![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
PS - Cleopa și Mândiță n-au treabă cu astronomia așa cum n-au treabă cu astronomia nici voi aștia care vă închinați la "vremuri și soroace" . Când te doare măseaua nu te duci la popa ci la stomatolog, în afară de situația în care îți lipsesc n+1 doage. PS 2- Întrabă-l pe guru Vasile când s-a definitivat că în opinia lui Ortodoxia e bună de muzeu. Last edited by Mihailc; 30.03.2010 at 12:10:37. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Lasa-ma totusi sa ma intreb: daca tu atat de mult te enervezi, maniindu-te pentru comentariul meu, oare cat de mult m-ai uri daca ti-as face vreun rau cu adevarat? Acestea fiind spuse, v-as recomanda sa analizati bine si sa distingeti intre cei ce ard de dragoste pentru Hristos si cei ce ard din alte pricini. Nu tot cel ce arde se aduce jertfa lui Hristos. Pe de alta parte, hai sa nu il consideram totusi pe Danion vreun neinteles. Crede-ma ca nu am o problema a intelege ce zice Danion. Am o problema atunci cand aud cu cuvintele mele cum el, care pe vremuri era un om echilibrat, aluneca spre schisma. Atat. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sau preferi "adevarul" Pr Cleopa despre schimbare, avand astfel constiinta impacata, ca toata treaba asta a fost o necesitate si s'a facut din cauza intarzierii astronomice! Cu argumentarile parintelui poti minti pe oameni, dar pe Dumnezeu, in nici un caz! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dovedeste-mi contrariul! Citat:
Observ ca la intrebare nu vrei sa raspunzi; cand s'a definitivat calendarul? Last edited by Antoni0; 30.03.2010 at 12:21:20. |
|
|||
|
|||
![]()
Mihailc si Antoni0,
Eu cred ca era o problema multipla. Din punct de vedere astronomic, da, calendarul ramasese in urma. Insa asta nu a fost decat un pretext, schimbarea a fost facuta, dupa cum scrie in enciclica de la 1920, pentru a facilita apropierea de catolici si de ceilalti heterodocsi. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
De ce crezi ca Pastele se face pe vechi? |
|
||||
|
||||
![]()
...ce ma nelinisteste: de ce aceasta tema a calendarului in fata unor oameni simpli si cu credinta lor curata??? de ce??? ca sa ii sminteasca??? asta nu e o problema ce se discuta cu oameni simpli… ei cred ce se spune in Sf.Evanghelie se roaga merg la Sf.Slujbe, nu au nevoie de polemici dogamtice! Ei nu inteleg acestea… Ma doare! Tema asta trebuia propusa Sf.Sinod si REDISCUTATA!!! De ce la nivel laic si nu la nivel clerical?
Sincer va spun ca pe mine ma dor astfel de discutii… dar tot Sfintii spun ca CINE RAMANE IN ASCULTARE DE BISERICA SE MANTUIESTE, ca nu omul raspunde de ce face BISERICA, ce calendar tine sau nu, ci CONDUCATORII ei, caci Sf.Pavel ne spune clar in Evrei 13,17: „Ascultați pe mai-marii voștri și vă supuneți lor, fiindcă ei priveghează pentru sufletele voastre, având să dea de ele seamă, ca să facă aceasta cu bucurie și nu suspinând, căci aceasta nu v-ar fi de folos”. Mergeti si va spovediti si va impartasiti, tineti la credinta ortodoxa si nu o lasati, RUGATI-VA MULT, si nu va lasati de Duhovnic. Atat mai putem face, ce e mai mult nu tine de noi! Dumnezeu ne va judeca nu dupa calendar, ci dupa Legea IUBIRII, iubire fata de El prin pazirea poruncilor, daca am iubit pe aproapele, daca am ramas in COMUNIUNE cu El, daca ne-am plans pacatele si ce am facut ca sufletul sa il pastram curat. Nu mai intelegem nimic din ortodoxie??? SA NE RUGAM!!! SA NE RUGAM!!! SA NE RUGAM MAICII DOMNULUI SI TUTUROR SFINTILOR SA NE TINE APROAPE DE HRISTOS!!!
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Geo, ascultarea in Ortodoxie e diferita de ascultarea tipica papistasilor! Daca mai-marii nostri asculta in primul rand de Dumnezeu, cinstind Ortodoxia, atunci suntem obligati sa ascultam de ei! Dar daca ei vreau sa schimbe Ortodoxia, scuipand-o asa cum s'a facut in 1924 (si'n 1926 si 1929 celebrand Pastele inaintea jidovilor cu papistasii impreuna), si cum se face de 80 de ani incoace in BOR, atunci nu mai tre' sa ascultam de ei, pentru ca mergem la pierzanie! Tu crezi ca sinodul BOR va trece inapoi la calendarul bisericesc? Asta ar insemna ca "stilistii" aia, "nebuni si fanatici" au avut dreptate! Vezi si pozitia oficiala a BOR-ului de 80 de ani incoace, care a sustinut si sustine ca schimbarea s'a facut din motive astronomice! Ce e mai trist, e ca multi vladici au cautat si "scuze" pentru aceasta inovatie masonica! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sau poate pasiunea pentru Antihrist prin care te simti scoasa din clasa crestinilor "caldicei" si promovata la un nivel duhovnicesc superior prin opozitia orala fata de buletine si carduri bancare te face sa iei drept bun tot ce bate din directia asta? Daca faci totusi parte si ai probleme atat de serioase fata de BOR, ia taurul de coarne, in sensul ca muta-ti tabara in echipa lui Antonio sau pe undeva pe acolo. Ia botezul stilist si intra in comuniune cu dumnealor si gata simtiti-va bine intre voi si schimbati pareri cu cipusoare, calendare si altel asemenea. Ceea ce ar trebui sa faca si Danion, nu sa se pretinda "credincios BOR" si pe urma sa bage tot felul de strambe la audienta care il crede ortodox pana la a ajunge sa zica oamenilor sa nu mai mearga la biserica. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Antoni0 să-ți dea Dumnezeu înțelegerea lucrurilor importante și vădirea deșertăciunilor și dacă o să văd că te maturizezi un pic o să-ți dau bibliografia cu cele de folos pentru aprofundarea temelor. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Stie cineva? | delia31 | Biserica Ortodoxa Romana | 8 | 06.12.2013 20:08:13 |
Stie cineva...? | Noesisaa | Generalitati | 14 | 07.05.2011 12:05:14 |
stie cineva | felixlivadaru | Din Noul Testament | 6 | 25.08.2010 00:31:42 |
Stie cineva??????? | pui | Generalitati | 10 | 24.10.2008 12:46:18 |
Stie cineva..???? | tigerAvalo9 | Generalitati | 6 | 20.09.2008 17:18:04 |