Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.07.2013, 22:31:44
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de VladCat Vezi mesajul
Tocmai împotriva acestei viziuni mecaniciste, impersonale vorbea și părintele Rafail în citatul care l-am pus mai devreme pe acest topic. (cel pe care Catalin l-a desfiintat pe motiv ca parintele Rafail, neavand acces la internet, ar citi mai putin ca noi...)
edit: de fapt nu subscriu chiar pe deplin :). Fiindca sunt si multi oameni ai bisericii care iau pozitie intr-un mod pravoslavnic impotriva ecumenismului.....de fapt eu am observat ca acestia predomina in viata reala (doar aici pe forum predomina antiecumenismul ideologic)
Daca nu s-a inteles prima data, am scris ca citatul e preluat de fapt de la IPS. Kallistos Ware. Chiar si duhovnicii nu afla invatatura ortodoxa prin revelatie directa, ci o citesc inainte. Tu sau eu daca nu ar fi internetul si nu am citi o carte care sa rezume toata invatatura in privinta asta ar trebui sa citim zeci de carti pana sa gasim ce spune Sinodul Cartagina, plus canonul Sfantului Vasile cel Mare sau altele. Daca cineva sustine apocatastaza pentru ca asa ar fi sustinut-o Sfantul Grigorie nu inseamna ca ar spune ceva adevarat sau ar avea o opinie complementara.
Nu stiu ce inseamna antiecumenism ideologic si pravoslavnic. Daca vrei sa explici.
Reply With Quote