Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.10.2015, 00:01:38
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Corect. Eu merg pe ideea că medicina nu ajuns încă la măsura vederii părintelui. Urmeză să descopere ceea ce părintele a văzut în urmă cu 80 de ani. :))
Deci astepti ca stiinta sa valideze o logica viciata?
Daca ai sa citesti ce am scris, o sa-ti piara veselia.

Citat:
Na, iarăși întrăm în chestiuni pe care trebuie să recunoști că ne depășesc...părintele a apelat și la autoritatea Bisericii, dar na, din "mândrie", a vrut să demonstreze că știe și medicină. :)
Pe tine poate.
Dar sigur nu e smerenie cand cineva iti spune ca marul e patrat si oricine poate recunoaste ca nu exista asa ceva.
Sigur, poti sa presupui ca in Rai exista mere patrate sau in viitor stiinta va produce mere patrate deci respectivul e profet, dar asta deja e definitia sectara a misticismului.

Citat:
Nu poți nega că femeia este dependentă de bărbat și bărbatul de femeie în cazul căsătoriei. Cei feciorelnici trec mai ușor peste această dependență din moment ce nu și-au deschis apetitul.
Nenene, iarasi deviezi de la subiect, concentreaza-te omule.
Era vorba de dependenta femeii de secretiile barbatului.
Care miraculos, dispare in cazul monahiilor, nu?

Citat:
E greu să vorbesc în numele părintelui ce a vrut de fapt să propovăduiască, fă-ți și tu timp, citește Cărarea Împărăției și atunci poți mult mai ușor să înțelegi unde este greșeala. Că așa pot foarte ușor să extrag o idee din context și să o fac praf.
Pai tu ai citit-o, vino cu citatul complet care sa lamureasca chestiunea.

Citat:
Dar nu putem nega că nu le-a avut.
Ba mai si putem.
Si stim ca si altii "pot". Prin "altii" intelegandu-se nu tocmai drept credinciosi.

Citat:
Dar vezi tu, eu am avut ocazia să cunosc omeni care l-au cunoscut și care vorbesc uneori ca din filme SF. Și chiar mi-a spus un părinte că sunt lucruri care mai bine nu le povestește pentru s-ar putea să smintească, decât să zidească.
Si asta ar trebui sa fie un argument pozitiv?

Citat:
Mediatizarea este foarte slabă...acele emisiuni care se fac sunt de toată jena...dar ei exagerează urmăring ratingul, e clar că cel care face emisiunea nu are nici măcar un minimum de cunoștințe teologice.
Nu la mediatizarea asta ma refer. Ci la mediatizare dinaintea mediatizarii astea.
La cartile cu "marturii" care au aparut ca ciupercile dupa ploaie.
La cele cu poezii atribuite lui si furate de pe Internet.
Icoane facute si comercializate inainte de o eventuala canonizare.
La pelerinaje peste pelerinaje organizate pentru doritorii de miracole rapide.
etc.