![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Sa inteleg din aceasta afirmatie ca atata timp cat studiezi doar ca sa fii TU (ca individ) satisfacut, prin descoperirile pe care le intreprinzi si nu din dragoste pentru Divinitate faci un lucru imoral.
|
||||
|
||||
![]()
Nu era vorba despre esta, poti sa fii tu, ca individ, satisfacut si de setea de cunoastere. Ma refeream la mandria de a fi citit, pur si simplu, 1000 de carti, fara sa conteze ce a insemnat aceasta cautare pentru tine. tu pur si simplu ai luat o idee si ai reformulat toti termenii pentru a o pune intr-o lumina proasta. asa fac toti ateii.. :)
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
am facut intr-adevar o generalizare, si imi pare rau. nu imi plac generalizarile :) doar ca de fiecare data cand am vorbit cu un ateu am patit asta - reprosurile pe care le-am primit au fost niste reformulari ale unor invataturi crestine, cuvintele fiind atat de mult schimbate (sensul aparent fiind acelasi), tocmai ca "sa sune prost" sau sa para ceva absurd. mie personal, nu mi se pare un mod rational de a discuta.
Legat de bagajul, de cunostiinte.. fiecare citeste pentru un motiv anume. fiecare cauta ceva, chiar daca nu isi da seama. un om care merge la Biserica, un om care citeste un tratat de filozofie si un betiv care intinde mana sa ia paharul - iata 3 gesturi in spatele carora se ascunde aceasi motivatie (imi pare rau daca suna scandalos pentru unii dar asta e adevarul). fiecare din cei trei cauta adevarul. Pentru un betiv, paharul din fata lui este adevarul lui, este implinirea pe care el o cauta. Cred ca toti trebuie sa isi dea seama ca se afla intr-o permanenta cautare, caci atunci cand realizezi aceasta incepi sa astepti si rezultate. Fara rezultate, degeaba cautam. Am fi niste orbi intr-un labirint.. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
unii citesc ca sa afle adevarul, altii ca sa adune informatii. Primii cauta un SENS pentru viata lor, ceilalti cauta doar sa epateze. E o mare diferenta. Iertare.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
||||
|
||||
![]()
Da dar ramane aceeasi intrebare: este imoral ca cineva sa adune informatii doar de dragul informatiilor?
|
||||
|
||||
![]()
hai ca esti amuzant.:) Tu nu crezi, de fapt in categorisirea asta moral/imoral, ci ai impresia ca asa gandeste un crestin si alea sunt singurele galeti in care poate sa includa o actiune umana. si de aceea ne tragi de limba. daca ti-as spune acuma "DA, E IMORAL", mi-ai raspunde probabil "ce gandire obtuza aveti voi, crestinii".
si acuma, ca sa raspuns si la intrebare - nu e imoral (e prea mult spus), e doar o forma de cautare care nu da rod. tu nu cauti de dragul a ceea ce poti gasi la finalul cautarii. cauti de dragul de a sti multe, crezand ca prin asta stii mai mult. E mai mult o pierdere de timp, dupa mine.. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Daca informarea e o pierdere de timp astunci ar fi bine sa inchidem toate cartile si calculatorul, sa stingem lumina si sa ne ne multumim doar cu existenta spiritului Dumnezeiesc. Ei bine mie mie se pare ca nu e practic deloc. De aceea vreau sa ma informez pentru a-mi face mai usoara existenta.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
sa-si irige gradina iar celalat ca sa-si umple piscina, cum ii cataloghezi? La fel e cu cei care citesc. Nu e vorba de moralitate ci de tel, de ideal in viata. Iertare.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Iar eu trebuie sa concluzionez cum ca crestinii se folosesc de informatiile acumulate prin lecturarea unei carti doar pentru atingerea idealului in viata si anume cunoasterea "Adevarului". Spune nu ipocriziei pentru ca nu este o virtute! :P
evolutionism |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre ereziarhi, erezii si combaterea acestora la Sfintele Sinoade Ecumenice | tot-Laurentiu | Dogmatica | 15 | 11.04.2014 00:40:59 |
Puncte comune intre catolicism si ortodoxie | PadreCory | Biserica Romano-Catolica | 17 | 12.04.2008 01:35:49 |
|