![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mai pippo, nu ma intelege gresit, eu sunt un mare adept al educarii oamenilor/copiiilor prin modelarea unui comportament moral/crestinesc, profesional. Noi asa invatam de la altii prin imitare/indrumare si ne-a ramas acest fel de a ne manifesta de la maimute si reptile, sau hai sa zicem ca toti le avem in singe, insa exista destule alte ocazii ca sa dai exemple in jurul tau fara sa speli dintr-o data picioarele cuiva in public. De exemplu cind mergeau sa faca baie la Iordan, de ex. se puteau freca reciproc pe spate, unde nu ajungi de unul singur, si ar fi fost tot din dragoste. |
|
||||
|
||||
![]()
Cred ca prin gestul asta a vrut sa-i invete ca "precat de mare esti, pe atat de mic trebuie sa fii". Adica, presupunem ca esti rege. Niciodata nu vei avea contacte sincere cu supusii tai decat cand vei merge printre ei in haine de cersetor, ca in povestea aia... Asa si aici. Trebuie sa te cobori cat mai jos (umil) pentru a vedea cat de sus este celalalt. Si pentru a-i da o lectie de morala, evident. Dar s-o faci doar asa de dorul lelii, ar fi prostie curata. Delatfel Isus nu e ca le spala toata ziua picioarele... a fost doar o lectie...
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu e mai inteligent sa te retragi si sa-ti folosesti zilele pentru a continua lupta prin mijloace alternative? Daca mori, restul oamenilor raman singuri, fara tine. Daca traiesti, cate poti face pentru ei!... Asta daca moartea ta n-ar avea o influenta mare pozitiva asupra tuturor, ca in cazul unui martir, sau a lui Isus. In conditiile astea stai si te gandesti ca daca te lasi sa mori, e mai bine, fiind astfel un exemplu... dar sa mori degeaba...
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In situatii obisnuite(gen discutii in societate) nu cred ca te omoara nimeni.Atunci te mai gandesti la alternative,dar fara sa-L renegi. Acum suntem pe aceeasi lungime de unda?:) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar eu spun ca mai importanta este credinta in El.Jertfa este adevarata,probabil mult mai adevarata decat atunci cand ne sacrificam pentru un om. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
De ce crezi ca se calca oamenii in picioare ca sa puna mana pe moaste? Pentru ca fac exact ce Isus le-a spus sa nu faca. Dar ei privesc toti binele personal. Si bag mana in foc ca majoritatea cred de frica, iar acolo unde este frica, nu este Dumnezeu.
Cu sinceritate, Pippo Last edited by Pippo_; 17.01.2011 at 23:30:18. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si chiar si asa,dragostea pentru aproapele exista,fiindca sunt si oameni care-si dau viata pentru viata altui om la propriu. Oricum iubirea este jertfa de sine:)...(1Corinteni 13-mie imi place foarte mult ce scrie acolo ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Sa inteleg ca am ajuns la o idee comuna?:)
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman | Ciprian Mustiata | Teologie si Stiinta | 8 | 19.12.2012 16:12:08 |
Salutul pascal "Hristos a înviat" - o mărturisire de credință | laurastifter | Morala Crestina | 5 | 01.05.2012 00:08:57 |
Iubirea "Ilegala" in Biserica Lui Hristos...Si nu numai... | savudanmihai | Despre Biserica Ortodoxa in general | 15 | 28.02.2011 00:23:44 |
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! | valentinalogo | Preotul | 28 | 06.06.2010 07:26:42 |
"Viata in Hristos" de Sfantul Cabasila a aparut la EIBMBOR | mihailt | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 02.04.2009 00:19:20 |
|