![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
|
|||||||
![]() Citat:
[quote=Totpeetor;177561]Chestiunile pe care le-am zis despre unii adventisti nu sunt inventii,chiar sunt unii adventisti care cred asa ceva,ma mira ca nu ai auzit. Și pe mine mă miră că nu le-am auzit eu, în schimb le-ai auzit tu. Se pare că cunoști extrem de mulți adventiști. Citat:
1. Nu credem în Unicul Dumnezeu 2. Ne închinăm la idoli 3. Ducem în deșert Numele Domnului și bineînțeles 4.... ? [quote=Totpeetor;177561]Porunca "Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți." nici nu se afla in Legea lui Moise. Nu le afla în "legea lui Moise", în schimb se afla în Legea lui Dumnezeu, mai exact în spiritul poruncilor de pe a doua tablă, adică chiar cele enumerate de Iisus. Și apropos, se afla și în "legea lui Moise": "Să nu te răsbuni, și să nu ții necaz pe copiii poporului tău. Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți. Eu sînt Domnul." (Levitic 19:18) Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Nu este o zi specială, este un eveniment special: Învierea Domnului! Moartea și învierea Domnului sunt unice și irepetabile. El nu moare în fiece vineri și învie în fiece duminică! |
|
|||
|
|||
![]()
Pai daca nu sabatul ne mantuieste si putem fi mantuiti si daca nu "tinem" sabatul(ci duminica ca zi de odihna),atunci nu inteleg de ce atata sustinere din partea ta a acestei idei de parca de ea ar depinde mantuirea noastra.
Nu cunosc prea multi adventisti,insa am auzit dar probabil ca aceste idei au fost propagate de oameni cu nu prea multe cunostinte biblice,nu pot sa vorbesc la mod general,am spus doar ca "unii". Isus poate nu a amintit despre celelalte porunci despre care ai vorbit tu,deoarece se intelege ca daca le implinesti pe cele spuse de El le implinesti si pe celelalte.In vremea lui in poporul evreu nu erau atei,de aceea nu le-a mai amintit pe celelalte. Cand am spus ca porunca "Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți." nici nu se afla in Legea lui Moise.",m-am referit la decalog. Isus nu a fost un rebel,vreun revolutionar cum cred unii,El nu a promovat haosul.El ii sfatuia pe evrei "sa dea cezarului ce-i al cezarului",adica sa ne supunem dregatoriilor.De aceea S-a supus randuielilor de atunci,desi intr-un mod propriu,respingand "extremele" impuse de farisei.Dar si aici ,nu iau apararea fariseilor dar in fata unui verset biblic ca cel din Exodul 31:14,aveau pe ce sa isi bazeze ideile.Isus dupa cum vezi a schimbat aceasta oranduire antica,mozaica.A facut ca "sabatul sa fie facut pentru om",ori nu invers. Nu am analizat versiunea originala a VT,dar in traducerea Cornilescu in acel verset adus de mine apare pentru prima data cuvantul "sabat".Probabil ca ai dreptate. "Nu Moise i-a dicat Lui Dumnezeu textul poruncii",ci invers.Evident ca Moise "a ales" asa cum am spus sabatul ca zi de odihna,dar trebuia sa continuu ca a ales-o la porunca lui Dumnezeu. Am spus ca invierea Domnului e o zi special.Ma rog a se intelege ca e un eveniment special.Acelasi lucru am vrut sa il spun si eu,dar vad ca ti-ai facut un obicei in a ma contrazice in tot ce spun :)Oricum o iau ca pe o completare de data asta..:) Ca fapt divers vreau sa iti pun o intrebare:Lucrezi undeva?Daca da,lucrezi si Duminica? Last edited by Totpeetor; 02.11.2009 at 11:32:21. |
|
||||||||||
|
||||||||||
![]() Citat:
![]() Citat:
Citat:
să te fi făcut să fi înțeles asta. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Nu "a făcut", el era făcut încă de la întemeierea lumii. Citat:
Citat:
![]() Toți adventiștii, chiar dacă lucrează într-un domeniu cu duminica liberă, lucrează acasă. Adică fac duminica lucrări pe care nu și le îngăduie în ziua de sabat. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cuvantul apare cu sensul de a "sfarsi" sau "a termina" "a inceta" si nu apare ca o zi.Ci se spune ca Dumnezeu a sfarsit lucrarea Sa in ziua a sasea. Citat:
Dumnezeu a facut lucrarea Sa si a sfintit-o si binecuvantat-o prin Cuvantul Sau.La fel ca l-a inceput,Dumnezeu a trimis Cuvantul Sau, ca prin el sa zguduie Cerul , Pamantul si Iadul.Intreaga creatie s-a schimbat din nou prin Iisus Hristos, si s-a reinnoit si sfintit prin Invierea lui din morti.In fiecare duminica este comemorata Invierea lui Iisus Hristos prin liturghie. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Citat:
"1. Zis-a Domnul către Moise: "Cioplește două table de piatră, ca cele dintâi, și suie-te la Mine în munte și voi scrie pe aceste table cuvintele care au fost scrise pe tablele cele dintâi, pe care le-ai sfărâmat." (Ieșirea 34) Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cât despre identificarea "ereticilor" și "rătăciților" ai un punct de vedere subiectiv, dar nu asta e problema (toți avem dreptul la opinie), ci faptul că e nescripturistic. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar, in ce priveste subiectul discutiei, acesta e: faptul ca ati preluat din legea VT tot "felul de fragmente"(printre care si celebarea sambetei) care "i-au cazut cu tronc" profetesei acum 150 de ani. Nedumerirea mea personala e: de ce doar cateva fragmente si pe ce criterii au fost alese acestea neexistand nici un fundament nou-testamentar? Mai, daca ar fi sa ne luam dupa ratacirile voastre ar trebui sa admitem ca toti crestinii care au trait de la moartea Mantuitorului pe Sf. Cruce si pana la "iluminarea lumii" prin Ellen White au trait in inselare celebrand Duminica. E ca si cum as veni eu acuma si as sustine ca omul nu ar trebui sa se deplaseze folosind-si picioarele ci mainile. Ce zici, te bagi? In ce priveste identificarea ereticilor, acesta nu e punctul meu de vedere, e punctul de vedere al Bisericii lui Hristos si acesta nu poate fi subiectiv, intrucat Biserica(Trupul lui Hristos) este infailibila(Biserica si nu persoanele: preoti, episcopi...)! Last edited by ciprian85; 02.11.2009 at 17:46:58. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Cu "tronc" I-a căzut lui Iisus acum 2.000 de ani și lui Dumnezeu acum 6.000... Citat:
Citat:
În cazul acesta s-ar putea să ai probleme și cu identificarea Trupului... Și ar urma ce e mai rău (Domnul să te ferească!): identificarea eronată a Capului. |
|
|||
|
|||
![]()
Nici nu am zis vreodata ca nu apare cuvantul acela in Geneza probabil ca apare in mai multe locuri , dar nu neaparat cu sensul unei zile de odihna.
Citat:
28. Moise a stat acolo la Domnul patruzeci de zile și patruzeci de nopți; și nici pâine n-a mâncat, nici apă n-a băut. Și a scris Moise pe table cuvintele legământului: cele zece porunci.(Iesirea 34) Citat:
"Evrei 4:7 Dumnezeu hotărăște din nou o zi, astăzi rostind prin gura lui David, după atâta vreme, precum s-a zis mai sus: "Dacă veți auzi astăzi glasul Lui, nu învârtoșați inimile voastre". Evrei 4:8 Căci dacă Iosua le-ar fi adus odihnă, Dumnezeu n-ar mai fi vorbit, după acestea, de o altă zi de odihnă." Deci nu exista zi mai sfanta si binecuvantata ca ziua in care ne-a adus acum Iisus prin Invierea Sa din morti, zi conferita Majestatii Sale care ne duce in odihna cea vesnica a lui Dumnezeu. Acum te intreb care e a patra porunca? si iarasi te intreb, de ce tineti voi odihna sambata? Last edited by Danut7; 02.11.2009 at 17:02:38. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez | Savonarola | Sfinti Parinti (Patrologie) | 15 | 20.07.2013 13:28:48 |
Limba ebraica a VT. Aplicatie pentru cuvantul Sabat. | AdrianAamz | Din Vechiul Testament | 9 | 08.02.2011 10:02:02 |
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei | tigerAvalo9 | Generalitati | 34 | 02.12.2010 15:37:16 |
Despre ziua de sabat a adventistilor | Iustin32 | Secte si culte | 747 | 04.06.2009 15:32:12 |
|