Citat:
În prealabil postat de catalin2
Alin, am scris sute de mesaje pe tema asta. Pe unele le-am repetat de cateva ori, cand discutam cu Eugen. In discutiile cu cei ce sustineau geocentrismul am analizat fiecare pasaj, aratand ce era parere personala a sfintilor. Daca tu nu ai vazut nicio discutie pe tema asta inseamna ca nu te-a interesat si nu doresti sa iti schimbi parerea afland si alte informatii.
Daca esti cu adevarat interesat pot scrie si raspunsurile, altfel mi-as pierde doar timpul, tu nefiind interesat de ceea ce scriu.
Facerea e unul din cele mai clare si detaliate capitole din Sfanta Scriptura, talcuirea nici nu ar fii necesara. E vorba doar de apel la autoritate.
Ceea ce intrebi tu gasesti intr-o singura pagina din cartea Parintelui Serafim, unde ii citeaza pe sfinti. Acele citate le-am repetat eu de vreo zece ori.
|
1. Nu e topic despre geocentrism.
2. Am dat exemplu de mai sus ca dovada ca totul este interpretabil, dintr-o perspectiva personala, subiectiva.
Tu poti sa spui ce vrei, dar Biserica nu are nici o invatatura cu valoare de dogma care sa spuna ca lumea a fost creata in 6 zile intelese in sens literal sau prin care parerile personale ale unor sfinti (teologumene) sa aiba valoare de dogma, atat timp cat n-au trecut printr-un conciliu ecumenic.