Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.08.2011, 08:36:27
bogdan81 bogdan81 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2011
Implicit

Intr-adevar, din punct de vedere tehnic omenirea a progresat.
Dar daca ne gandim ca in secolul 20 au avut loc cele mai mari razboaie si cele mai cumplite experiente totalitare care au dus la moartea a sute de milioane de oameni in lagare si gulaguri, eu nu as zice ca a progresat.
Nu sunt impotriva progresului tehnic. Din pacate insa, acest progres nu a fost insotit si de unul sufletesc, ba chiar dimpotriva.
Si chiar si din punct de vedere stiintific, am progresat mai mult la nivel tehnologic, pentru ca in profunzime, lucrurile ne raman la fel de neclare.
Richard Feynman spunea intr-un curs al sau ca inainte se credea ca fiecare planeta era miscata de un inger. Si completa el spunand: Nici azi nu suntem prea departe de explicatia aceea. In fond, nimeni nu a reusit sa explice satisfacator gravitatia. Tot Feynman spune ca explicatia data de Einstein, ca gravitatia ar fi data de curbura spatiu-timpului in preajma corpurilor cu masa mai mare, vine in contradictie cu unele fapte observate.
Iar daca mergem si mai in profunzime, la nivel atomic, cine poate zice ca intelege cu adevarat mecanica cuantica? Nici marii fizicieni nu se pun de acord asupra interpretarii rezultatelor ei. Se folosesc in tehnologie de aceste rezultate, dar de inteles cu adevarat, nu le intelege nimeni. Asta nu am zis-o eu, ci cativa dintre marii fizicieni ai lumii.
Si revenind la faza cu progresul.
Ce alt progres in afara de cel tehnic mai puteti semnala?
Exista progres in arta? Sau in literatura? Sau in filozofie?
E bine sa va mai ganditi cand formulati asemenea teorii legate de progres.

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Teologia ortodoxa (patristica, academica) si stiinta (paradigma stiintifica actuala) Eugen7 Dogmatica 199 19.02.2013 19:40:14
Teologia de eliberare ignatiu Biserica Romano-Catolica 1 16.09.2012 22:31:47
Se foloseste religia ortodoxa de stiinta pentru promovarea binelui? AndyTh Teologie si Stiinta 9 26.03.2012 13:28:55
Pseudo-gene care nu sunt deloc pseudo flying Teologie si Stiinta 0 17.07.2010 08:09:32
intrebari despre teologia ortodoxa nell Despre Biserica Ortodoxa in general 14 09.09.2009 20:33:48