![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Din cate am inteles, legea respectiva se refera la daunele care le produci tu ca institutie a Statului in relatia cu alte entitati, agenti economici, etc. nu se refera la infractiuni care tin de modul in care tu cheltui banul public. Iar daca paguba e mai mica, nu se elimina responsabilitatea, prejudiciul se recupereaza, raspunzi administrativ, etc. Adica ceva gen: vine Primaria sau ANAF -ul si iti inchid biznisu' in baza unui pretext demontat in instanta, tu vii cu dovezi ca paguba pentru afacere este pe 200k, aia raspund penal, sub 200k iti dau banii inapoi si sunt pasibili de taieri din salariu, concediere si alte masuri administrative. Altfel, poate te-au inchis 2 zile si ai pierdut 2000lei, te astepti sa faca aia puscarie pentru asta? Acum daca gresc, dom' avocat poate sa ma corecteze.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 02.02.2017 at 15:03:15. |
|
||||
|
||||
![]()
E și mai nasol. Nu domnu' avocat?
Zi ceva cu și despre penali.
|
||||
|
||||
![]()
Îl văd acum pe Grindeanu cum promite salarii mai mari și mi-l amintesc pe Ceaușescu cu "suta de lei", în ultima lui cuvântare publică.
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman. "Laudato si, mi Signore, per frate Uento et per aere et nubilo et sereno et onne tempo, per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento" - Sfântul Francisc de Assisi |
|
||||
|
||||
![]()
Liviu Dragnea a declarat joi că speră ca ministerul Justiției și Parchetul să afle cât mai curând cine a organizat și plătit deturnarea protestelor de miercuri, susținând că i-a cerut și președintelui Comisiei SRI să vadă dacă poate verifica situația produsă între SRI și MAI legat de informări.
" E dreptul românilor să protesteze, respect opinia lor. E important ca oamenii să se exprime fără violență. Nu cred că situația petrecută azi-noapte în Piața Victoriei este ceea ce și-au dorit. Cererea mea este ca acești oameni de bună-credință să se delimiteze de aceste grupuri care au vrut să confiște acest protest. Nu știu în mintea bolnavă a cui s-a născut acest plan pentru că azi-noapte să se ajungă la violențe. Sper ca ministrul de Interne și Parchetul să reușească să afle cine a organizat și plătit acțiunile de aseară", a declarat joi, după ședința CEX a PSD, Liviu Dragnea. Președintele PSD spune că în urma declarațiilor șefului statului care a acuzat ministerul de Interne că nu a reacționat la informările primite din partea SRI legate de potențiale violențe și a răspunsului venit de la MAI; a cerut implicarea comisiei SRI "Am văzut declarațiile ministrului de Interne legat de informările pe care le-ar fi primit de la SRI, am văzut ce a spus. Un om de bună-credință din SRI a dat un sms unui secretar de stat, nu directorul SRI informare către ministrul de Interne. Ca președinte al Camerei Deputaților i-am cerut lui Adrian Țuțuianu (nr. președintele Comisiei SRI) să vadă dacă există atribuții legale pentru comisia SRI ca să se verifice aceste lucruri", a mai spus Dragnea.
|
||||
|
||||
![]()
Financial Times: România ar trebui să inverseze "obsesia națională" anticorupție; politicienii care abuzează de putere se autoînfrâng
Guvernul României este de felicitat pentru inversarea a ceea ce a devenit "o obsesie națională privind corupția", iar dacă politicieni ar profita de aceste măsuri ar comite un "abuz de putere" cu efectul "autoînfrângerii", afirmă editorialistul FT Nick Kochan, cerând norme etice pentru investitori. "Cei 250.000 de protestatari de pe străzile Bucureștiului s-ar putea să nu salute acest lucru, dar noul Guvern al României este de felicitat pentru inversarea a ceea ce a devenit o obsesie națională privind corupția", comentează Nick Kochan într-un editorial publicat în cotidianul Financial Times intitulat "Măsurile din România în sensul dezincriminării sunt de salutat". "Anunțul potrivit căruia se intenționează dezincriminarea unor forme de abuz în funcție, grațierea a aproximativ 3.000 de persoane condamnate pentru acte minore de corupție - măsurile se referă la persoane care au sustras mai puțin de 50.000 de euro de la stat - și eliberarea din închisori nu doar că relaxează penitenciarele, dar transmite și un avertisment zelului excesiv al Direcției Naționale Anticorupție (DNA)", argumentează editorialistul FT. "Unii oameni probabil se vor aștepta ca de măsurile în sensul dezincriminării să abuzeze politicieni acuzați de corupție. Dar acesta ar fi un abuz de putere extrem de vizibil, cu efectul autoînfrângerii. De fapt, măsurile permit Guvernului ales de curând să revizuiască abordarea față de integritatea funcțiilor publice, în contextul monitorizării internaționale" a României, subliniază Nick Kochan. "Noul premier al României, Sorin Grindeanu, din Partidul Social-Democrat, este bine plasat pentru a adopta o abordare mai radicală în practicile publice și de afaceri, permițând piețelor financiare să ridice standardele etice și de guvernare, mai degrabă decât unui procuror cu prerogative sporite. Companiile internaționale - multe afectate de corupția răspândită din această țară - vor înceta activitățile cu firmele din România și cu oficialii guvernamentali care nu vor respecta regulile adecvate", apreciază Nick Kochan, notând că Uniunea Europeană nu este mulțumită de grațierea unor persoane condamnate pentru corupție și amintind recentele concluzii ale raportului elaborat în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV). "Recentul raport MCV, care evaluează starea instituțiilor politice și juridice, a identificat o serie de probleme privind independența justiției. (...) În afară de un sistem de justiție compromis, amploarea cooperării între DNA și servicii de informații din România reprezintă un alt motiv de preocupare pentru instituțiile internaționale", amintește Nick Kochan. "Investitorii străini așteaptă ca noul Guvern al României să adopte măsuri mai sistematice și radicale pentru îmbunătățirea calității normelor etice și practicilor organizării instituțiilor de stat și finanțării partidelor. Un lucru de care puțini se îndoiesc este că practica piețelor internaționale va avea un impact mai mare asupra profesionalismului local și normelor etice decât un procuror local cu atribuții extinse și îndoielnic. Acest lucru va arăta piețelor financiare că România are o atitudine serioasă în remedierea unei reputații privind corupția care îi afectează relațiile cu mediile de afaceri și cu comunitatea internațională", concluzionează editorialistul Financial Times Nick Kochan.
|
||||
|
||||
![]()
Orice încercare de subminare a activității Guvernului este o tentativă de destabilizare a ordinii de drept din România, "prin mijloace mai mult sau mai puțin legale", a declarat joi președintele PSD, Liviu Dragnea.
El a anunțat că membrii Comitetului Executiv Național al PSD au dat joi un vot de încredere pentru Guvernul condus de Sorin Grindeanu. "PSD este un partid care a câștigat alegerile în mod corect, printr-un vot masiv. În această lună de guvernare, Guvernul a exercitat puterea în mod legitim, în baza votului primit în Parlament și indirect în baza votului primit de la cetățeni în spiritul și litera Constituției. Guvernul și partidele care îl susțin suntem în continuare determinați să exercităm atât puterea executivă, cât și puterea legislativă acordată de către cetățeni. Considerăm că orice încercare de subminare a activității Guvernului este o tentativă de destabilizare a ordinii de drept din România prin mijloace mai mult sau mai puțin legale. A fost și un vot de încredere pentru Guvern — s-a reconfirmat susținerea în unanimitate pentru Guvernul condus de Sorin Grindeanu", a afirmat Dragnea, la finalul reuniunii CExN al PSD. El și-a exprimat speranța ca Ministerul de Interne și Parchetul să afle "cine a gândit, organizat și plătit acțiunile violente" de miercuri seara.
|
||||
|
||||
![]()
Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi că ordonanța de modificare a Codurilor penale nu oprește procesul în care este implicat, pentru că acuzația de fals intelectual rămâne.
El a susținut că în ultimele zile are loc o "campanie de dezinformare" privind această chestiune. "Ordonanța care a fost dată pentru anumiți lideri politici, pentru o gașcă de politicieni, cum spunea președintele Iohannis — spun cu toată sinceritatea și responsabilitatea — după ce ieri, fiind deja publică ordonanța, am stat împreună cu avocații mei și am confirmarea a ceea ce bănuiam: această ordonanță nu oprește procesul în care eu sunt implicat, dintr-un motiv foarte simplu. Pe baza unei mărturii sută la sută mincinoasă, obținută prin presiune de la o doamnă deja condamnată pentru luare de mită, declarație contrazisă de alți martori, eu sunt acuzat de instigare la abuz în serviciu și fals intelectual. Falsul intelectual rămâne. Eu nu aștept și nu cer clemență de la nimeni, nici de la Guvern, Parlament, nici de la șeful statului", a afirmat Dragnea, la finalul reuniunii CExN al PSD.
|
|||
|
|||
![]()
Eu ma gandesc cum primavara nu-l mai prinde pe Iohannis la cotroceni, ci in locul lui va fi Dragnea.
|
|
||||
|
||||
![]()
Mda. Între timp a sunat deștep ătorul și te-ai trezit.
|
||||
|
||||
![]()
Primul ministru Sorin Grindeanu a declarat joi că nu va renunța la OUG privind modificarea Codurilor, afirmând că a luat o ''decizie justificată'' în urmă cu două zile și ''merge mai departe''.
''Am luat o hotărâre acum 2 zile, justificată, și mergem mai departe. (…) Nu renunțăm la ordonanță'', a spus Grindeanu, întrebat dacă va renunța la OUG prinvind modificarea Codurilor Penale. Comitetul Executiv Național al PSD și-a exprimat joi, în ședința extraordinară, susținerea pentru Guvernul Grindeanu, în contextul adoptării de către Executiv a OUG privind justiția și al protestelor masive de stradă care au survenit după acest demers, au precizat pentru MEDIAFAX surse din PSD. Sursele citate au arătat că în ședință nu a fost exprimat însă și un vot, susținerea fiind manifestată prin luări de poziție ale membrilor CExN, acest fapt echivalând cu menținerea actelor normative controversate.