Citat:
În prealabil postat de ovidiu b.
A nu fi de acord cu acele caricaturi nu înseamnă că ești de acord cu crimele comise. Detașază-te de această înțelegere greșită.
O explicație ar fi că e foarte greu de înțeles pentru noi, cei care am dus o viață cenzurată sub comunism, modul occidental de a interpreta libertatea.
|
Sau, pentru ea, cu gindirea cenrzurata de corectitudinea politica. Ceva imi spune ca se va ajunge la punctul in care va fi mai putina libertate decat pe vremea lui...Mao! Nu bat campii, stii ca asa va fi: toti Parintii au spus-o.
Modul occidental de a interpreta libertatea e profund bolnav: cu standarde multiple, ipocrit, blasfemiator si legalist.
Cum au spus-o si Albert si Iuliu foarte bine, si eu ceva mai schematic, jurnalistii hulitori au fost in postura unuia care tine neaparat sa infurie un doberman sau altceva de genul: e un fel foarte cretin, dar probabil socotit subtil de unii, de a te sinucide. In aceasta cheie determinista trebuie interpretat ca "si-au facut-o cu mina lor". Dar de, unii din noi sunt prea ingroziti de neodictatura burgheza globala in plina infiripare, ca sa mai judece sanatos.
Comunismul a fost ca, scuza-ma, jegul/tartrul de la anumite persoane cu igiena bucala precara, care, culmea, desi are o groaza de efecte nasoale, la un moment dat ajunge ca un scut care impiedica o mincare prea acida sa genereze carii. Ai inteles analogia. Cariile, sau carentele :) morale ale spalacitilor, noi nu le avem, cel putin nu inca, in asa masura ca ei. Dar asta si fiindca problemele noastre sunt specific est-europene. :))