Citat:
În prealabil postat de heaven
Draga Alin si Mellisa,nimeni nu poate scoate din noi ceea ce nu exista deja acolo.Cu cat ne reprimam mai mult agresivitatea,cu atat cresc sansele sa izbucnim intr-un mod neasteptat,de nedorit si uneori cu consecinte extrem de grave.
Agresivitatea face parte din fiinta umana si trebuie sa invatam sa o acceptam ca atare si sa o exprimam intr-un mod constructiv.Cu cat o vom nega si respinge,cu atat cresc sansele ca ea sa se transforme in violenta.
|
Da draga mea, ai perfecta dreptate.Tocmai de aceea sustineam ca niciodata nu poti sa prevezi reactiile celui de langa tine.Deoarece faptul ca cel de langa tine este o apa lina,un om bland ,impecabil din punct de vedere social,nu-ti garanteaza securitatea personala,pentru ca n-ai de unde sa stii cata frustrare a acumulat, cata furie a reprimat, pana la varsta la care l-ai cunoscut.
De aceea eu am si spus ca prefer oamenii care reactioneaza pe loc.
Citat:
Nu putem evolua daca nu intelegem ca suntem proprii responsabili atat de fericirea sau nefericirea noastra,de fiecare actiune si alegere,ca nimeni nu poate avea putere asupra noastra de a ne face sa actionam intr-un anumit fel,ci ca suntem singurii care alegem constient sau inconstient.
Cand aratam cu degetul spre oameni,viata,soarta,Dumnezeu,nu facem decat sa traim intr-o continua negare,iar abia atunci cand incepem sa ne punem noua insine intrebari despre noi,sa cautam cauza in propria fiinta,abia atunci incepem sa pasim spre transformarea noastra.
|
Da, si eu sunt de parere ca atunci cand ceva nu iese sau nu este cum dorim, la noi trebuie sa cautam raspunsul, nu la cei din jur.
Depinde de noi cum reactionam la tot ce vine din afara fiintei noastre.Problema este insa ca multa lume nu realizeaza cat de fatal poate fi pentru propria persoana,neacceptarea propriilor reactii negative si "camuflarea" lor .
Defapt,problema nu este ce sa faci cu furia de exemplu.Cum sa o exteriorizezi constructiv sau cum sa o reprimi.Adevarata incercare este sa descoperi CUM SA LUCREZI CU FIINTA TA, sa ajungi sa NU MAI SIMTI FURIE. Aceasta este adevarata imblanzire a firii. Si ca sa ajungi aici, primul pas este acceptarea si nu reprimarea!
Citat:
sa constientizezi lucruri despre fiinta ta,sa iti recunosti tie deschis anumite lucruri,insa este minunat apoi,cand vezi ca peste intuneric ai adus lumina,ca esti un om mai intreg,mai responsabil si implicit mai intelegator cu tine si cu semenii,ca incepi sa privesti cu totul alti ochi experientele de viata si toate capata un cu totul alt inteles fara de care erai orb pana atunci.
|
Foarte adevarat si sunt total de acord.

Atunci cand deja incepi sa fii mai intelegator cu tine insuti,inseamna ca ai inceput procesul de acceptare,de care vorbeam mai sus.
Vorbeai de sport la un moment dat.Persoanelor cu exces de "energie" ca sa nu spun agresivitate,le-as recomanda jogging-ul.E la indemana oricui si ai sentimentul omenesc ca fugi de probleme, cand defapt incepi sa le rezolvi..