![]() |
![]() |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Credința adevarată este revelație.Tuturor le este oferita dar nu toți gustă din ea. Ea schimba pe om oricât de ticălos ar fi ,îl schimba atât de mult încât omul cel vechi și plin de patimi se desprinde și dispare exact ca pielea de pe șarpe. Ai vazut vreodată un șarpe care își leapăda pielea? Așa este și lepădarea firii celei păcătoase a omului. De aceia credința ortodoxă este minunată . Să cercetăm dar scripturile și Evangheliile și scrierile Sfinților Părinți.Acolo vom găsi toate raspunsurile și apoi su siguranță vom și crede dar putem crede și fara a le cerceta . Cu sau fara voia noastra traim vremuri de puternica deschidere spirituală iar posibilitatea de a cerceta este practic nelimitată. Oricât aș citi sau studia raspunsurile le gasesc tot în Scripturi. Credința noastra ortodoxa este adevarată (și o spun nu pentru ca sunt habotnica ci din convingere) pentru ca îl face pe om fericit.Voi da un exemplu. Veneam dintr-un pelerinaj de pe la manastiri.S-au citit rugaciuni,acatiste,psalmi.Nu toată lumea avea aplecare duhovniceasca de aceia era galagie,se vorbea ,se râdea în timp ce câteva creștine inimoase se nevoiau cu citirea rugaciunilor la microfon. Cineva a început să spuna "Doamne Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu miluiește-mă pe mine păcatoasa.S-a facut liniște și încet toată lumea spunea rugaciunea inimii.Jumatate de ora s-a spus acestă rugaciune.Era așa o pace și o stare de bine pe care nu v-o pot descrie în cuvinte.Am înțeles de ce în manastiri ai acea traire minunată de pace pe care doar acolo și în unele biserici o simți. Să cercetezi? Raspunsul nu-l vei gasi decât prin practicarea rugaciunii care te pune în armonie cu cei din jur cu natura și cu tine însuți. Am și eu ca orice om unele nelamuriri dar știu ca mai târziu sau mai devreme Dumnezeu îmi va revela raspunsul de aceia nu mă grabesc să-l caut . Nu te supăra Sofia dar nu acesta este sensul expresiei"saraci cu duhul" ! Last edited by dorinastoica14; 12.12.2010 at 23:03:10. |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| A filosofa sau a crede? | Seraphim7 | Generalitati | 38 | 18.07.2024 01:01:30 |
| "Crede si nu cerceta!" ??? | moro.d | Despre Biserica Ortodoxa in general | 20 | 03.09.2013 13:29:18 |
| cauta cu inima si cu tot ce stii, nu cerceta cu ochii | Man Teo | Generalitati | 15 | 15.08.2011 20:17:52 |
| Cine nu crede in Dumnezeu | ladyanda | Generalitati | 235 | 14.08.2011 15:08:26 |
| Nevoia de a crede | dorinastoica14 | Pocainta | 15 | 21.07.2009 13:41:01 |
|
|