Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.01.2011, 10:25:49
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pippo_ Vezi mesajul
Exista o interactiune directa si continua intre noi si Dumnezeu. Cum noi suntem cazuti in greseala, din motivul asta nu o percepem, nu-l percepem pe Dumnezeu. In Realitate noi suntem invaluiti de Dumnezeu caruia nu-i scapa absolut nimic din vedere, si nimic nu exista sau se manifesta in afara legilor Lui. Conform legilor lui Dumnezeu, noi suntem pusi in diverse situatii, toate CALCULATE fara greseala. TOTUL E PERFECT, nu exista greseala din perspectiva lui Dumnezeu. Dar TOTUL PE PAMNT ESTE RELATIV, deci doar noi oamenii avem perceptia BINELUI si RAULUI. Deasupra nivelului decazut numit "dualitate" trebuie sa ne ridicam.
Primii care au avut perceptia binelui si raului au fost Adam si Eva.Pai aceasta "dualitate" exista,ne-a fost "implementata" chiar de Dumnezeu..Nu o putem nega.Orice parte pozitiva are si una negativa iar orice parte negativa are si una pozitiva.Altfel spus,in tot raul e si un bine/in tot binele este si un rau.Dualitatea nu suntem in masura sa o controlam.Trebuie sa o acceptam, ca existenta in tot ce ne inconjoara.
Citat:
În prealabil postat de Pippo_ Vezi mesajul

Fiecare ar trebui sa priveasca lumea ca fiind doar EL SI DUMNEZEU. Adica nu eu si tu. Eu si Dumnezeu si tu si Dumnezeu. Adica interactiunea dintre noi doi a fost strict planuita si controlata de Dumnezeu. Bineinteles ca facem si noi anumite alegeri, dar in realitate sunt foarte limitate. Vorba unui sfant: "Liberul arbitru este doar in ceruri". Deci cu cat te elevezi mai mult, cu atat iti creste liberul arbitru. Senzatia ca am avea deplin control asupra vietilor noastre este o iluzie. De asta noi pentru a-i ajuta pe ceilalti, trebuie in primul rand sa ne elevam pe noi insine.

Liberul arbitru este instrumentul divin care ni s-a dat spre evolutia noastra!Mereu suntem pusi in situatia de a alege intre bine si rau.

Last edited by Melissa; 18.01.2011 at 10:27:59.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
Salutul pascal "Hristos a înviat" - o mărturisire de credință laurastifter Morala Crestina 5 01.05.2012 00:08:57
Iubirea "Ilegala" in Biserica Lui Hristos...Si nu numai... savudanmihai Despre Biserica Ortodoxa in general 15 28.02.2011 00:23:44
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42
"Viata in Hristos" de Sfantul Cabasila a aparut la EIBMBOR mihailt Stiri, actualitati, anunturi 0 02.04.2009 00:19:20