Citat:
În prealabil postat de leonte
Eu nu sunt interesat sa mi se dea dreptate, ci sa mi se dea Adevarul. Iar daca sunt in vreo alunecare, arata-mi in acelasi fel in care m-am straduit sa iti arat si eu tie(voua)!
Confunzi cumva uleiurile parfumate din India, pe care femeile le-au cumparat de la vreo taraba a unui negustor elin, cu Sfantul si Marele Mir?
Nu te obosi sa imi raspunzi caci s-ar putea sa fie o alta speculatie de-a mea! Important este sa nu confunzi ceea ce era atunci in fapt, cu ceea ce intelegem noi astazi din perspectiva ignorantei noastre.
p.s. Dupa felul in care ai reactionat si de aceasta data, sunt convins ca nici macar acum nu ai inteles, d-apoi "din capul locului". Dar e posibil sa fie o alta speculatie a mea.
|
Mai frate, eu tot nu inteleg care e problema...
Tu zici ca eu nu inteleg, iar eu vad ca pricep. Exceptind furia ta care revine periodic (aia cu "popii mincinosi"), tot ce ai adus prin citate e bun si la obiect. Nu am nimic de spus impotriva selectiilor si directiei de talcuire.
Deci, de fapt, unde vezi ca ar fi o problema? Ce imi scapa? Ce anume? Te rog formuleaza explicit, ca sa depasim jocul asta de-a neclaritatea-fantoma...
P.S. Eu sustin mai departe ca principala relevanta a scenelor in care Domnul este uns cu mir de sfintele pomenite in text, este legata de pregatirea si savarsirea Jertfei. Tot ce se petrece in Evanghelii face parte din programul lui Dumnezeu de mantuire a oamenilor prin actul culminant care este Rastignirea pe Cruce. Mirul acela nu are nici o relevanta in crestinism daca nu il intelegem legat de procesul treptat al Lucrarii Domnului (culminatoare in Jertfa).
Faptul ca sfintele femei mironosite au pacatuit candva este adevarat si totodata minor in sine. Major e, insa, procesul lor de sfintire prin Hristos, care ne arata Puterea si Dragostea Domnului. Ele capata relevanta si in raport cu participarea lor (in speta ungerea cu mir, dar nu numai) la Lucrarea Jertfelnica a Domnului.
Asta sustin eu.