Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.07.2011, 20:12:08
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Evanghelia Pacii este non-canonica, asa cum v-a spus.
Pe astfel de invataturi se bazeaza convingerile dvs. crestine? Dvs. credeti si ceea ce este scris in evanghelia dupa Toma sau evanghelia dupa Iuda? Si acestea sunt ne-canonice.
Reply With Quote
Vechi 21.07.2011, 20:15:30
delia31's Avatar
delia31 delia31 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Religia: Ortodox
Implicit si pt. 100-1

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
Stim ca Sfantul Apostol Pavel a murit. Daca Domnul nu l-a inviat, inseamna ca este mort. Daca Domnul l-a inviat, inseamna ca este viu.

Pai ziceati ca numai la a doua venire a lui Hristos va fi invierea.

Intrebarea mea e de fapt urmatoarea: L-a primit Sf. Ap. Pavel in sufletul sau pe Duhul Sfant in timpul vietii sale pamantesti?
Banuiesc ca o sa raspundeti afirmativ.

E Duhul Sfant Datatorul de Viata Vesnica?
Banuiesc ca iar o sa rapsundeti afirmativ.

Daca sufletul apostolului L-a primit pe Datatorul Vietii vesnice in el, daca viata care izvoraste din Duhul Sfant e viata vesnica, atunci care ar fi motivul pt. care dupa incetarea functiilor biologice ale trupului, Duhul Sfant sa se retraga din acel suflet si astfel sufletul sa ramana lipsit de Viata, stiut fiind ca doar pacatul cauzeaza despartirea sufletului de Dumnezeu?
Reply With Quote
Vechi 21.07.2011, 20:17:18
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotland The Brave Vezi mesajul
Sa stii ca nu ridic niciodata mingii la fileu intimplator.Las ca iti mai spun ceva mai tarziu sa vad cum ,,percutezi" ideea.Ne tatonam putin,ca asa-i in tenisu interconfesional :)
N-ai ridicat nici o minge la fileu. Ai facut aceeasi greseala pe care o fac multi crestini: iau acel verset, total scos din context, crezand ca au acoperire pentru doctrina nemuririi, inainte ca Domnul sa ne schimbe pentru viata vesnica.
Reply With Quote
Vechi 21.07.2011, 20:20:41
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
Pe astfel de invataturi se bazeaza convingerile dvs. crestine? Dvs. credeti si ceea ce este scris in evanghelia dupa Toma sau evanghelia dupa Iuda? Si acestea sunt ne-canonice.
V-am explicat intr-un post precedent, se pare ca l-ati sarit.
Reply With Quote
Vechi 21.07.2011, 20:21:40
Scotland The Brave
Guest

Implicit

Citat:
N-ai ridicat nici o minge la fileu. Ai facut aceeasi greseala pe care o fac multi crestini: iau acel verset, total scos din context, crezand ca au acoperire pentru doctrina nemuririi, inainte ca Domnul sa ne schimbe pentru viata vesnica.
Esti sigur ca sustineam nemurirea asa cum o intelegi tu?Grasule,grasule,nu te grabi.Vezi ca sunt alte trei versete inainte citate.Mai gandeste-te, nu sari muscat de poponeata adventista :) Eu iti spun ca nu ai inteles la ce m-am referit pt ca gandesti in parametrii masura fixa, doctrina proprie si atat.Raspunde la intrebarea initiala:cum a fost Hristos in timpul mortii?Inconstient sau constient?Ce zice doctrina vostra?
Reply With Quote
Vechi 21.07.2011, 20:36:00
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihai36 Vezi mesajul
(Faptul ca exista dezomformari despre credintele celorlalti inseamna ca exista campanii mincinoase ori intentionate ori din lispsa de cunoastere temeinica- campanii in care din incredintare oamenii cad prada devenind la rindul lor raspindaci fara voie.)

Referitor la aparitia trup in acel verset -nu este singura greseala de traducere (insa nu schimba sensul propozitiei)
Un alt exemplu de traducere diferita este versetul Ezechiel 20:33-cei care au linkuri catre mai multe versiuni biblice ii rog sa ne posteze citeva exemple.

Faptul ca Iisus ii linisteste in privinta plecarii Lui cu promisiunea ca se duce sa le pregateasca un loc suna a povestea cu barza care aduce copilul pentru ca Imparatia nu este un loc ci este o stare -Imparatia este in noi -in noi trebuie realizat acel locas prin desavirsirea caracterului. Acolo unde este Iisus este starea desavisrita. Acolo trebuie sa ajungem si noi.

Iisus este calea si poarta cea ingusta pentru ca este modelul ,arhetipul desavisririi noastre. El si dumnezeirea se afla in noi doar in msura cizelarii ,desavirsirii caracterului nostru.

Din versetele cu invierea si schimbarea fetei pamintului se intelege ca de fapt inviem tot pe pamint traind ca oameni insa intro lume schimbata.

Spui frate ca asteptam venirea Sa si (daca sintem morti) ne inviaza , dar daca sintem vii si nu am murit inca?
Stau si ma intreb ce cauta cei de la alte culte pe acest site crestin-ortodox. Aveti impresia, ca Sfintii Parinti au acceptat "adaugiri" doar de dragul intoarcerii din condei?!? Oare ati uitat ca prin acestia a vorbit Duhul Sfant?!? Doriti deci sa corectati Intelepciunea Dumnezeiasca? Cam mare indrazneala.

In loc sa invatati cum este corect, veniti sa ne "corectati", dandu-ne spre invatatura sminteala voastra. Exemplul de mai sus cu vii si mortii, este cat se poate de concludent. La fel si cu mustul pe post de vin.
Reply With Quote
Vechi 21.07.2011, 20:42:21
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de delia31 Vezi mesajul
Exact. Ma refer la invierea pentru mostenirea vietii vesnice. Pentru ca mai pot fi si invieri ca cele facute de Sfintii Apostoli (dar nu pentru viata vesnica).

Citat:
Intrebarea mea e de fapt urmatoarea: L-a primit Sf. Ap. Pavel in sufletul sau pe Duhul Sfant in timpul vietii sale pamantesti?
Da.

Citat:
Afirmatie completa: Duhul este partas la INVIERE si viata vesnica. Vedeti Romani 8:11. La fel ca Tatal si Fiul.

Citat:
Daca sufletul apostolului L-a primit pe Datatorul Vietii vesnice in el, daca viata care izvoraste din Duhul Sfant e viata vesnica, atunci care ar fi motivul pt. care dupa incetarea functiilor biologice ale trupului, Duhul Sfant sa se retraga din acel suflet si astfel sufletul sa ramana lipsit de Viata, stiut fiind ca doar pacatul cauzeaza despartirea sufletului de Dumnezeu?
Mai intai ar trebui sa cunoasteti care este semnificatia cuvantului "suflet", in Sfanta Scriptura. Niciodata, in Sfanta Scriptura, "suflet" (nephes - in ebraica, psyche - in greaca) nu inseamna ceva ce se desprinde de un mort si traieste constient si plin de simtiri. Suflet, in acceptiunea biblica, inseamna: omul in intregul sau, viata omului, simtamintele omului viu, etc. Va pot recomanda un link care cuprinde explicatii clare si complete (cu multe trimiteri la scrierile originale) pe aceasta tema.

Dar, acesta ar putea fi subiectul unui alt topic.

P.S. Dvs. cand veti binevoi sa raspundeti la intrebarile mele? Daca o veti face, va rog sa fiti concisa si pe subiect.
Reply With Quote
Vechi 21.07.2011, 20:44:02
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:

Exact, Delia! Multumim.
Avem in Biblie exemplul saracului Lazar, care ajunge in rai.
Reply With Quote
Vechi 21.07.2011, 20:47:59
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:

Mai intai ar trebui sa cunoasteti care este semnificatia cuvantului "suflet", in Sfanta Scriptura. Niciodata, in Sfanta Scriptura, "suflet" (nephes - in ebraica, psyche - in greaca) nu inseamna ceva ce se desprinde de un mort si traieste constient si plin de simtiri. Suflet, in acceptiunea biblica, inseamna: omul in intregul sau, viata omului, simtamintele omului viu, etc. Va pot recomanda un link care cuprinde explicatii clare si complete (cu multe trimiteri la scrierile originale) pe aceasta tema.

Dar, acesta ar putea fi subiectul unui alt topic.

P.S. Dvs. cand veti binevoi sa raspundeti la intrebarile mele? Daca o veti face, va rog sa fiti concisa si pe subiect.
Omul se constituie din trup si suflet. Nu este doar trup, sau doar suflet, ci este trup si suflet.

Daca invataturile noastre difera in cele mai elementare lucruri, ma intreb ce mai avem comun. Nimic nu intelegem la fel.
Reply With Quote
Vechi 21.07.2011, 20:50:02
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotland The Brave Vezi mesajul
Esti sigur ca sustineam nemurirea asa cum o intelegi tu?Grasule,grasule,nu te grabi.Vezi ca sunt alte trei versete inainte citate.Mai gandeste-te, nu sari muscat de poponeata adventista :) Eu iti spun ca nu ai inteles la ce m-am referit pt ca gandesti in parametrii masura fixa, doctrina proprie si atat.Raspunde la intrebarea initiala:cum a fost Hristos in timpul mortii?Inconstient sau constient?Ce zice doctrina vostra?
Unul din cele mai tari argumente.
Sunt si eu curios de raspuns. :)
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
"Nu mancarurile sunt rele, ci lacomia pantecelui" cristiboss56 Din Vechiul Testament 55 08.08.2013 14:11:31
Care sunt "gaurile" stiintei? Bast-et Teologie si Stiinta 28 19.09.2010 10:30:28
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42
"Viata in Hristos" de Sfantul Cabasila a aparut la EIBMBOR mihailt Stiri, actualitati, anunturi 0 02.04.2009 00:19:20
"Este religia o parte importanta din viata ta de zi cu zi ? " cristiboss56 Generalitati 22 15.02.2009 23:49:08