![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Dimpotriva, majoritatea se pare ca nu vad nici un avantaj sa piarda ceva acum petru a fi rasplatiti probabil mai tarziu. De altfel asta este si unul din reprosurile aduse credintei crestine, inteleasa rudimentar si primitiv astfel de catre ateu. Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
PS. Corectie mai sus:
"morala atee". Nu are baze. Si atat. Ceea ce invoci tu ca algoritm altruist nu exista in natura. Dimpotriva, dupa unii, egoismul este cel care sta la baza instinctului social (ca un ateu nu poate crede in altceva decat instincte). Ia matale si citeste cartea colegului matale "agnostic" ( adica ateu), Richard Dawkins si pe urma mai vorbim. http://www.librarie.net/carti/62624/...ichard-Dawkins |
|
|||
|
|||
![]()
Teologic vorbind, Judecata oamenilor se va face diferit fie ei crestini, atei etc
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sunti cei care n-au cunoscut pe Dumnezeu pentru ca n-au putut sa-L cunoasca, altii care n-au vrut.. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sa inteleg ca celalalte porunci ale lui Dzeu din VT sint doar halucinatii ale oamenilor? De exemplu cele din Deuteronom 13 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cred ca si cainii pana sa fie complet domesticiti si-au mai mancat din stapani :) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
sau nu? |
|
|||
|
|||
![]()
despre purecisme, care spun ca nu exista decit morala crestina
Are baze naturale Citat:
Exemple sint cite doresti, am sa iti dau si eu cite doresti Un exemplu din cel mai simplu este cooperarea dintre celule in organismul nostru. Altul este cooperarea mama-copil. Altul bacteriile din stomac si omul. Altul simbiotii. Altul florile si ginganiile sau pasarile. Altele zmeura si ursul. Sint nenumarate, bazate pe acelasi principiu. Cred ca nu ai inteles ca acest comportament nu e constient, se bazeaza pe niste legi oarbe si supravietuirea cu succes mai mare a celor care il aplica Citat:
Ti-am dat si pot sa iti mai dau cu miile |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
[COLOR=#ccccaa]16[/COLOR][SIZE=1] Dar în cetățile popoarelor acestora, a căror țară ți-o dă ca moștenire Domnul, Dumnezeul tău, să nu lași cu viață nimic care suflă. [/SIZE][COLOR=#ccccaa]17[/COLOR][SIZE=1] Ci să nimicești cu desăvârșire popoarele acelea, pe Hetiți, pe Amoriți, pe Canaaniți, pe Fereziți, pe Heviți, și Iebusiți, cum ți-a poruncit Domnul, Dumnezeul tău[/SIZE] Asta e o revelatie? |
![]() |
Tags |
morala |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Lipsa de Dumnezeu in viata morala | Decebal | Morala Crestina | 9 | 06.08.2013 12:02:33 |
Constiinta morala si legea lui Dumnezeu. | georgeval | Generalitati | 20 | 15.02.2012 00:37:34 |
Morala Crestina - importanta ei | iRoDiOn | Morala Crestina | 8 | 28.09.2011 00:45:33 |
Bioetica, familia si morala crestina | corneliamate | Intrebari utilizatori | 10 | 31.05.2011 07:21:11 |
Morala ortodoxa - o morala a existentei, nu a legilor | NagyAttilaPuli | Intrebari utilizatori | 8 | 04.07.2010 18:44:22 |
|