![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Ăsta este și motivul pentru care evit să dau vreun nume. Din postările lui antiecumenism reiese că această împotrivire a plecat de la un părinte X în colaborare cu un alt părinte Y ucenic al părintelui Z. Mai departe înțelegi tu apelul la autoritate. Problema este că nu poți nega că nu este așa din moment ce există o înregistrare video (câteva luni în urmă îmi recomadai să ascult ce spun acei părinți). :)
Last edited by ovidiu b.; 11.10.2015 at 22:45:43. |
|
|||
|
|||
![]()
Dacă am ghicit corect despre ce "oficios" e vorba, trebuie menționat că pentru ăia cel mai important e traficul, nu neapărat promovarea orientărilor pentruvodiste. Ideologia e bună dacă ajută bisnisul, cam asta e strategia celor de la butoanele platformei respective. Numărul prislopiștilor e mai mare și în continuă creștere, pietismul lor fiind mai accesibil membrilor pasivi ai BOR, deci trebuie cineva să le servească meniu complet cu păpica preferată.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Repet, eu nu sunt nici pro nici contra, poate mai degraba de partea celor indoielnici vizavi de o anumita canonizare, dar cred ca Biserica poate discerne, daca va fi cazul va fi canonizat, daca nu, nu. Eu tind sa cred ca nu. Iar daca va fi, cei care nu cred in sfintenia lui, nu sunt obligati sa il cinsteasca ca sfant, iar cei care cred, vor face si atunci ce fac si acum deci..
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 11.10.2015 at 22:52:17. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am subliniat ceea ce trebuie să vezi, se referă strict la casătorie și nu la altă formă de viețuire. Nu neg că părintele nu ar fi putut face greșeli (duhovnicești sau medicale), însă să ținem cont și de momentul istoric când se face afirmația, mă refer la nivelul cunoșterii în domeniul medicinei. Last edited by ovidiu b.; 11.10.2015 at 22:53:37. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Femeia casatorita devine brusc si dependenta de "sarurile" barbatului iar cea necasatorita nu.. Stii f. bine la ce ma refer, nu e vorba de "abuz si refuz". Cine nu e lamurit, sa urmareasca topicul in cauza si tu poti sa il recitesti daca ai uitat.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ca sa nu mai vorbim ca e f. posibil ca medicina acelor vremi nici macar sa nu fi sustinut acest lucru, ci sa fie o idee inventata de el, pentru a sustine cu o subreda logica, un punct de vedere moral care ar fi trebuit intemeiat altfel - pe autoritatea morala a Bisericii. Problema cea mare este ca toata valva care e in jurul sau e tocmai datorita capacitatilor "paranormale" care ii sunt atribuite si potentata enorm de cei care au sesizat potentialul comercial al acesteia. Ca invatatura morala, nu a adus nimic nou, scrierile sunt putine si deloc revolutionare si destul de populate cu greseli, cum si tu poti sa recunosti si din pacate exista si destule umbre de indoiala inclusiv asupra faptelor sale, aruncate chiar de ortodocsi care la randul lor sunt mai presus de indoiala nu blogarasi din astia cu semnaturi online. E drept, poate tin de o anumita perioada de infantilitate spirituala a parintelui, insa tot pica nasol si cam strica tabloul facut de marketing.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 11.10.2015 at 23:02:10. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
A grășit părinele, Domnul să-l miluiască, n-a greșit, slavă Domnului! Simplu. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Dar vezi tu, eu am avut ocazia să cunosc omeni care l-au cunoscut și care vorbesc uneori ca din filme SF. Și chiar mi-a spus un părinte că sunt lucruri care mai bine nu le povestește pentru s-ar putea să smintească, decât să zidească. Citat:
Mediatizarea este foarte slabă...acele emisiuni care se fac sunt de toată jena...dar ei exagerează, scopul fiind un rating cât mai mare, iar cel care face emisiunea este paralel cu teologia. Last edited by ovidiu b.; 12.10.2015 at 00:09:23. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
||||
|
||||