Citat:
În prealabil postat de ovidiu b.
Amice, înainte de a mai veni cu alte întrebări poți să răspunzi la o întrebare simplă: ai citit catehismul ortodox? Ești ortodox sau de dai numai ortodox?
ps: de folos ți-ar fi cele două capitole Sf Scriptură și Sf Tradiție: http://www.credo.ro/catehism.php
|
m-am nascut ortodox si SUNT ortodox, numai ca nu iau totul fara sa cercetez.Orice invatatura din Dogmatica ortodoxa, are si temeiuri biblice (cartea de unde ma informez in legatura cu invatatura ortodoxa). Dogmatica contine si temeiuri patristice. Dar un temei patristic care nu se gaseste in Biblie, este doar o invatatura omenesca, nu si divina. Cred ca ti-am raspuns in legatura cu Sfanta Traditie
Citat:
Sf apostol Pavel se adresează Adamului și Evei înainte de cădere sau se adresează Adamului și Evei cazuți în păcat?...epistolă=scrisoare. Poate vii cu ceva concret.
|
Apostolul Pavel se adreseaza omului in general. Dar nu a spus cum s-ar fi inmultit Adam si Eva daca nu ar fi cazut. Atat timp cat Dumnezeu a creeat omul cu organe genitale, iar omul a fost de la inceput creeat perfect, organele genitale au fost puse la om cu un scop nu? Atunci de ce trebuie sa inventam noi o invatatura, cat timp nici un apostol nu a spus despre asa zisa inmultire prin cuvant. De ce trebuie sa upgradam noi invatatura crestin ortodoxa?
Citat:
Da am să-ți fac un desen. Nu pot să-ți descriu căci nu știu cum este să fii Adam în Rai înainte de cădere în păcat. Dar poate găsim un sfânt care a ajuns la acea stare și care poate descrie, dar tu cum nu crezi în Sf Tradiție și în ceea ce spun sfinții părinți, adică ai o gândire sectară, nu prea avem cum să ne înțelegem.
|
dar poate gasesti tu un parinte din cei ce sustin asa zisa inmultire prin cuvant, care sa descrie in ce consta acesta inmultire prin cuvant. Sunt TARE CURIOS sa aflu cum este cu acest tip de inmultire