![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Plin de emfaza si de judecare a aproapelui e mesajul tau, Cherub!
Si, apropos: PROCRASTINÁ, procrastinez, vb. I. Tranz. (Liv.) A amâna în mod nejustificat începerea unei acțiuni, în special din cauza neglijenței habituale sau a lenei; a temporiza, a tărăgăna, a tergiversa. OBSTINÁ, obstinez, vb. I. Refl. (Livr.) A se încăpățâna, a se îndârji. Cele 2 verbe nu sunt sinonime.
|
||||
|
||||
|
Citat:
Alternativa: Acceptam "smeriti" o predica inversunata de o ora si jumatate din partea preotului cu ocazia moliftei mamicii bebelusului ce trebuie botezat; o interventie similara de 2 ore inainte de a fi bagat mortul in groapa si una apoteotica de 2 ore si jumatate inainte de cununia tinerilor... Omul vine si ne expune ceea ce in opinia sa reprezinta o problema (atitudinea lipsita de orice duh al blandetii a preotului) iar noi incepem sa-l judecam cum ca originea problemei ar fi in realitate faptul ca n-a dat mai des pe la biserica inainte de botez... ?! Fratilor, nimeni nu are dreptul sa ia pe cineva de chica si sa-l tarasca vrand-nevrand la "adevarata ortodoxie"! Iertare si Doamne ajuta!
|
|||
|
|||
|
Situatia pe care ati trait-o poate avea si urmatoarea cauza.
Din ceea ce s-a sugerat de alti colegi de forum, ati fi stat cam departe de Biserica pana acum (nu stim noi insa adevarul, doar voi). Necuratul este despartitor, razboinic, ii place dezbinarea. Cum ati batut la poarta Sfintei Biserici, a intrat in alerta si v-a condus spre o situatie in urma careia ideea de Biserica sa va pice greu. Sunt convinsa ca prin rugaciune veti primi ajutor bland de la Domnul pentru ca botezul pruncului sa se faptuiasca dupa legea crestineasca. Ceea ce vreau sa subliniez este ca nu trebuie judecat nimeni in aceasta situatie. Fiecare a fost stapanit de un duh necurat la intalnirea care trebuia sa va uneasca. Din moment ce a iesit altfel, e limpede ca a lucrat "coada" aia lunga si neagra. Dar nu deznadajduiti! Bland, cu rugaciune si mare dragoste si nadejde in Domnul se va incheia totul cu pace in inimi! |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
imi pare rau, draga mea, daca ai inteles si, respectiv, interpretat gresit, poate, mesajul meu... sau poate ca o fi avand si vreo unda de 'emfaza', cum zici tu, cine-stie... iar in ceea ce priveste judecarea aproapelui, am vrut mai mult sa atrag atentia asupra unor greseli frecvente care ar trebui evitate etc... insa nu asta am intentzionat (adica cele mentionate de tine), si nici nu mi-am propus sa jignesc/ofensez fara motiv pe nimeni de pe-aici cu acel mesaj, ci mai mult am vrut sa arat latura cam ridicola a situatiei, postand acele exemple de nume de tigani care mie personal mi s-au parut cumva amuzante (cel putin la momentul respectiv) s.a.m.d... nu mai intru acum in alte detalii sforaitor de lungi, fiindca, 'in definitiv si la urma urmei', fiecare are dreptul la o opinie si libera exprimare, si oricum nu trebuie sa imi justific parerile in fatza nimanui... |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Cat despre cuvantul "apropos", eu asa il scriu, "apropo" nu-mi suna bine, iertare! Frazele scrise cu diacritice erau un copy-paste de pe www.dexonline.ro; eu nu folosesc niciodata diacriticele cand scriu ceva la computerul asta.
|
|||
|
|||
|
Citat:
PS: 1."diacritice" si "accente" nu sunt acelasi lucru 2. cele doua cuvinte invocate nu sunt sinonime (nici totale, nici partiale, ci are fiecare sensul lui particular) |
|
|
|||
|
|||
|
Fraților, SMERENIA este solutia in Biserica Ortodoxă, dar din păcate de ea nu pomenește nimeni aici !
În primul rând cel care a deschis acest ”subiect penibil”, nu situație penibilă, arată că nu prea e smerit. Dacă era smerit, ar fi discutat cu părintele chiar înainte de a se naște pruncul. Putea să afle care este rânduiala Bisericii, care s-a ținut cu sfințenie până prin veacul trecut, când am importat toate inovațiile occidentale, de dragul de a fi mai cu moț decât ceilalți (iată o altă lipsă a smereniei). Pe bunicii noștri nu-i chema și Gheorghe și Vasile ! Fără a judeca, ne dăm seama ca omul nostru nu prea e mare cercetător al Bisericii, că dacă cerceta Biserica frecvent sunt convins că l-ar fi auzit pe părinte vorbind despre acest subiect, cu siguranță. Și dați-mi voie să vă mărturisesc un adevăr: rânduiala este numai una: de a se pune un singur nume. Preoții sunt de două feluri: 1) cei ca parintele (puțini poate), care se nevoiesc să-i facă pe creștini să înțeleagă că doar un singur nume se pune la botez, și 2) cei care zic : ”bine, le punem câte nume vreți Dvs.”, doar să nu-i ”supere” ! Cum avem un înger păzitor, pe care îl primim la botez, așa trebuie să avem și un nume de sfânt, care să ne fie ocrotitor și căruia să i ne rugăm să ne ajute să ajungem să ne mântuim. Problema este că nu trebuie să ne supărăm sau să ne certăm cu preotul care vrea să ne spună care e rânduiala, trebuie să fim înțelegători și smeriți și să înțelegem că trebuie să fim în ascultare dacă vrem să fim creștini adevărați. Mulți dintre cei care vin cu tot felul de argumente nu își dau seama că ei din mândrie nu vor să audă de nici o rânduială. S-a greșit în veacul trecut când s-a acceptat aceastăstare a lucrurilor. Doar prin înțelegerea acestui fapt putem îndrepta această greșeală. Altfel nu avem cum. Să vedeți câți nu au deja 3 (trei!) nume în certificatul de botez ! Unul l-a vrut tata, altul bunica, altul nașul... Deci mai urmează cu 4, nu ? Încă nu am auzit, dar după cum merg treburile așa pare să urmeze ! Dragă Sofia, asta nu e o soluție, să mergi la alt preot, nu te supăra. Toți aparținem unei parohii, nu ne putem răzvrăti atunci când nu ne convine ceva, asta e mândrie, deci...lipsă de smerenie. Ce-ar fi să mergem toți la biserica din satul vecin, iar cei de acolo să vină la noi, ș.a.m.d. Asta nu e Ortodoxie. Iar d-ta dragă Andrei, află dacă poți cam ce vârstă are părintele de la Lisabona (și marea majoritate a preoților din diaspora - europeană cel puțin) și vezi atunci cum sunt afirmațiile tale cu ”securiștii” și ”comitetul de partid”, și celelalte pe care le mai zici. Așadar, să nu uităm că SMERENIA este neapărat necesară pentru mântuire. Nu mândria, nu obrăznicia, nu suficiența de care dau dovadă mulți ”creștini ortodocși” pe aici. Cercetați dacă ziceți că nu am dreptate și nu mă supăr dacă mă contraziceți. Însă nu în afara duhului smereniei ! Dumnezeu să ne întărească și să ne lumineze pe toți ! |
![]() |
| Tags |
| preot lisabona |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| biserica catolica versus biserica ortodoxa | sovidiu | Biserica Romano-Catolica | 36 | 09.06.2013 00:58:51 |
| Biserica din Lisabona un DutyFree | pol_AS_1 | Generalitati | 1 | 12.07.2011 21:14:32 |
| Situatie penibila sper sa nu fie iar "subiect penibil" | pol_AS_1 | Generalitati | 4 | 07.06.2010 19:12:33 |
| Cea mai penibila ipostaza din viata voastra | dorinastoica14 | Generalitati | 68 | 15.05.2010 09:52:54 |
| Despre Biserica Ortodoxa... | amatyyy | Despre Biserica Ortodoxa in general | 0 | 03.07.2009 12:19:58 |
|
|