![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Se spune ca daca nu ar fi venit Domnul Iisus omenirea ar fi trebuit sa piara ,atat de mare era nelegiuirea in acele vremuri.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Oameni buni, voi chiar nu puteti face un exercitiu de imaginatie?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Poate mai mult evrei ar fi devenit crestini? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu intelegi sau nu vrei sa intelegi intrebarea la care as vrea eu sa imi raspunzi? O repet, ca sa fie mai clar: cum ar arata lumea azi daca oamenii ar fi respectat intru totul legile poruncite de Dzeu in VT? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
1) Hristos venea ca sa-l uneasca pe om cu Dumnezeu. Ca sa-i dea posibilitatea indumnezeirii. Legea nu ajungea pt asta. 2) Lumea nu se stie cum ar fi aratat, pt ca Hristos tot ar fi venit. Nu ar fi fost in orice caz un Israel ideal. Ar fi fost poate o lume crestina mai buna... Dar daca e sa incepem cu daca si cu parca; atunci sa ne intrebam cum ar fi fost lumea fara cadere. Se pot face niste speculatii, dar nu mai mult. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2) Nu am zis ca stii sigur cum ar fi aratat, dar sint sigur ca mintea iti permite sa folosesti niste ipoteze din care sa tragi niste concluzii logice, chair daca aceste concluzii nu iti convin. Ca sa simplificam si sa te ajut, cum crezi ca ar fi aratat lumea daca nimeni nu incalca porunca cu circumcizia? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asta e valabil si pentru noi ,sa inviem din moartea spirituala. Fani are dreptate ,era necesara venirea lui Hristos ca sa elibereze lumea din stapinirea celui rau ,sa devenim Dumnezei . |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Te rog fumos sa raspunzi la obiect |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Din cauza caderii. Citat:
de fapt am dat un raspuns atata cat ma duce pe mine mintea. Un teolog mai avizat ar putea zice mai multe. Am zis ca probabil mai multi sau toti evreii ar fi devenit crestini si s-ar fi pus o baza mai buna pentru crestinism de la inceput. Este o idee. dar din intrebarea ta de acum tu vad ca vrei sa zici: nu daca toti evreii respectau legea, ci toti oamenii de pe lume? Adica daca toti barbatii erau circumcisi? Nu prea inteleg unde vrei sa ajungi... |
![]() |
Tags |
morala |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Lipsa de Dumnezeu in viata morala | Decebal | Morala Crestina | 9 | 06.08.2013 12:02:33 |
Constiinta morala si legea lui Dumnezeu. | georgeval | Generalitati | 20 | 15.02.2012 00:37:34 |
Morala Crestina - importanta ei | iRoDiOn | Morala Crestina | 8 | 28.09.2011 00:45:33 |
Bioetica, familia si morala crestina | corneliamate | Intrebari utilizatori | 10 | 31.05.2011 07:21:11 |
Morala ortodoxa - o morala a existentei, nu a legilor | NagyAttilaPuli | Intrebari utilizatori | 8 | 04.07.2010 18:44:22 |
|