Citat:
În prealabil postat de Radu32
Nu raspund ironiei si vorbelor tale in deradere, cu aceeasi moneda ! se vede ca esti amagit si cuprins de preainselatorul !
Insa ceea ce mi se pare nostim si hazliu e modul negustoresc-functionaresc in care faci analiza versetelor biblice,aproape pe variante logice...
Tin sa-ti reamintesc,ca sa tii bine minte cat ai trai : Nicolae Steinhardt zicea,ca si logica si contabilitatea prea multa vine de la preainselatorul !!!
In final, eu iti doresc sa te aduca Domnul pe calea cea buna si sa te scape de povara preainselatorului,de povara deraderii si a ironiei dracesti !
|
Un singur lucru as vrea sa subliniez aici: Iisus nu a scos biciul sa loveasca un criminal, un hot, o femeie care a savarsit adulter, nu a lovit nici atunci cand pe El L-au biciuit si L-au scuipat - toate aceste lucruri El ne indemna sa le iertam. Un singur lucru L-a adus la acea sfanta manie, si acel lucru l-a si explicat. S-a maniat pe aceia care au facut din Casa Tatalui, care trebuie sa fie
casa de rugaciune, - ce au facut? cuib de talhari, taraba negustoreasca... adica cei care au nesocotit BISERICA au fost pedepsiti de El. Atinsi sau nu cu biciul, sau doar goniti - nici nu stiu daca asta mai are relevanta.
Cred ca a vrut sa ne arate ce nu trebuie sa trecem cu vederea: calcarea in picioare a credintei. Numai aici ne da voie - ba chiar ne indeamna prin propriul exemplu - sa punem mana pe bici.
Si, da, de acord si cu
vidoveczandrei - sfantul ierarh Nicolae, bland si iubitor, loveste cu palma obrazul cui? Al ereticului! Vedeti?