Citat:
Tz tz tz...trebuie sa existe mereu dovezi pentru orice?
|
Pai se pare ca da. Mai ales cand e vorba de teoria evolutiei, unde se pare ca nu va mai saturati de dovezi.
Si de ce nu as cere dovezi? Si daca eram crestin, cred ca as fi avut o problema ca un element central al religiei la care ader e total lipsit de dovezi.
Citat:
Doar stii ca pe atunci nu s-a inventat camera de filmat ca sa vezi.
|
Nu, dar romanii aveau prostul obicei de a tine cronici clare cu evenimentele din provinciile pe care le conduceau. Isus a umblat pe apa, a transformat apa in vin, a inviat un om, a fost rastignit de aceeasi romani si a inviat.
Nu crezi ca evenimentele astea au fost suficient de extraordinare incat sa starneasca interesul celor care se ocupau cu aceste cronici?
Citat:
Esti precum Toma care nu a crezut pana nu a atins semnele cuielor si rana lasata de lance.
|
Da, asta e exact ceea ce eu consider o atitudine sanatoasa. Bineinteles, religia, unde a crede in lipsa dovezilor e o virtute, il trateaza cu condescenta pe Toma.
Citat:
Uneori totul este lasat sa crezi sau nu.
|
Credinta nu are nici o valoare in stabilirea adevarului. Dovezile fac asta. Nu inseamna ca daca crezi in ceva acel ceva e si adevarat.
Citat:
P.S Daca nu iti vei da seama atunci poti sa faci orice iti doresti in aceasta lume:desfranare,furt,ucidere,etc. asta pentru ca deja constiinta nu iti ma spune nimic tu o dai la o parte.Constiinta este Ochiul lui Dumnezeu in om.
|
Aiurea. Poate imi explici atunci de ce tarile scandinave, unde religiosii sunt o minoritate, stau cel mai bine la capitolul criminalitate. Aud?