În prealabil postat de CristianR
E o diferență (mare) între un proces penal și unul civil. Nu știu dacă asta trebuia să înțelegem din faptul că ai pus ''penal'' între ghilimele.
De asemenea, e o diferență între a vrea să albești o mafie întreagă și a vrea să te albești doar pe tine, fără ca asta să facă din cei din prima categorie demoni iar din cea de a doua sfinți.
Și lui Iohannis i se pot reproșa multe, dar e bine să evaluăm faptele una câte una. Or, ceea ce contează e că ceea ce face acum, în situația politică dată, e bine. Nu persoana lui o susțin, ci fapta. Dacă altele îi vor fi faptele, altfel va fi și evaluat. Asta e marea diferență între electoratul așa-zis de dreapta, care e atașat de valori, nu de persoane, și cel așa-zis de stânga, care dă votul celui de la care speră să primească oarece ajutor economic.
Iar în cazul PSD-ului, nici nu cred că sunt toți la fel de vinovați, nici că sunt singurii vinovați. Mafia e transpartinică. Sănătatea, se știe, este de mulți ani feuda PNL-ului. Unde, din nou, nu sunt toți o apă și-un pământ.
Iar problema, repet și eu la rândul meu, e exact amnistia, prin care ar face din Dragnea om cinstit, procesul mineriadei ar rămâne fără obiect, abuzul de putere nu se mai pedepsește; și grațierea în masă, favorabilă mai ales celor mai influenți capi ai mafiei politico-economice, dar cu grave efecte și la nivelul omului obișnuit, pentru că gradul de recidivă se pare că e cam de 75%. Așa încât pușcăriile se vor umple din nou în scurt timp, dar asta după încă o serie de tâlhării, violuri, furturi ș.a.
|