Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.10.2015, 21:19:58
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de The Willful One Vezi mesajul
Ca repeta ca papagalul aceleasi tampenii.
Un papagal nu i-ar face față, și-ar fi dat de mult demisia. :)))
Se pare că lătratul la lună va deveni în curând sport național.

ps: uneori nu spune tâmpenii, sunt foarte multe exagerări puse pe seama părintelui, ori părintele îi mustra foarte aspru pe cei care aveau gânduri înalte despre sfinția sa, lucru de care ar trebui să țină cont "evlavioșii", așa-zișii ucenici, care nu realizează că s-ar putea să fi înțeles greșit lucrurile și prin mărturiile lor lipsite de discernământ nu fac decât să aducă sminteală și gâlceavă.

Last edited by ovidiu b.; 11.10.2015 at 22:24:27.
Vechi 11.10.2015, 21:49:55
flying's Avatar
flying flying is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.03.2010
Locație: MIGREZ PRIN DIFERITE LOCURI ALE INIMII IN CAUTAREA LUI DUMNEZEU
Religia: Ortodox
Arrow

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Încă din 2011 le-am spus unor prieteni din clerul monahal că nu mai e mult până când prislopiștii și petruvodiștii se vor încăiera cu ură în spațiul public. Două gheare ale aceluiași drac, dracul habotniciei sectare. Două tumori ecleziologice concurente, luptându-se care să declanșeze cancerul în BOR.
...daca inca din 2011 le-ati spus...e indubitabil,sunteti profet .Propun sa fiti canonizat in locul Parintelui Arsenie.Trebuie insa sa asteptati la rand primul canonizat va fi crisstiann.Nu te supara dar priveste care comentarii pe secunda poate posta si ai sa intelegi ca ,totusi,merita.
Vechi 11.10.2015, 22:00:37
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Încă din 2011 le-am spus unor prieteni din clerul monahal că nu mai e mult până când prislopiștii și petruvodiștii se vor încăiera cu ură în spațiul public. Două gheare ale aceluiași drac, dracul habotniciei sectare. Două tumori ecleziologice concurente, luptându-se care să declanșeze cancerul în BOR.
Ai foarte mare dreptate. Eu, personal, n-am nici o treabă dacă va fi canonizat sau nu părintele Arsenie, nu am nevoie de o canonizare pentru a-mi întări convigerile. Nici nu am de gând să semnez vreo petiție sau să fac ceva în sensul canonizării. Dar relația mea cu părintele nu o poate schimba argumente precum cele aduse de antiecumenism. Din păcate nu reușesc să le ignor. Nu sunt adeptul exagerilor prislopiștilor (deși în trecut am fost unul chiar foarte înflăcărat)...sunt mai degrabă adeptul credinței propovăduite de mănăstiri care merg pe linia celor din Sfântul Munte, spre exemplu, Mănăstirea Oașa...tipicul slujbelor, psaltică, icoane bizantine, raportarea monahilor față de mireni.
Vechi 11.10.2015, 22:01:28
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de flying Vezi mesajul
...daca inca din 2011 le-ati spus...e indubitabil,sunteti profet .Propun sa fiti canonizat in locul Parintelui Arsenie.Trebuie insa sa asteptati la rand primul canonizat va fi crisstiann.Nu te supara dar priveste care comentarii pe secunda poate posta si ai sa intelegi ca ,totusi,merita.
Poate canonisit...
Nu-i nevoie să fii profet ca să anticipezi unde va duce agitația sectară din interiorul Bisericii, e o simplă luptă pentru putere, foarte asemănătoare cu cele din viața politică.
Vechi 11.10.2015, 22:06:56
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Nu-i nevoie să fii profet ca să anticipezi unde va duce agitația sectară din interiorul Bisericii, e o simplă luptă pentru putere, foarte asemănătoare cu cele din viața politică.
Corect. :)

Last edited by ovidiu b.; 11.10.2015 at 22:22:46.
Vechi 11.10.2015, 22:21:32
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Problema nu e unde a gresit/daca a gresit par. Arsenie Boca.

Problema cea mare si de plans este ca niste mireni, sunt deplin incredintati ca Biserica nu mai are Duhul Sfant pentru a discerne ce e bine si ce rau, ce se cuvine si ce nu.
Dar ei in schimb, il au.

Mai deplans decat o eventuala nepotrivita canonizare, sunt aceste suflete ratacite asemenea stilistilor care tot pentru o nalucire, s-au vazut pe ei insisi vrednici de a lovi in Biserica lui Hristos.
Vechi 11.10.2015, 22:24:55
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
M-am uitat pe oficiosul petruvodistilor si a renumitului "sidekick" (nu dau link -uri, dar cine stie cunoaste despre ce vorbesc) si ambii nu sunt contra ba chiar ceva pentru...
Asta trebuie sa fie o terta secta sau mai stii, niscai "freelanceri" frustrati care vor si ei sa iasa in evidenta, macar pe Internet prin renumita virtute de la danion incoace de a ta cu teologia in gard de prea multe bune intentii care evident, depasesc cu mult capacitatea posesorului de a le materializa. Evident, glumesc, e doar fudulie si ambitie prosteasca.

Last edited by AlinB; 11.10.2015 at 22:28:53.
Vechi 11.10.2015, 22:27:59
ovidiu b.
Guest

Implicit

Păi nu cei de la Petru Vodă au început aceată împotrivire. Pleacă un pic de mai sus, nu dau nume, din postările lui anticumenism reiese clar de unde.
Vechi 11.10.2015, 22:30:15
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Ce ar fi mai sus de PetruVoda?
De fapt si de drept cred ca e nedrept sa amestecam manastirea in ambitiile unora care la un moment dat din mai mult sau mai putin cunoscute motive dar prin evidente manevre au reusit sa monopolizeze "brandul" in cauza.
Vechi 11.10.2015, 22:35:11
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Asta de unde ai mai scos-o? :)))
E tocmai invers, el recomanda soților să aibă de la 3-4 copii în sus. Apoi el era pentru înfrânare dacă nu mai vrei copii și nicidecum pentru contracepție sau alte drăcovenii. Nu degeaba a spus că în mintea strâmbă și lucrul drept se strâmbă.

Avea o vorbă scurtă: "Nu vreți copii? Trăiți ca frații."
Nu sunt un expert in scrierile lui, dar ideea era alta, si a mai fost discutata pe aici pe alt topic, nu stiu in care din cartile lui sau cartile despre zicerile atribuite lui se gaseste, dar era cam asa, ca femeia are nevoie de "secretiile" barbatului ca sa fie sanatoasa, ca fara ele o ia razna si asta e un punct de vedere sustinut de stiinta.
Asta probabil pentru a combate onania, probabil cel mai intalnita metoda anticonceptionala in vremea respectiva.
Ori, nu exista asa ceva in lumea stiintei si intr-adevar ideea asta naste niste semne de intrebare, gen, ce se intampla cu femeile care opteaza pentru castitate?

Am gasit, mai usor decat as fi crezut postarea si topicul unde a avut loc discutia:

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=302

Last edited by AlinB; 11.10.2015 at 22:37:45.
Subiect închis