![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
sa-si irige gradina iar celalat ca sa-si umple piscina, cum ii cataloghezi? La fel e cu cei care citesc. Nu e vorba de moralitate ci de tel, de ideal in viata. Iertare.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Iar eu trebuie sa concluzionez cum ca crestinii se folosesc de informatiile acumulate prin lecturarea unei carti doar pentru atingerea idealului in viata si anume cunoasterea "Adevarului". Spune nu ipocriziei pentru ca nu este o virtute! :P
|
||||
|
||||
![]() Citat:
se va bucura mai tarziu, pe cand celalalt se bucura pe moment si probabil va suferi mai tarziu pentru ca n-a fost intelept. Acuma concluzia cu crestinii nu-i asa simpla pentru ca sunt crestini si crestini. Unii sunt numai cu numele, altii formalisti, altii fariseici si altii autentici. Numai ultimii cauta cu adevarat Adevarul si Nemurirea. iertare.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Hai sa o luam altfel. Un crestin autentic lectureaza o carte doar pentru atingerea idealului in viata si anume cunoasterea "Adevarului"?
|
||||
|
||||
![]() Citat:
1. Un crestin autentic isi selecteaza cartile pe care le citeste. Nu citeste la intamplare (atentie, sa nu intelegi ca ceilalti citesc la intamplare). El are anumite prioritati si isi sorteaza lecturile. 2. Filtreaza din ceea ce a citit doar ceea ce corespunde cu idealul sau. El face precum o albina, nu ia decat polenul. 3. Adauga ceea ce se potriveste la conceptia sa generala. Iertare.
![]() |
Tags |
evolutionism |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre ereziarhi, erezii si combaterea acestora la Sfintele Sinoade Ecumenice | tot-Laurentiu | Dogmatica | 15 | 11.04.2014 00:40:59 |
Puncte comune intre catolicism si ortodoxie | PadreCory | Biserica Romano-Catolica | 17 | 12.04.2008 01:35:49 |
|