Citat:
În prealabil postat de David_1859
Mata nu crezi pentru că ai credințe sau convingeri incorecte în această speță, și chiar cumva paralele nu doar cu legile sociale (așa cum ți-am mai spus, că răspunderea într-o societate este în primul rînd la elite, nu la „pălmași”), dar chiar și cu Evanghelia. Și îți aduc și o dovadă.
|
Nu vorbim de pălmași într-un oraș universitar unde mulți au studii superioare, după lege e chiar în regulă să faci câte școli private vrei dacă sunt autorizate.
Nu cred că au niște pălmași bani să dea la școli cu predare în limbă germană sau la grădiniță cu program de lb germană.
Citat:
În Evanghelia după Matei se menționează de exemplu ce atitudine și simțăminte avea Mîntuitorul față de mulțimi. Și acestea trebuie să fie modelul, nu cinismul de tip clericalist care vrea să fugă de răspundere.
|
Nu cred că e singurul județ Sibiul unde sunt școli, grădinițe, licee cu predare într-o limbă străină.
Citat:
De aici se poate vedea că pasivitatea absolut nesimțită și abjectă a unora ca IPS Streza sau popa Necula la acele fenomene vine datorită faptului că ei nu iubesc acest popor, ei își iubesc mai mult (și poate exclusiv, cel puțin în cazul sinistrului Streza) comoditatea și „bunele relații” cu asupritorii românilor, ai ortodocșilor, decât binele poporului.
|
De aci nu se înțelege decât că ai dezvoltat simțăminte negative față de cei doi, dacă pr Necula nu iubea acest popor nu cred că se deplasa prin țară, din 2000 încoace face conferințe, în majoritatea nu s-a pus taxă ca la Dan Puric de exemplu.
Putea pr Necula să ajungă la titlul de profesor mult mai repede, cumva toate aceste conferințe l-au încetinit de la lucrările lui, că putea să facă ca alții numai să se axeze pe o ramură de activitate, stând la adăpost de orice eveniment negativ în care populația vine mânioasă asupra B.O.R.