![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Eu nu iti recomand prostia. Daca ai privi cum trebuie natura umana, ai vedea ca si ea iti graieste ceea ce eu ti-am spus - ex: trupul imbatraneste si moare, in vreme ce Dumnezeu nu. Sper sa vina o zi in care sa intelegi ca nu existi din vesnicie, pe cand Dumnezeu exista.
|
|
||||
|
||||
![]()
Atunci, evident, nici tu nu intelegi ce spui. Cum ai vrea sa inteleaga altii?!
|
||||
|
||||
![]()
Daca dupa tot ce ti-am scris tu asta imi spui, marturisesc ca esti in ceata si iti place ceata. Eu voi ignora postarile tale. Bucurie in toate.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Povestea lui Harap-Alb poti afla usor de ce NU ESTE REALA, deoarece te poti interesa cine, de ce, cu ce scop a scris-o, ce se potriveste cu realitatea (observand o discordanta totala); in schimb povestea lui Dumnezeu este mult mai greu de investigat. Si tu neinvestigand, necercetand, ramai la stadiul de POVESTI. Povestea lui Harap-Alb si povestea lui Dumnezeu, tu stii din auzite, de la altii ca una este IREALA si una este REALA. Deci REALITATEA TA SE BAZEAZA PE CONCLUZIILE ALTORA, NU CUNOSTI DIRECT REALITATEA SI NICI TU TE INTERESEAZA SA O CUNOSTI SI VEI TRAI INTR-O FANTEZIE CAT TIMP TE LIMITEZI LA CREDINTA DIN AUZITE FARA SA CAUTI EXPERIENTA DIRECTA.
Cu sinceritate, Pippo Last edited by Pippo_; 28.01.2011 at 17:24:26. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cred ca am ramas foarte marcati de pedeapsa corporala din trecutul nostru barbar si salbatic cind eram batuti pentru orice intrebare pusa clerului....daca cineva avea indrazneala sa INSISTE dupa ce i s-a atras atentia, ceva de genul...bai animalule fara creier cum iti permiti sa pui la indoiala ce spun EU!...i se dadea o bataie pe cinste de catre arendasii si trepadusii din jur! Aici este problema FRICA BATAII, care ne-a ramas ca o sechela in mintea noastra! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mai e ceva, ușor ușor pentru cunoaștere, omul leapădă Calea, și dacă ai lepădat calea gata, nu mai ai cum să ajungi la Adevărul... ci ajungi la fundul apelor... alea de sun cer. Deci nu e frica doar de bâtă ci de greșala de a cădea în păcat, în mândrie, în sminteală, adică în necurăție... Iar Duhul Sfânt care este, El purcede din Tatăl și este simbolizat printr-un porumb alb din care iese lumină sfântă și curată... ce se află deasupra Tatălui și a Fiului... răspândind tuturor Lumina Înțelepciunii... căci este vorba de Înțelepciunea Lui Dumnezeu împreună cu toți îngerii și sfinții Săi. El a grăit și grăiește prin prooroci. El este proorocul, el este mângâietorul, El mărturisește pe Adevărul, căci ia de la El și ne dă nouă... ca să nu ne rătăcim pe Calea spre casă, Casa aia din Cer. Last edited by vsovivi; 28.01.2011 at 18:26:55. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Deja in afirmatia ta s-a strecurat eroarea fundamentala de logica, si spui o minciuna, de fapt doua. Tu nu intelegi ce este Dumnezeu, deci ori ca spui Dumnezeu, ori ca spui Harap Alb, pentru tine e acelasi lucru, si afirmi fara evidente personale ca Harap-Alb exista, fara macar sa pui la indoiala acest lucru. Practic, iti negi natura, care este RATIONALA.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
A filosofa sau a crede? | Seraphim7 | Generalitati | 38 | 18.07.2024 00:01:30 |
"Crede si nu cerceta!" ??? | moro.d | Despre Biserica Ortodoxa in general | 20 | 03.09.2013 12:29:18 |
cauta cu inima si cu tot ce stii, nu cerceta cu ochii | Man Teo | Generalitati | 15 | 15.08.2011 19:17:52 |
Cine nu crede in Dumnezeu | ladyanda | Generalitati | 235 | 14.08.2011 14:08:26 |
Nevoia de a crede | dorinastoica14 | Pocainta | 15 | 21.07.2009 12:41:01 |
|