![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Amănunte pe topicul de profil: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...964#post379964 Citat:
"În casa Tatălui Meu multe locașuri sunt. Iar de nu, v-aș fi spus. Mă duc să vă gătesc loc. Și dacă Mă voi duce și vă voi găti loc, iarăși voi veni și vă voi lua la Mine, ca să fiți și voi unde sunt Eu." (Ioan 14,2.3) Citat:
"30. Dar întorcându-ți Tu fața Ta, se vor tulbura; lua-vei duhul lor și se vor sfârși și în țărână se vor întoarce. 31. Trimite-vei duhul Tău și se vor zidi și vei înnoi fața pământului." (Psalm 103) Simplu, natural, biblic! Fără călătorii prin alte sfere, fără Purgatorii, fără "suflete" plutind în jurul casei ori aiurea. Bineînțeles că cred, doar sunt creștin. Dar cred că viața veșnică ne este dată așa cum spune Biblia la înviere. Căci moartea este moarte iar învierea este în-viere. Conform Bibliei, limbii române și logicii. |
|
|||
|
|||
![]()
(Faptul ca exista dezomformari despre credintele celorlalti inseamna ca exista campanii mincinoase ori intentionate ori din lispsa de cunoastere temeinica- campanii in care din incredintare oamenii cad prada devenind la rindul lor raspindaci fara voie.)
Referitor la aparitia trup in acel verset -nu este singura greseala de traducere (insa nu schimba sensul propozitiei) Un alt exemplu de traducere diferita este versetul Ezechiel 20:33-cei care au linkuri catre mai multe versiuni biblice ii rog sa ne posteze citeva exemple. Faptul ca Iisus ii linisteste in privinta plecarii Lui cu promisiunea ca se duce sa le pregateasca un loc suna a povestea cu barza care aduce copilul pentru ca Imparatia nu este un loc ci este o stare -Imparatia este in noi -in noi trebuie realizat acel locas prin desavirsirea caracterului. Acolo unde este Iisus este starea desavisrita. Acolo trebuie sa ajungem si noi. Iisus este calea si poarta cea ingusta pentru ca este modelul ,arhetipul desavisririi noastre. El si dumnezeirea se afla in noi doar in msura cizelarii ,desavirsirii caracterului nostru. Din versetele cu invierea si schimbarea fetei pamintului se intelege ca de fapt inviem tot pe pamint traind ca oameni insa intro lume schimbata. Spui frate ca asteptam venirea Sa si (daca sintem morti) ne inviaza , dar daca sintem vii si nu am murit inca? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"După aceea, noi cei vii, care vom fi rămas, vom fi răpiți, împreună cu ei, în nori, ca să întâmpinăm pe Domnul în văzduh, și așa pururea vom fi cu Domnul." (1 Tes.4,17) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Apostolul Pavel a fost decapitat la finalul lucrarii sale pe acest pamint in numele Domnului.Unul din locurile unde se spune ca s-ar fi intimplat asta este Tre Fontane.Am inteles ca exista o legenda care spune ca dupa ce sabia calaului a cazut capul apostolului s-a rostogolit de 3 ori,din fiecare loc unde a cazut tisnaind un izvor de apa.Citind aceste lucruri mi-am adus aminte de un verset din Evanghelia dupa Ioan: ,,Dar oricui va bea din apa pe care i-o voi da Eu, in veac nu-i va fi sete; ba inca, apa pe care i-o voi da Eu se va preface in el intr-un izvor de apa care va tasni in viata vesnica." (Ioan 4:14) Moartea a fost inghitita de biruinta.Unde iti este biruinta, moarte? Unde iti este boldul, moarte? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Luati aminte la expresia "atunci se va implini cuvantul". Si, mai luati aminte si la faptul ca Sfantul Apostol Pavel facea referire la revenirea Mantuitorului si invierea mortilor (vedeti in vers. 52, referirile la inviere si trambita - caracteristice intoarcerii Mantuitorului). Dar, pana atunci, vom muri (de-a binelea). Va indoiti de aceasta? Iar Domnul ii va invia, cu trupuri schimbate, pe cei care au murit, si ii va schimba pe cei care sunt inca in viata la revenirea Sa. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu cred ca pina atunci noi nu vom muri pentru ca nu cred ca mai dureaza mult. |
|
|||
|
|||
![]()
veac este un cuvint arhaic care se refera la vecie , nu va muri pe vecie.
In alte traduceri gasim in Ioan 14 la Mingaietorul care este in noi locuind in noi cu noi in veac -adica in vecie. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Amin. Vino, Doamne Iisuse. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
N-ai ridicat nici o minge la fileu. Ai facut aceeasi greseala pe care o fac multi crestini: iau acel verset, total scos din context, crezand ca au acoperire pentru doctrina nemuririi, inainte ca Domnul sa ne schimbe pentru viata vesnica.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
"Nu mancarurile sunt rele, ci lacomia pantecelui" | cristiboss56 | Din Vechiul Testament | 55 | 08.08.2013 14:11:31 |
Care sunt "gaurile" stiintei? | Bast-et | Teologie si Stiinta | 28 | 19.09.2010 10:30:28 |
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! | valentinalogo | Preotul | 28 | 06.06.2010 07:26:42 |
"Viata in Hristos" de Sfantul Cabasila a aparut la EIBMBOR | mihailt | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 02.04.2009 00:19:20 |
"Este religia o parte importanta din viata ta de zi cu zi ? " | cristiboss56 | Generalitati | 22 | 15.02.2009 23:49:08 |
|