Citat:
În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia
Avem raspunderea si fata de ORICE frate al nostru, sa nu lasam pe cei ce au cazut deja sa traga si mai multi acolo Jos. Stiti exprimarea Mantuitorului cu cel care mai bine isi leaga un bolovan de gat decat sa contribuie la pierderea "unuia din acesti micuti"? Cercetati-va bine, si nu imi raspundeti rapid, doar pentru a avea ultimul cuvant in polemica cu un "eretic/schismatic".
|
A ne asuma răspunderi mai mari decât cele încredințate nouă de Dumnezeu este o mare ispită. Dacă ne apucăm noi să facem ordine în lume, hotărând cine trebuie să moară și cine să trăiască înseamnă că vrem să Îl înlocuim pe Dumnezeu; poate că aroganța asta vine tocmai din faptul că Papa se consideră locțiitor al lui Hristos. Dumnezeu în cer, Papa pe pământ. Eu nu voi putea niciodată să cred că Dumnezeu nu este prezent aici, așa cum a spus-o, prin Hristos, în Duhul Sfânt.
Dumnezeu îi cheamă pe toți, dar nu obligă pe nimeni. Pentru ce să ne apucăm noi să obligăm, cu sabia sau cu rugul? Nu credeți că ajungem tocmai în felul ăsta să devenim noi vrăjmași ai lui Dumnezeu? Pentru că nu asta ne-a cerut. Iar dacă îmi veți aminti de Vechiul Testament, o să vă spun că Hristos a venit să plinească Legea, să o ducă la desăvârșire prin jertfa și iubirea Sa. Trăim, acum, după legea iubirii. Considerați, poate, că tocmai în virtutea acestei legi, din grija și iubirea de cei care pot cădea victime lumii cu răutățile ei, avem datoria de a curăța lumea.
Vă amintesc, din nou, că Domnul nu a venit cu sabie, nu a venit să curățească, ci să vindece. Asta suntem datori să facem și noi. Nu consider că trebuie să trăim cu ochelari de cal, într-o interiorizare absentă la durerile, necazurile și căderile celorlalți. Cred, însă, că metodele folosite pentru a schimba lumea sunt cele ale lui Hristos; altfel nu ne mai putem numi creștini, căci nu mai suntem ai Lui.
Aveți un spirit de luptător și asta e admirabil. Însă nu luptați cu cine trebuie. Orice creștin e chemat la război; dar nu cu semenii, ci cu vrăjmașul lui Dumnezeu.
Cred că Hristos se bucură atunci când cineva reușește să smulgă un suflet - de mason, de vrăjitoare - din ghearele vrăjmașului, nu când acesta este ars pe rug. Credeți, oare, că lui Dumnezeu îi va fi plăcut mirosul de oameni arși?
Dv. identificați răul în vrăjitoarele de la mica publicitate și în masoni. Dacă ați reuși să-i exterminați pe aceștia credeți că s-ar instaura binele? Nu credeți că ar trebui luptat apoi cu mentalitățile omului modern, care nu Îl cunoaște pe Hristos?
Și chiar credeți că stă în puterea noastră să schimbăm lumea? Nu e asta o mare aroganță? Suntem datori să ne implicăm în lumea din jurul nostru și să aducem lumina lui Hristos în ea, așa cum El ne-a cerut. Dacă El a spus despre sine că e blând și smerit cu inima, credeți că noi nu trebuie să fim la fel?
Nu țin să am ultimul cuvânt; pentru mine acesta nu este un duel. Și nu obișnuiesc să folosesc prea des cuvântul eretic sau schismatic. Cred că Hristos a venit să aducă pacea între oameni și războiul duhovnicesc (care se poartă cu diavolul). Cred mai mult în ce ne unește decât în ce ne dezbină.