Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.02.2010, 12:49:36
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Radu32 Vezi mesajul
si chiar daca, ar fi adevarata teoria evolutionista !
mi-am pus si eu de multe ori aceasta dilema in vedere,si nu stiam ce sa raspund, asta pana cand am citit cartea Inteligenta materiei, pe care o recomand !
Problema e cat se poate de simpla : chiar daca universul a avoluat de la big -bang pana la creierul uman,ca supoert material al constiintei umane, asta nu exclude existenta unei entitati superioare cu o constiinta plenara,care a turnat un tipar evolutiv in grauntele infinitezimal care a explodat la big-bang !
Argument : dupa logica umana, nu are cum sa evolueze o forma superioara,prceum constiinta umana, dintr-una inferioara, neantul ,vidul ,entropia de dinainte de big-bang !
Constiinta umana putea fi rezultatul unui tipar pus in evolutia materiei de o forma si mai superioara de constiinta-Constiinta Divina. Asa cum spunea Artistotel,dumnezeu cand gandeste si materializaeaza gandul !

As fi curios sa aflu contraargumentari la aceasta chestiune !
Tiparul evolutiv exista bineinteles in legile fizice ale acestui univers (dupa acele legi de exemplu doua gaze, hidrogenul si oxigenul se "organizeaza" intr-un lichid, apa). Faptul ca acest tipar a fost gindit de o fiinta superioara, care la rindul ei, dupa acest mod de gindire, ar fi avut nevoie la rindul ei de un tipar creat de o fiinta "si mai" superioara e o totala si pura speculatie fara absolut nici o baza si in contradictie cu logica umana.

Tags
evolutionism

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre ereziarhi, erezii si combaterea acestora la Sfintele Sinoade Ecumenice tot-Laurentiu Dogmatica 15 11.04.2014 01:40:59
Puncte comune intre catolicism si ortodoxie PadreCory Biserica Romano-Catolica 17 12.04.2008 02:35:49