Citat:
În prealabil postat de Totpeetor
Tricesimusseptimus ai spus:"Nu suntem mântuiți pentru că ținem sabatul, ci ținem sabatul pentru că suntem mântuiți."De aici sa inteleg ca cei care nu tin sabatul si merg duminica la biserica nu sunt mantuiti?
|
Tocmai asta spuneam că nu sabatul ne mântuiește, mai citește o dată fraza. Și ca o curiozitate, întreabă un ortodox sau un catolic dacă este mântuit...
[quote=Totpeetor;177561]Chestiunile pe care le-am zis despre unii adventisti nu sunt inventii,chiar sunt unii adventisti care cred asa ceva,ma mira ca nu ai auzit.
Și pe mine mă miră că nu le-am auzit eu, în schimb le-ai auzit tu. Se pare că cunoști extrem de mulți adventiști.
Citat:
Mi-ai adus acest pasaj:
"Matei 19:16 Atunci s-a apropiat de Isus un om, și I-a zis: "Învățătorule, ce bine să fac, ca să am viața veșnică?"
Matei 19:17 El i-a răspuns: "De ce mă întrebi: ,Ce bine?' Binele este Unul singur. Dar dacă vrei să intri în viață, păzește poruncile."
Matei 19:18 "Care?" I-a zis el. Și Isus i-a răspuns: "Să nu ucizi: să nu preacurvești; să nu furi; să nu faci o mărturisire mincinoasă;
Matei 19:19 să cinstești pe tatăl tău și pe mama ta"; și: "Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți."
Curios lucru ca Isus nu aminteste de sabat,desi poate imi vei spune ca era o enumerare,care ar fi putut continua,dar despre sabat nu se spune nimic in acest caz.
|
"Curios lucru" că El nu amintește de nici una din poruncile privitoare la iubirea de Dumnezeu (de pe prima tablă). Înseamnă cumva că am putea avea totuși viața veșnică dacă:
1. Nu credem în Unicul Dumnezeu
2. Ne închinăm la idoli
3. Ducem în deșert Numele Domnului
și bineînțeles 4....
?
[quote=Totpeetor;177561]Porunca "Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți." nici nu se afla in Legea lui Moise.
Nu le afla în "legea lui Moise", în schimb se afla în
Legea lui Dumnezeu, mai exact în spiritul poruncilor de pe a doua tablă, adică chiar cele enumerate de Iisus. Și apropos, se afla și în "legea lui Moise":
"Să nu te răsbuni, și să nu ții necaz pe copiii poporului tău.
Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți. Eu sînt Domnul." (
Levitic 19:18)
Citat:
Si iar mi-ai adus:
Luca 4:16 A venit în Nazaret, unde fusese crescut; și, după obiceiul Său, în ziua Sabatului, a intrat în sinagogă. S-a sculat să citească,
Isus era si El evreu,normal ca trebuia sa se supuna randuielilor
|
Știi ce este interesant în "obiceiul" lui Iisus? El s-a supus tocmai "rânduielilor" lui Dumnezeu, respingând consecvent rânduielile fariseilor și regulile absurde impuse de aceștia (chiar și cele cu privire la sabat).
Citat:
Ai dreptate cand m-ai corectat ca nu Isus a cules spice,dar asta nu are relevanta pentru ceea ce am vrut eu sa arat,pentru ca pentru farisei era ca si cum El cules,pentru ca ucenicii il insoteau.
|
Pentru mine are relevanță și acest lucru. Prea des îi cităm pe farisei în acuzele lor, în loc să-L cităm pe Iisus.
Citat:
Si iar ai mai spus:
"Regulile acelea "stricte cu privire la sabat" au fost făcute de farisei, nu de Dumnezeu."
Aici ar trebui usor sa te contrazic,multe din aceste reguli,au fost puse inca din vremea lui Moise.Uite ca de exemplu:
Exodul 31:14 Să țineți Sabatul, căci el va fi pentru voi ceva sfânt. Cine îl va călca, va fi pedepsit cu moartea; cine va face vreo lucrare în ziua aceasta, va fi nimicit din mijlocul poporului său.
Pai in fata acestui verset ce mai zici?Nu sunt reguli stricte?
|
Mai degrabă par drastice decât stricte :) Călcarea oricăreia din cele 10 Porunci ducea la moartea păcătosului. Dacă analizezi bine, tot la moarte duce și în ziua de azi. "Plata păcatului este moartea" și încă moarte de foc, nu de pietre.
Citat:
Am fost curios sa vad in biblie cand apare prima data termenul de sabat.Uite unde l-am gasit prima data:
Exodul 16:23
|
termenul sabat [shabbath], apare chiar în Geneza (2,2), chiar atunci când Dumnezeu l-a instituit la Creație.
Citat:
Acum Moise a ales "sabatul",sambata,poate pentru ca ziua de odihna sa fie uniforma,nu sa fie tinuta de fiecare unul duminica altul sambata
|
Nu Moise a ales termenul. Nu uita că chiar Mâna lui Dumnezeu a scris pe tabla I-a termenul
Shabbath. Ai cumva impresia că Moise I-a dictat lui Dumnezeu textul poruncii?
Citat:
Moise a ales sambata,crestinii de-a lungul timpului duminica,pentru ca este o zi speciala,ziua cand a inviat Mantuitorul.
|
Nu este o zi specială, este un
eveniment special: Învierea Domnului! Moartea și învierea Domnului sunt unice și irepetabile. El nu moare în fiece vineri și învie în fiece duminică!