![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Intr-adevar, din punct de vedere tehnic omenirea a progresat.
Dar daca ne gandim ca in secolul 20 au avut loc cele mai mari razboaie si cele mai cumplite experiente totalitare care au dus la moartea a sute de milioane de oameni in lagare si gulaguri, eu nu as zice ca a progresat. Nu sunt impotriva progresului tehnic. Din pacate insa, acest progres nu a fost insotit si de unul sufletesc, ba chiar dimpotriva. Si chiar si din punct de vedere stiintific, am progresat mai mult la nivel tehnologic, pentru ca in profunzime, lucrurile ne raman la fel de neclare. Richard Feynman spunea intr-un curs al sau ca inainte se credea ca fiecare planeta era miscata de un inger. Si completa el spunand: Nici azi nu suntem prea departe de explicatia aceea. In fond, nimeni nu a reusit sa explice satisfacator gravitatia. Tot Feynman spune ca explicatia data de Einstein, ca gravitatia ar fi data de curbura spatiu-timpului in preajma corpurilor cu masa mai mare, vine in contradictie cu unele fapte observate. Iar daca mergem si mai in profunzime, la nivel atomic, cine poate zice ca intelege cu adevarat mecanica cuantica? Nici marii fizicieni nu se pun de acord asupra interpretarii rezultatelor ei. Se folosesc in tehnologie de aceste rezultate, dar de inteles cu adevarat, nu le intelege nimeni. Asta nu am zis-o eu, ci cativa dintre marii fizicieni ai lumii. Si revenind la faza cu progresul. Ce alt progres in afara de cel tehnic mai puteti semnala? Exista progres in arta? Sau in literatura? Sau in filozofie? E bine sa va mai ganditi cand formulati asemenea teorii legate de progres. |
|
||||
|
||||
![]()
Excelenta observatia. Dar credeti ca ateii admit ca exista suflet ? Ca ei nu au e foarte clar, principial vorbind !
|
|
||||
|
||||
![]()
Stimabile, de unde ai dedus logic ca reiese asa ceva, tu atat ai inteles sau asta e raspunsul tau la intrebare ?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cum sta satelitul pe orbita daca nu are nici un motor? => Cum sta Luna pe orbita daca nu are nici un motor. Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Stai că ți-o bagă p'aia că luna nu e geostaționară, așa că analogia nu se potrivește.
|
||||
|
||||
![]()
DragosP & AllegroNonTroppo, constat ca nu puteti sa va depasiti limitele de exprimare, prin urmare va recomand sa mai exersati vorbitul frumos si respectuos.
|
|
||||
|
||||
![]()
Viorel 2010, nu ai inteles mare lucru, nu eu spuneam ci prietenul tau Einstein si multi alti oameni de stiinta, ca pendulul lui Foucault nu dovedeste ca Pamantul se roteste in jurul axei proprii si ca acelasi efect poate fi si in cazul unui Pamant stationar in jurul caruia se roteste bolta cereasca. Prin urmare nu mai invoca acest experiment care nu arata decat un fir in balans care-si schimba planul de oscilatie si nimic mai mult.
Pentru detalii accesati acest film foarte explicativ: http://vimeo.com/6898575 Last edited by neica_nimeni_altul; 06.08.2011 at 13:37:43. |
|
|||
|
|||
![]()
Pai da, hai cu atacurile la persoana. Cand nimic altceva nu mai functioneaza....
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Teologia ortodoxa (patristica, academica) si stiinta (paradigma stiintifica actuala) | Eugen7 | Dogmatica | 199 | 19.02.2013 19:40:14 |
Teologia de eliberare | ignatiu | Biserica Romano-Catolica | 1 | 16.09.2012 22:31:47 |
Se foloseste religia ortodoxa de stiinta pentru promovarea binelui? | AndyTh | Teologie si Stiinta | 9 | 26.03.2012 13:28:55 |
Pseudo-gene care nu sunt deloc pseudo | flying | Teologie si Stiinta | 0 | 17.07.2010 08:09:32 |
intrebari despre teologia ortodoxa | nell | Despre Biserica Ortodoxa in general | 14 | 09.09.2009 20:33:48 |
|