![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Versetele citate de tine din Geneza se refera la ce vrei tu sa se refere, dar atunci si contextul este limitat la tabloul tau; eu spun ca este foarte interpretabil fiindca (in randul 9) râul care iese din Eden(despre Eden spui ca era pe pamant!) uda "raiul" iar apoi... Daca e sa luam mot-a-mot(cuvant cu cuvant) Scriptura ne ratacim in contradictii; e bine sa le luam pe toate in calcul si sa apelam la cele mai viabile potrivit lucrarii harului Duhului Sfant din fiecare din noi, considerandu-ne de buna-credinta. Materia evolueaza, dupa cum am spus si la #105, din nimic la Dumnezeu, ceea ce nu ai bagat de seama fiindca ai deja alta reprezentare. Eu deocamdata sunt convins 100% de asta, tinand cont de ce am trait, citit, invatat si am fost instruit si sunt dispus sa-mi schimb convingerea daca mi se aduc argumente solide. 3. Și a zis Dumnezeu: "Să fie lumină!" Și a fost lumină. 4. Și a văzut Dumnezeu că este bună lumina, și a despărțit Dumnezeu lumina de întuneric. 5. Lumina a numit-o Dumnezeu ziuă, iar întunericul l-a numit noapte. Și a fost seară și a fost dimineață: ziua întâi.(Fac1,3-5) Chiar daca mai zice apoi ca lumina a numit-o ziua si intunericul noapte, s-ar cuveni(zic eu) sa consideram ca e vorba de Legea pe baza careia lucreaza natura universului, la fel cum Iisus spune despre ziua/noapte ca este viata/moarte: 4. Trebuie să fac, până este ziuă, lucrările Celui ce M-a trimis pe Mine; că vine noaptea, când nimeni nu poate să lucreze.(In9,4) Pentru indrumare putem sa facem trimitere la legea lui Darwin, dar numai ca orientare, nu ca indentificare, fiindca se pot impiedica unii in pietricele, nu in bolovani. Creatia din jur confirma Scriptura, nu in toate cuvantele, ci in muulte versete. Materia este in toata natura pe care o vedem si o gandim, a aparut, din voia Lui din nimic si evolueaza(se mantuieste) spre Dumnezeu. Creatia nu este egala cu evolutia, dar nu poate face astractie de ea, adica nu o poate evita; mantuire inseamna (dpmdv) evolutie, chiar daca ne impaunam noi sa credem ca se refera numai la ridicarea la cer a omului. Evolutia materiei este demonstrata cel mai simplu de samanta care moare ca din ea sa apara o planta, apoi o padure... Limbajul acesta este demonstrat de profetiile proorocilor care au mereu un limbaj simbolic, unde pomul este om, calul sugereaza lupta, albul pace samd. Fara un proces evolutiv intrinsec, materia nu are nici un rost. La general vorbind, omul(ca vietate rationala) apare ca rezultat al evolutiei materiei dupa vreo 3,5 miliarde de ani de la o efuziune a unei gauri negre, adica din nimic, incluzand procese cosmice deja randuite conform algoritmului sugerat de cele 6 zile ale Facerii, proces ce dovedeste (dpmdv) "facerea mainilor Lui". Sunt de acord ca Adam a cazut dintr-o stare buna intr-una mai rea, ca orice pacatos. Din acest punct de vedere(zic eu) trebuie sa ne identificam cu Adam fiecare dintre noi.
Sublimă fărâmă a Sfintei Chemări, Zvâcnită din Vrerea divină, Mi-e sufletul vultur ce spintecă zări Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru) Last edited by Demetrius; 12.06.2017 at 20:55:45. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sufletele dupa moarte | silverstar | Generalitati | 112 | 24.03.2012 09:47:27 |
Ce intalnim dupa moarte | costel | Generalitati | 86 | 20.02.2011 09:38:22 |
Ce se intampla cu sufletul dupa moarte | heorhe | Generalitati | 85 | 02.08.2010 16:09:02 |
ceva totusi se intampla dupa moarte | remember | Generalitati | 5 | 20.09.2009 21:50:26 |
|