Citat:
În prealabil postat de crisstiann
-tu chiar nu ai citit nimic din ce am postat despre inselatul Boca ?
|
Am citit frate. Dar tu ai citit ceea ce am postat? Nu realizezi că multe din acuzele aduse sunt forțate? L-ai denigrat și pe părintelui Necula. Ți-am postat înregistrarea cu părintele Necula în care de la început își face cruce (una din acuzații este că nu-și face cruce), apoi precizează că este prezent la acea cuvântare cu binecuvântare (a doua acuză) și toată înregistrarea este o propovăduire a credinței ortodoxe (o altă acuză). Ai ascultat? Sau preferi să crezi minciunile ce circulă pe internet?
Dacă ai ascultat înregistrarea este foarte grav. Înseamnă că tu nu îți poți schimba prejudecățile indiferent de ce argumente ți se aduc.
Citat:
În prealabil postat de crisstiann
-nu vezi ca se credea sfant,avea mandrie ?
|
O fi fost mândru că nu a fost fără de păcat. Dar pocăința lui nu o știe nimeni, decât Dumnezeu. Și cine sunt eu să stabilesc gradul de sfințenie a părintelui? Este treaba Sfântului Sinod. În cazul în care nu va fi canonizat nu am de gând să ies pe stradă să protestez (sunt mulți care ar fi stare să o facă - numai că asta nu este duh creștin). Din păcate tu nu prea gândești când postezi acele acuzații, nu cercetezi și alte surse și apoi nu ai cum să înțelegi lucrurile fiind într-un grup plin de invidie că un părinte din Ardeal urmează să fie canonizat. Mie nu ai cum să-mi schimbi părerea, Dumnezeu a făcut minuni cu mine prin mijlocirea acestui părintele, cunosc oameni care i-au fost apropiați (chiar preoți sau călugări - care m-au asigurat să nu mă îndoiesc de sfințenia părintelui). Am citit toate scrierile Părintelui Arsenie Boca și mă folosesc de ele. Apoi, am citit scrieri despre părintele și sincer după câteva cărți am început să fiu desgustat de exagerările care se fac și de câte ori se repetă aceleași mărturii. Multe dintre ele sunt tipărite fără nici o binecuvântare. Orice s-ar spune despre părintele nu mă impiedică să am o altă părere (formată în urma lecturării cărților sfinției sale și bazându-mă pe cercetarea pe care am facut-o).