu și Mă voi arăta lui.

Deci, pentru viata de zi cu zi incerc sa respect poruncile Domnului acolo unde ma aflu: in fabrica, in familie sau la biserica; ce insemana asta? Sa-mi fac cit mai bine treaba ca angajata, ca sotie sau ca si crestina catolica.

Cu siguranta Domnul nu iubeste discriminarea. Dar cu siguranta Domnul iubeste ordinea si nu-I place anarhia. Daca a rinduit lucrurile intr-un anumit fel, trebuie sa ne supunem, asa cum s-a supus Domnul nostru Isus Cristos cind si-a luat crucea in spate. Ce s-ar intimpla daca toata lumea s-ar razvrati? Daca furnicile ar vrea sa faca miere, daca pasarile ar vrea sa fie paznicii curtii, daca, daca, daca... Toate aceste forme de a ne impune PROPRIA vointa nu sint decit forme de neascultare la rinduiala Domnului, asta e parerea mea.
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins flying Teologie si Stiinta 88 23.09.2011 18:24:40
Minciuna si viclenia maria40 Generalitati 68 22.06.2011 22:13:56
Nu mai raspunde-ti sectantilor ionut stefan Secte si culte 146 15.03.2011 09:23:38