Citat:
În prealabil postat de moshu
Inca o data despre sabat?
|
Ce să vă fac, acesta-i subiectul topicului.
Citat:
Ma simt obosit...
|
Ce să vă fac, daca n-aveți odihnă...
Citat:
Dar niciuna din punctele de mai sus nu ma face sa cred ca noi, ortodocsii sarbatorim gresit invierea Domnului.
|
Nu sărbătoriți greșit învierea, dar ce autoritate vă cere așa ceva?
Citat:
Off-topic. Am totusi unele intrebari pentru adventisti. Cand Iisus a fost intrebat de poruncile divine, a raspuns ca sunt numai doua: prima, sa iti iubesti seamanul, iar a doua, cea mai importanta, sa il iubesti pe Dumnezeu cu tot cugetul tau inima ta. De unde voi adventistilor ati ajuns la concluzia ca Iisus vb si despre tinerea sabatului in aceste 2 porunci? Simplu.
|
Da, simplu. Primele patru porunci (între care și cea referitoare la ținerea sabatului) se referă la iubirea față de Dumnezeu, iar următoarele șase la iubirea față de aproapele. Aceasta este Legea Iubirii.
Citat:
ati bagat in cea de-a doua porunca si tinerea sabatului, ca fiind o porunca ce trebuie respectata odata ce Il iubesti pe Domnul.
|
Ați omis un lucru: nu noi "am băgat", ci Însuși Dumnezeu a băgat această poruncă în Decalog. Și dacă Dumnezeu
a băgat, omul nu are dreptul
să scoată!
Citat:
Intrebarea mea este: daca voi, sectarilor, Il iubiti pe Domnul, de ce nu respectati aceste porunci? De ce nu aduceti oi si capre sa le jertifti si ardeti de tot?
|
Pentru că Domnul Hristos a desființat aceste jertfe sângeroase prin jertfa Sa.
Citat:
Noi, ortodocsii, intelegem diferenta intre Legea cea Veche si Legea cea Noua, in sensul in care cea Veche s-a implinit si a luat sfarsit.
|
Dacă o înțelegeți v-aș pune întrebarea de ce țineți în continuare o serie de rânduieli ce chiar țin de acea "lege veche"? V-aș pune-o... da nu v-o pun să nu fiu off topic...
Citat:
P.S. ce se intampla daca se bat doi adventisti de-ai vostri, si unul ii scoate doi dinti la celalalt? Ii scoateti si lui doi dinti?
|
Încă n-am auzit de adventiști să scoată doi dinți (doar dacă nu sunt stomatologi), dar dacă totuși ar fi, trebuie să știți că
legea talionului a fost desființată de la Domnul Hristos încoace.