Citat:
În prealabil postat de doartemporar
Insa Hristos si apostolii au practicat sistemul zecimii (ba, au dat mai mult de 10%, ei dadeau tot: aveau in comun tot ce posedau), ziua lor de inchinare era sambata (nu-mi cereti dovezi, ele se gasesc cu duiumul pe topicul respectiv), nu consumau alimentele pe care Domnul le-a interzis (sa nu-mi spuneti de exemplu ca Hristos sau apostolul Petru ar fi mancat porc, ca nu va cred), credeau cu putere in invierea mortilor si in faptul ca in moarte nu mai exista constienta sau activitate(pe topicul aferent veti gasi suficiente argumente).
.
|
Mai sa fie, frumoase invataturi din Biblie ai luat, sa fie oare asaa cum zici??? Daca ai gandi un pic si cu mintea si cu sufletul ai vedea ca Iisus cu Petru nu au mancat carne de porc pt. ca ei si-au desfasurat activitatea in mediul iudaic, iar ca invatatura lor sa fie ascultata macar, trebuia sa faca pe placul lor, altfel poate nici nu stateau de vorba...apoi nu scrie nicaieri ca Iisus nu a mancat carne de porc, tot asa cum nu scrie ca a mancat carne...in nici o cuvantare din NT nu am gasit referire la carnea de porc...
Cu zeciuiala este la fel, Iisus a fost de neam iudeu, pastrand datinile si obiceiurile iudaice, frecventa templu si sambata pt. ca atunci avea posibilitatae de a vb in templu multimilor care erau foarte rigoriste in privinta datinilor .Astfel ca nu sa sustras de la zeciuiala.
Dar sa nu uitati ca Iisus pastra si sarbatorile iudaice, Pastile, Cincizecimea...VOI CRED CA LE-ATI UITAT SA LE PASTRATI, APOI CE MAI TOT SPUNETI CA URMATI BIBLIA SI PE IISUS???MAI AVETI CATEVA LIPSURI, CRED CA O SA AVETI SI SARBATORI ODATA SI ODATA...
Cred ca totusi sunteti daparte de Biblie....