toti ne fura, bre. ne fura nato, ne fura ue, ne fura soros, ne fura camarila evreiasca, ne fura ungurii, ne fura rusii, tot mapamondul ar vrea sa fure ceva de la noi. noi suntem niste plante fara minte pentru ca toti ne manipuleaza, vandutii din tara, cumparatorii din afara. toti, bre! toti au ceva cu noi. si nu se multumesc sa ne fure, ne mai si batjocoresc, ba ne fac tigani, ba se fac ca nu stiu ca romania nu este tara tiganilor, ba ca suntem cei mai hoti si mai nespalati din europa si acum ne mai dau si cu ecumenismul peste bot, de ce nu ne-or lasa in durerea noastra? sa stam noi uniti in cuget si-n simtiri cu rusii pravoslavnici, ce, ne trebuie noua capitalism? ne trebuie noua multinationale? ne trebuie noua apa curenta, dus? nu, domne, avem veceul in fundu' curtii, avem ceva apa de ploaie, e bine, e foarte bine. si ce daca avem cei mai multi analfabeti din europa? las' ca ne mai tragem cateva particulare si-i rezolvam si p'astia. si ce daca?
suntem vai mama noastra, am ajuns rasii europei la toate capitolele, dar ne umflam de nu mai putem, am vrea mittel, dar aia se uita cu curul la noi, n-am vrea ue, dar ne batem sa le furam banii si ne facem ca nu-i vedem pe aia care ar trebui sa ne ajute sa facem o scoala, un drum, o canalizare.... nu vrem nato, dar ne bucuram ca niste catei lihniti care vad un os daca doi negri americani ne baga in seama, vai mama noastra...
|